folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ssd Olsun Çamurdan Olsun Mu

Ssd Olsun Çamurdan Olsun Mu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

http://www.kliksa.com/urun/sandisk-standart-128gb-ssd-sdssdp-128g-g25/900337302

bu ssdyi almayı düşünüyorum da rastgele yazma okuması baya düşük. şu an 5400 rpm hddim var. laptopum lenovo g510.

sizce fiyat olarak alınır mı ? bir de laptopum uyumlu mudur ?

black implies white, self implies other, life implies death.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

çok kötü degil  işine yarar ama  128 gb az gelebilir sana tavsiyem  dvdrom yerine ssd caddy al  ssd oraya tak  hem norma hdd hemde  ssd kullan   işletim sistemini  kur ssd ye gerekli yazıları ssd ye gerisini normla hdd ye kur  güzel olur uzun yıllardır  bu şekilde kullanıyorum bendede  128 gb ssd var.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ssd çok fark ettiriyor hocam, bahsettiğin marka model hakkında çok bilgim yok ama alıyorsan bence iyi bir şey alman iyi olabilir, acele edip ucuz alacağına, biraz bekleyip üstüne ekleyerek daha iyi bir şey alman daha mantıklı bana göre.. linkteki resimlerdeki karşılaştırmaya bakılırsa baya düşük görünüyor, iops hızı önemli hocam

http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?t=1154686

http://www.overclock.net/t/842605/do-iops-matter-on-ssds

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

@kaptan

ben de öyle yapmayı düşünüodum hocam. 25 lira gibi bişi zaten sanırım onlar.

@unbalanced 

hocam biliyorum o muhabbeti de öğrenci adamım. iopsu iyi olsun diye girince 120 gb için en az 200 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor o da bana fazla baya.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NewwarrioR
    NewwarrioR's avatar
    Erkek

Aynen bizim şirkette birine taktım bende o aparattan on numara çalışıyor hocam 128 gb lik ssd alıcaksan onuda alman gerekir. Bende 240 lık var anca yetiyor gibi.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

@kaptan

ben de öyle yapmayı düşünüodum hocam. 25 lira gibi bişi zaten sanırım onlar.

@unbalanced 

hocam biliyorum o muhabbeti de öğrenci adamım. iopsu iyi olsun diye girince 120 gb için en az 200 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor o da bana fazla baya.

hocam ben dx.com dan almıştım o zamanlar  tr de pek pahalıydı  150-200  tl gibi  11 dolara almıştım .  ssd  iyidir ama tavsiyem  sık kullandıgın uygulamaları  ssd üzerine kur  128 gb yeetmeyecek banada yetmiyor ama  çok takmıyorum kullandıgım  3-5 uygulama var ssd üzerinde gerisi önemli degil.

ssd alınca  diyeceksinki  ben  artık normal hdd kullanmam .) bak i5 işlemci kullanıyorum admaın i7 işlemcisi var ondan daha hılzı pcm  açılıyor ayar oluyor ssd  var demiyorum :D:D

ssd candır  ama  uzun süreli veri depolamak için  ideal degildir  bozulursa normal hddler gbi kurtarma operasyonu yapmazsın.

sitede ssd ile iglil daha tecrübeli arkadaşlar yazarsa  çok sevinirim .

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Peki sandisk hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Alınır mı bu? İşletim sistemi ve adobe programları kuracağım sadece. Depolamayı normal hdd'de yapacağım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Doğru ssd nasıl kullanılır peki, ya da öyle bir şey varmı,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

hocam standart kullanıcı için ucuz bir ssd yeterli yeterki kronik sorunları olmasın. Yoksa ssd nin asıl avantajı yüksek yazma ve okuma hızları değil zaten asıl olayı gecikme süreleri. Yüksek yazma hızları standart dışı kullanıcı için yüksek i/o isteyen uygulamalarda işe yarar yoksa son kullanıcı için fiyat farkına deymez. Bence kapasite ve veri dayanıklılığına bakın derim. Kısaca al gitsin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Aynısını masaüstü pcme ben aldım hocam sadece sistemi kurdum diğer program vs diğer harddiskime kurup kullanıyorum memnunum fakat laptopa kullanıcam demişsin 128 gb az gelir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

aldım hocutlar, zaten cd driver yerine hddyi koyucam ondan 128lik aldım sağolun

Toplam Hit: 3062 Toplam Mesaj: 24
ssd uygun ssd sandisk standart