Suudi Askerler Bahreyn'e Ulaştı..Savaş Mı Çıkıyor?
-
şii-sünni çatışması çıkarılıyor.Ülkemize sıçrama ihtimali çok az ama yok değil.Sıçrarsa cübbeli ahmet hoca eline keleş alır mustafa islamoğlu da m16 başlarlar birbirlerini kesmeye.Görünürde amerika iranın etkinliğini azaltmaya çalışıyor havası yaratılmak isteniyor ama asıl amaç enerji nakil güzergahlarında gerilimle petrol fiyatlarının bir süre yukarıda asılı kalması ve şii-sünni bütün müslümanların Türkiye'deki sağ-sol davası gibi kendi içinde enerjisini harcayıp uluslarası politikayla ilgilenmelerini engellemektir.Bu olduğunda her kötü olayın arkasında amerika ve israili değil birbirlerini arayacaklardır.Sünnilere bir saldırı olduğunda ya da etkinliklerini azaltacak faaliyetler yürütüldüğünde bunu şiilerin yaptığını zannedecek aynı şekilde şiiler de sünnileri hedef alacaklar.Şimdiye kadar israil öcüydü şimdiden sonra "karşı mezhep" öcüdür.
-
abd ve europe gibi hristiyan club lara karışma fırsatı doğması
beni en çok endişelendiren kısmı.arka planda pis entrikalar döndüğü belli.bazen kendiö
me soruyorum acaba yinemi israil ebtrikaları.kurandada geçer yeryüzünün en azgın milleti yahudilerdir diye
jonilerin çıkarlarını korumak için bölgede konuşlanması beni şaşırtmadı.
-
Poet bunu yazdı:
-----------------------------
onur35 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam kaynak paylaşırsan daha iyi olur
-----------------------------http://www.haberler.com/suudi-ordusu-bahreyn-e-girdi-2592342-haberi/
Burdan habere ulaşabilirsiniz .) Burnuma kötü kokular geliyor..Savaş,ölüm,kan,acı,açlık,sefalet..
-----------------------------vay aq mezun olacağım sene yapılır mı lan bu, işsizler ordusuna katılcaz kanımca :)
-
Sene 2005 de keyif alarak küfrettiğim siyasi aktörlerden biri olan namı '' Condoleezza Rice '' olan hatun kişi ne demişdi hatırlayalım;
Ortadoğu ve Afrika da 22 ülkenin sınırları değişecek !!!
Dünya da petrol ve su en değerli kaynaklardır. Özellikle petrolün azalması ve suyun insan hayatında ki değerinin yanında enerji üretimi için gerekli olduğunu aklımızda tutarak Ortadoğu ve Afrikada ki su yollarını incelediğinizde hangi ülkeler olduğunu bulmak hiç zor değil.
En basitinden Wikileaks gazlaması ve Facebook destekli Mısır, Libya ve Tunus Demokrasi makyajlı ayaklanmaları örnek vermek isterim.
Nedense Soros efendi;
Petrol 200 $ olduğunda yeni enerji kaynakları bulmak ve kalan petrolü yönetmek gerekli !!!
dedikden hemen sonra aslında 2006 yılından beri büyük işçi hareketlerinin ve ayaklanmalarının olduğu Mısırdan hiçbir basın kuruluşu tarafından haberleri yapılmaz sadece benim gibi oralara gidip gelenlerin haberi olan durumlar bir anda basınamalzeme oldu hemde Demokrasi ve Özgürlük sosu bulanarak.
Burada ki maksat eskiyen dişlileri değiştirmek ve çarkın daha rahat dönmesini sağlamaktan öte değil. Değişen dişlilerin geldiği imalathane aynı bunu bilelim yeter...
Mısır lideri Mübarek'e karşı ayaklanma başladığında bende saf saf halkın isyanı sandım ve şaşırdım açıkcası ama ne zaman işin içinde El Baradey olduğunu öğrendim bulmaca anında çözüldü. Hemen hatırlayalım kim bu Baradey;
Irak ve Körfez harekatı öncesi Irakda atom araştırmaları denetlemcisi olarak giden ve kimyasal silahlarla ilgili vardır raporu veren şahsiyettir kendisi yani Irak halkının ve Saddamın ipini çeken cellat...
Başlarda söylediğim gibi su yolları savaşların ve parçalanmaların olacağı coğrafyadır ve ne yazık ki en büyük su kaynaklarının asıl çıkış noktası yani ele geçirilmesi şart olan yer Dicle ve Fırat dolayısı ile güzelim memleketimiz.
Her ne kadar Araplar bize 1.Dünya savaşında Laurence tarafından kandırılıp yanlış yaptılarsa da zamanla hatalarını anlayıp Türk ve Arap birliği sağlamak istemişlerdi ama heyhat b useferde biz Avrupa ve Amerika emperyalist oyunlarına kanmış o sayfayı kapatmışdık, zaten Araplar da kimi kime anlatacaksın arkadaş diyerek vazgeçmişlerdi.
Osmanlının bir anda çökmesini sağlayan Arap petrollerinin o zaman ki sömürücüsü olan İngiltere şimdilerde 2. Dünya savaşında kaybettiği Petrol pastasını yeniden ele geçirmek istemektedir. Arap yarımadasında ve Afrika da olan tüm ayaklanmalar ister halk hereketi olarak ister ise dini sürtüşme kaynaklı olarak gösterilsin tek bir amaca hizmet etmektedir; Amerika ve İngilterenin kalan enerji kaynaklarında söz sahibi olma istekleri...
Bu büyük yıkıma sebeb olacak olan sahte devrimlerin ve ayaklanmaların önüne geçebilmek için tek yol; Türkiyenin lider olarak tekrar Ortadoğu, Arap yarımadası ve Kuzey Afrika birliğini oluşturmasıdır ama bu sanırım bir hayalden öteye gidemeyecek ve Nostradamus amca haklı çıkacak...