folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Tahribat Gözlükçüleri Bi Sorum Var - Güneşte Renklenen (Kolormatik) Cam

Tahribat Gözlükçüleri Bi Sorum Var - Güneşte Renklenen (Kolormatik) Cam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

bu güneşte renklenen cam olayını yeni keşfettim.

numaralı gözlük kullanan biriyim. normal gübeş gözlüğü ve numaralı gözlüğü aynı anda taşımak pratik değil.

bu camların numaralı olanlarıda var mı?

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    hermesthecat bunu yazdı

bu güneşte renklenen cam olayını yeni keşfettim.

numaralı gözlük kullanan biriyim. normal gübeş gözlüğü ve numaralı gözlüğü aynı anda taşımak pratik değil.

bu camların numaralı olanlarıda var mı?

gözlükçü değilim. gözlük kullanıyorum. kolormatik cam kullanmıyorum. o camların numaralı olanları var.

NoktaliVirgul tarafından 07/Nis/25 17:37 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Erkek

Burada anlatıyor

https://www.instagram.com/p/DH-wdByMmze/

engin01288 tarafından 07/Nis/25 18:29 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek

kardeşimde var memnun değil

güneş ışığına göre değil güneşteki uv ye göre siyahlaşıyormuş.

gündüz hava kapalı yağmur yağmak üzere ama camlar siyaha dönüyor neden diye sordum çünkü hala ışıkta uv varmış vb dediler :D

iki ayrı gözlük almak daha mantıklı. veya mıknatıslı güneş gözlüğü yapıyorlar çat diye orjnal gözlüğe yapışıyor öyle bişey almak daha mantıklı.

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek
    manglerman bunu yazdı

kardeşimde var memnun değil

güneş ışığına göre değil güneşteki uv ye göre siyahlaşıyormuş.

gündüz hava kapalı yağmur yağmak üzere ama camlar siyaha dönüyor neden diye sordum çünkü hala ışıkta uv varmış vb dediler :D

iki ayrı gözlük almak daha mantıklı. veya mıknatıslı güneş gözlüğü yapıyorlar çat diye orjnal gözlüğe yapışıyor öyle bişey almak daha mantıklı.

O mıknatıslı çok sağlam değil en ufak sarsıntıda ayrılıyor geçem hafta arabaya binerken düştü yavşağın tekide üstüne bastı 

Yav he he
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

kullanıyorum, gayet memnunum. güneşli havada kapkara oluyor, bir iç mekana falan girdiğinde 5 dk sonra bembeyaza dönüyor.

normal güneş gözlüğü camını da numaralı yapabiliyorlar bu arada.

LynXMaSTeR tarafından 07/Nis/25 22:29 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ben kullandım hiç memnun kalmadım iç mekana geçince renginin geri açılması gereksiz uzun sürüyor. çok şükür kaybolduda kullanmak zorunda olmaktan kurtuldum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

gözün uygunsa lens kullan gözlüğü sadece evde tak. güneş gözlüğü alırken cam yaptır derdin olmaz istediğini al. 
    ya da çizdir. ( konforlu bir hayat istiyorsan )
    benim kuzende manyetik yapışan bir sistem vardı normal numaralı gözlük güneş gözlüğüne dönsün istiyorsa önüne manyetik yapışan kararmış camlı bir çerçeve takıyordu. böyle modellerde var. 

16 yıldır lens kullanıyorum evde gözlük(biliyorsun amk) ilk lens taktığım an bunun sihirli bir şey olduğunu düşünmüştüm. bir anda gözümde hiç bir şey hissetmeden görebilmek harika bir deneyim olmuştu ama zamanla kötü yanlarını da yaşıyorsun. 

edit: ayrıca bu kolormatik gözlükleri eskiden sadece yaş 60+ olanlar ve fetocu kurs abisi tipli siyasal islam bıyıklılar takardı. 

PsychoDawn tarafından 08/Nis/25 00:31 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Gözlük icin klips (clips) isini görür,

Veya miknatisli dereceli günes gözlükleri kullanabilirsin.

Kolormatik cok kullanisli degil. Arac kullanirken camlar simsiyah cok iyi, tünele girdiginde sictin.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Yıllardır gözlük kullanan biri olarakdan;
    Bu tür colormatik camların en iyisi Transitions markasıdır. Transitions bir cam değil, patentli bir cam kaplama teknolojisidir ve farklı modelleri vardır. Bir kaplama teknolojisi olduğu için her marka gözlük camı üreticisi üretebilir.(işbir, hoya, hawk, visionart, nikon...)

https://www.transitions.com/tr/

Artıları ve eksiler var. Çalışma mantığı bu camlar UV ışık altında renkleri kararır. Normalde pencere, kapı, araba camları uv geçirmez. Bu nedenle kapalı oda gibi ortamlarda veya araba sürerken kararmaz ama dış ortama çıkınca gelen uv ışını yoğunluğuna göre kararmaya başlar.
    Ortam ne kadar soğuk ise kararma ve açılma o kadar hızlı olur. Eğer Adana gibi yazın 40 derece olan bir şehirde yaşıyorsanız gözlük camlarının renklerin açılması 2-5 dk gibi daha uzun sürüyor.

Gözlük camlarında kar marjı %100-300 arası değişir. Bu bir kaplama teknolojisi olduğu için gözlük cam fiyatlarına max. %30 maliyet getirir ama gözlükçüye Transitions cam istiyorum derseniz x2 x3 fiyatlar verebilir. Mutlaka farklı gözlükçülerden fiyat alın ve pazarlık edin.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

Yıllardır gözlük kullanan biri olarakdan;
    Bu tür colormatik camların en iyisi Transitions markasıdır. Transitions bir cam değil, patentli bir cam kaplama teknolojisidir ve farklı modelleri vardır. Bir kaplama teknolojisi olduğu için her marka gözlük camı üreticisi üretebilir.(işbir, hoya, hawk, visionart, nikon...)

https://www.transitions.com/tr/

Artıları ve eksiler var. Çalışma mantığı bu camlar UV ışık altında renkleri kararır. Normalde pencere, kapı, araba camları uv geçirmez. Bu nedenle kapalı oda gibi ortamlarda veya araba sürerken kararmaz ama dış ortama çıkınca gelen uv ışını yoğunluğuna göre kararmaya başlar.
    Ortam ne kadar soğuk ise kararma ve açılma o kadar hızlı olur. Eğer Adana gibi yazın 40 derece olan bir şehirde yaşıyorsanız gözlük camlarının renklerin açılması 2-5 dk gibi daha uzun sürüyor.

Gözlük camlarında kar marjı %100-300 arası değişir. Bu bir kaplama teknolojisi olduğu için gözlük cam fiyatlarına max. %30 maliyet getirir ama gözlükçüye Transitions cam istiyorum derseniz x2 x3 fiyatlar verebilir. Mutlaka farklı gözlükçülerden fiyat alın ve pazarlık edin.

sağlıktaki kâr başka sektörde yok sanırım (=

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 511 Toplam Mesaj: 12
gözlük