Sokak Hayvanlarına Araba Çarpması Ve Sigorta Hk.
-
Trafik Sigortası o hayvanın bütün masraflarını karşılar ama tutanak lazım
biz çok inek öküz için sigortadan dosya açtık :D
1. facebooktan mesaj gelmemiş
2. ticket önceliklidir
DJ_Alper tarafından 05/Eyl/14 15:33 tarihinde düzenlenmiştir -
DJ_Alper bunu yazdı
2. ticket önceliklidir
tutanak? yani o herifin bulunması gerek. olmadığı için, bağış mecbur ? :D
-
DJ_Alper bunu yazdı
bırakın iti köpeği de kendinize sigorta yaptırın önce :)
yaptırmam kötü anlarımız var sigortacılarla :)
yıllarca sigorta ödedik bir kuruma. o kurum devretmiş başka birine. sonra ev taşıdık 1-2 yıl bir kesinti oldu ihmarkarlıktan. hepsni silmişler falan
varya ailecek sigortamız uçtu. elimize teselli 160 tl verdiler , yıllarca ödediniz ailın işte bu diye onada hosting aldım.
yani biri bana sigorta demesin. belki haklılar resmiyette bilemem ama sigorta şirketleri gereklilik ama antipatim var. üstüne alınmada lütfen :)
zaten öyle şartları var ki sigortların
100 hastalık adı yazıyorlar hepsi temiz olacakta... ulan o kadar sağlam olsam zaten ölmem :))
neyse konuya dönersek zaten hayvanlara zarar vermek yasak.
o kişi yaklanırsa ceza alır ama insana bile değer verilemyen bir sistemden polisler bunun derdine düşmezler. boşa kürek çekmek olur
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5199.html
Trafik kazaları MADDE 21. - Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır. https://tr-tr.facebook.com/KartalSokakHayvanlari/posts/963664316978882
http://www.aktuel.com.tr/ozel/2013/08/22/kediye-carpan-kisi-ne-yapmali
futurist tarafından 05/Eyl/14 15:56 tarihinde düzenlenmiştir
ama masraflar açısından bence hayvan haklarını savunan derneklere açıp sorulabilir siye düşünüyorum -
Kaç para topladınız birde hangi veterinere götürdünüz kediyi?
-
Daniel-Koo bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
2. ticket önceliklidir
tutanak? yani o herifin bulunması gerek. olmadığı için, bağış mecbur ? :D
Hocam o an yapılması gerekeni söylüyorum polis çağırırdınız görenler görgü şahidi olarak ifade verirlerdi tutanak tutulurdu adamın plakasından sigorta şirketi bulunup dosya açılır evraklar gönderilir (tutanak, olay yeri resmi, doktor raporları, faturalar)
@
futurist Sağlık benim branşım değil sağlıkla ilgili eğitim almadım bilmiyorum ama şunu söyleyim
ben 18 Yaşında anadoludan emikli oldum toplu para 290 lira verdiler :) ha bizim peder kaç yatırmış ona bakmak lazım :)
yani tutup aylık 10 tl yatırıyorsanız sisteme emekli olunca 50,000 alacam diye beklemeyin
geçen yıl birikimli hayattan 6. yılda ayrıldık 10 binlira para aldık euro endeksliydi yatırdığımız 3 e katladı :D
sağlıktata ayakta detavi var yatarak tedavi var sigorta yapılırken tam sağlıklı olma şartı var sigortayı yaparken poliçenizi elinize veriyorlar genel ve özel şartların ya kitapçığını verirler ya internetten alırsınız
poliçe yaptırırken poliçeyi okumuyorsunuz araştırmıyorsunuz taki başa gelene kadar :) aylık 350 tl kendi sgk mu yatırıyorum şuan çok memnunum :D artalama yıllık tüm aile için ödediğim katkı payı 200 tl yi geçmez özel sağlık yaptırsam bunu zaten aylık verecem amk :D + emekliliğide yok
özel sağlık eskiden iyidi özel hastaneler azdı sgk özel hastaneye gidemiyordu devlet hastanelerinde kuyruklar vardı sabah 6 da hastaneye göz muayenesi için gittiğimi sıranın bittiğini bilirim. şimdi tarafımca gereksiz görmekteyim
-
Lazmania61 bunu yazdı
Kaç para topladınız birde hangi veterinere götürdünüz kediyi?
şu an bilgim yok , 2 saate bilgi alıp yazarım burdan