Sorunlu Bir Dedektif: Katil Kadın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manialith
    manialith's avatar
    Erkek

Hocam annenin o cümlesini garip bulmalarının nedeni anneyi yeterince betimlememiş olman olabilir. 

Çok güzel bir yazı, eline sağlık.

Türkçeni biraz düzeltmek adına Nurullah Ataç okumanı öneririm :) Türkçenin babasıdır ne de olsa.

Uzmanı değilim ancak, 

“BANA BAK OĞLUM! Eğer gidip de onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım…”

gibi cümleleri bölersen belki daha akıcı olabilir. Örnekse,

"Bana bak oğlum!" diye bağırdı. "Gidip onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım."

Şundan hiç emin olamadım. Üstteki gibi mi yoksa, 

"Bana bak oğlum," diye bağırdı. "Gidip onun..."

şeklinde mi? Ataç buna cevap verecektir.

Cümlede yüklem yoksa üç nokta (...) kullanılır.

Çok hakim değilim bu tür konulara ama sen yazıyorsan dikkatli ol hocam. Yazdıkların imzandır, kaliteni yansıtır. Yazarlar, çevirmenler bu dili böyle kullanırsa halk ne yapsın.

Im Boned, All Boned.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek
    manialith bunu yazdı

Hocam annenin o cümlesini garip bulmalarının nedeni anneyi yeterince betimlememiş olman olabilir. 

Çok güzel bir yazı, eline sağlık.

Türkçeni biraz düzeltmek adına Nurullah Ataç okumanı öneririm :) Türkçenin babasıdır ne de olsa.

Uzmanı değilim ancak, 

“BANA BAK OĞLUM! Eğer gidip de onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım…”

gibi cümleleri bölersen belki daha akıcı olabilir. Örnekse,

"Bana bak oğlum!" diye bağırdı. "Gidip onun bebeklerini tekrar yakarsan ağzından kan getiririm senin, o etlerini kabartırım."

Şundan hiç emin olamadım. Üstteki gibi mi yoksa, 

"Bana bak oğlum," diye bağırdı. "Gidip onun..."

şeklinde mi? Ataç buna cevap verecektir.

Cümlede yüklem yoksa üç nokta (...) kullanılır.

Çok hakim değilim bu tür konulara ama sen yazıyorsan dikkatli ol hocam. Yazdıkların imzandır, kaliteni yansıtır. Yazarlar, çevirmenler bu dili böyle kullanırsa halk ne yapsın.

Doğrudur hocam, Nurullah Ataç okumuşluğum varıdr. Cümleyi bölmedim hocam, bölebilirdim evet haklısın. Ve üstteki gibi hocam, "Gidip de komşu kızının bebeklerini yakarsan ben de seni yakarım..." der gibi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek

gayet güzel hocam keyifliydi.

Abra Kadabra
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

bu ne okudum ama bır b*k anlamadım ?

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek
    Google bunu yazdı

gayet güzel hocam keyifliydi.

Eyvallah hocam.

Toplam Hit: 2108 Toplam Mesaj: 16