Tansiyon Değerlerinden Anlayan Murid
-
Bi hipertansiyon hastası olarak bu konuda tecrübeliyim :)
Değerlerin normal dostum ama 10 dk dinlendikten sonra tekrar ölç tansiyonunu çünkü anlık olarak bu değerlerden bile yüksek çıkabilir ki ben sabah 8 buçukta 210/130 tansiyonu görmüş bi insanım ama hiç bi rahatsızlık hissetmedim orası da ayrı.
Ayrıca bu tansiyon aletini neye göre aldın? Gidip eczaneden kendin aldıysan yanlış yapmışsın. Doğru tansiyon aletini belirlemek için öncelikle çok küçük hatayla manuel ölçüm yapan aletler var dahiliye bölümünde orada ölçtüreceksin bi uzmana ve senin tansiyonunu 7 8 farklı digital tansiyon aletiyle de ölçecek birçok kez. Daha sonra bunlarla ilgili standart sapma tarzı bi işlemle senin için en uygun aleti bulacak bir kaç gün sonra sana haber gelir. Mesela benim manuel ölçümde 170/100 çıkarken digital bi alette 130/50 çıkmıştı. Böyle farklılıklar olabiliyor onun için tansiyon aleti alacaklar doktora danışmadan ve dediğim işlemleri yaptırmadan tansiyon aleti almasın.
Birde tansiyon hastalığı birkaç ölçümle belirlenmez. Bu hastalığın tespiti için Holter takıyorlar ve gündüz 30 dk da bir, gece ise 45 dk da bir ölçüm yapıyor. En sonunda kendisi otomatik gerekli hesaplamaları yapıyor ve günlük tansiyon ortalaman 140/90 üzerindeyse riskli grupta oluyorsun. Ve yavaş yavaş ilaç tedavisine başlıyorsun. -
hickirik13 bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Mert045 bunu yazdı
Ben sağlık okuyorum hocam.
Değerlerin normal sınırı 120/80 yani 12/8 olmalı tabi bunun esneme payıda var.
Senin değerler Gayet normal.
Açılın kenara ben doktorum gibi olmuş hoca :)
bu arada bilekten ölçülen tansiyon gerçek değerleri yansıtmaz diyorlar koldan ölçülen yansıtırmış doğrumu
evet..tam olarak yansıtmıyor.hatta bazı aletlerde bu cok fark ediyor..en iyisi güvenebileceginiz bir yerde tansiyonu ölçtürüp sizin tansiyon aleti arasında fark var mı diye bakılmalı..
bir kere ölçülen tansiyonda çok fikir vermez..tansiyonunu bir hafta günde iki kez ölç..böyle devam eder mi bak..böyle devam ederse aman dikkattt :D
Bıraz Öyle oldu sanırım :D -
çekilin ben doktorum...
konu ne...
tansiyon...
önemli değil..öldürmez ama cok uzun süre yüksek seyrederse süründürür...
şaka bir yana 10 dk dinlendikten sonra ve doğru pozisyonda 1 hafta sabah akşam ölç kaydet..
konuşalım...