Sorunlu Bir Dedektif: Katil Kadın
-
Hocam annenin o cümlesini garip bulmalarının nedeni anneyi yeterince betimlememiş olman olabilir.
Çok güzel bir yazı, eline sağlık.
Türkçeni biraz düzeltmek adına Nurullah Ataç okumanı öneririm :) Türkçenin babasıdır ne de olsa.
Uzmanı değilim ancak,
“BANA BAK OĞLUM! Eğer gidip de onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım…”
gibi cümleleri bölersen belki daha akıcı olabilir. Örnekse,
"Bana bak oğlum!" diye bağırdı. "Gidip onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım."
Şundan hiç emin olamadım. Üstteki gibi mi yoksa,
"Bana bak oğlum," diye bağırdı. "Gidip onun..."
şeklinde mi? Ataç buna cevap verecektir.
Cümlede yüklem yoksa üç nokta (...) kullanılır.
Çok hakim değilim bu tür konulara ama sen yazıyorsan dikkatli ol hocam. Yazdıkların imzandır, kaliteni yansıtır. Yazarlar, çevirmenler bu dili böyle kullanırsa halk ne yapsın.
-
manialith bunu yazdı
Hocam annenin o cümlesini garip bulmalarının nedeni anneyi yeterince betimlememiş olman olabilir.
Çok güzel bir yazı, eline sağlık.
Türkçeni biraz düzeltmek adına Nurullah Ataç okumanı öneririm :) Türkçenin babasıdır ne de olsa.
Uzmanı değilim ancak,
“BANA BAK OĞLUM! Eğer gidip de onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım…”
gibi cümleleri bölersen belki daha akıcı olabilir. Örnekse,
"Bana bak oğlum!" diye bağırdı. "Gidip onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım."
Şundan hiç emin olamadım. Üstteki gibi mi yoksa,
"Bana bak oğlum," diye bağırdı. "Gidip onun..."
şeklinde mi? Ataç buna cevap verecektir.
Cümlede yüklem yoksa üç nokta (...) kullanılır.
Çok hakim değilim bu tür konulara ama sen yazıyorsan dikkatli ol hocam. Yazdıkların imzandır, kaliteni yansıtır. Yazarlar, çevirmenler bu dili böyle kullanırsa halk ne yapsın.
Doğrudur hocam, Nurullah Ataç okumuşluğum varıdr. Cümleyi bölmedim hocam, bölebilirdim evet haklısın. Ve üstteki gibi hocam, "Gidip de komşu kızının bebeklerini yakarsan ben de seni yakarım..." der gibi.
-
gayet güzel hocam keyifliydi.
-
bu ne okudum ama bır b*k anlamadım ?
-
Google bunu yazdı
gayet güzel hocam keyifliydi.
Eyvallah hocam.