Tarlaya Beton Çit Yapacağım Fikir Gerekiyor
-
Merhabalar,
Memlekete geldim burada bir kaç işimi halletmem gerekiyor.
Köyde ufak bir tarlamız var,
Ben etrafını kazıklarla çevirdim ama yıl içinde eskiyor bir yeri yıkılıyor sonra 2 ve 4 ayaklı hayvanlar girip içini ziyan ediyor :)
Bir kenarı çevrili olduğu için yaklaşık 8-10 beton blok bana yetecektir.
Merak ettiğim nokta, hangi tip beton blok almalı. Boyu çok yüksek olmasada olur.
Üstüne diken geçirmeye gerek olmaz herhalde.
Temeli ne kadar olmalı blokları ne kadar derine çakmak lazım. 1 çimento çuvalı yeter mi ?
Beton blok dışında önerebileceğiniz etkili başka bir yöntem varsa onuda dinlerim.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Merhabalar,
Memlekete geldim burada bir kaç işimi halletmem gerekiyor.
Köyde ufak bir tarlamız var,
Ben etrafını kazık ve çizilerle çevirdim ama yıl içinde eskiyor bir yeri yıkılıyor sonra 2 ve 4 ayaklı hayvanlar girip içini ziyan ediyor :)
Bir kenarı çevrili olduğu için yaklaşık 8-10 beton blok bana yetecektir.
Merak ettiğim nokta, hangi tip beton blok almalı. Boyu çok yüksek olmasada olur.
Üstüne diken geçirmeye gerek olmaz herhalde.
Temeli ne kadar olmalı blokları ne kadar derine çakmak lazım. 1 çimento çuvalı yeter mi ?
Beton blok dışında önerebileceğiniz etkili başka bir yöntem varsa onuda dinlerim.
hocam tarla kaç m2 ölçüleri nelerdir biraz bilgi verirmisiin
beton direğin fazla bir maliyeti yok zaten adet birim fiyatı 7-8 tl gibi
ön ve arka kenarlar ve yan kenaların ölçülerini verirsen bir maliyet çıkarayım...
-
demir boru kullan hocam.
kale direği kalınlığında borular ömür boyu dayanır . hem pahallı da değil. araba bile çarpsa oynamaz yerinden.
istediğin yerine kaynak yap çengel tak istediğin gibi işle.
-
zalimadam bunu yazdı
demir boru kullan hocam.
kale direği kalınlığında borular ömür boyu dayanır . hem pahallı da değil. araba bile çarpsa oynamaz yerinden.
istediğin yerine kaynak yap çengel tak istediğin gibi işle.
Şuan metre kareyi bilmiyorum.
Bir kenarı çeviri diğer 3 kenar için 8 tane yeter ufak bir şey zaten.
Nette araştırınca demir boruyu da okumuştum örnek bir resmi var mı nasıl duruyor yere nasıl gömülüyor bağlanıyor filan.
-
kare demir direklerde olur şunun gibi. alt tarafı betona 4 dubel ile tutturuluyor.
8 adet kalın boru demircide kestirip bahçeye getir. her biri için yeri biraz kaz boruyu koy içine beton dök üstüne tamamdır.
hada hazır şu resimdekilerden al vidalarla tuttut birbirine.
yani mahçe çevirmek o kadar zor iş değil. beton direklerin kendine hayrı yok. demir direkleri en azından işin bittiğinde 10 yıl sonra bile olsa satarsın. yada kestirir başka birşeye kullanırsın.
-
Dediğin şey çok mantıklı geldi zalimadam.
Benim amacım beton direk olması değil yıl içinde yıkılmamasıydı zaten.
Demir boruda kestirebilirim. Gidip bir fiyat almam lazım.
-
4 ayaklı hayvanlara karşı basit birşeyle durdurabilirsin hocam zalim adamın tavsiyesi uygun ve kullanışlı fakat 2 ayaklı hayvanlar için basit bir önerim var demir boruya boşuna paranı verme yıl içinde yağmur çamur neml yedikçe (çünkü başında değilsin antipası küçük bir yerden kazırlarsa yada boyayı ) paslanır sana tavsiyem git pimaş boru al içine doldur betonunu herbir kazık içinde 50 cm capında 75-100 cm derinliğinde temelini kaz bunlar kuruduktan sonra (borunun en üstüne tamir harcı gerekebilir) boru çapını az birşey gececek kadar genişlikle yüksekliği 20 cm olan beton olacak şerit halinde dök daha 2 ayaklı hayvanlar gelemez derim dikenli tellerini resimdeki gibi tek sıra geçme fakat öne veya arkaya meğilli olsun tırmanmaya karşı önlem al denenmiştir 3 yıldır kimse gelip meyvelerimizi biz gitmeden toplayamamıştır
-
beton blokları 3 veya 4 metre aralıklarla at. duruma göre derinliği 1,5, 2 kürek boyu, çapı 40 cm genişliğinde kaz. sonra direği yerleştir. en önemlisi çukurun içindeki kısma iki üç tane taş koy ki hem sağlam tutsun hemde çimentodan kar edersin. sonra taşların etrafını çimentoyla doldur.
dikenli tel yerine normal tel örgü kullan. bi tane de tel gerdirme mandalı lazım olacak sana. bu mandalla örgüyü değil çelik teli gereceksin.
iki kişi yapmalısın bu olayı mutlaka.
3 köşe dönecem demişsin. ilk başta her köşeye birer tane hiza alabilmen için köşe başı direği dik. bu köşe direklerini daha küçük olan beton direkler vardır onlarla destekle çift taraflı. bi tane terazi ile bunları ayarla mutlaka. üstten bir ip ger ki birbilerinden yüksek olmasınlar. direkleri dik kurumaya bırak hepsini. ertesi gün teli çekmeye başla.
benim 1 haFta mı aldı 320 metre uzunluğundaki çevreyi dönmem. 3 bin lira malzemeye harcadım. sırf ustalığına 7 bin istemişlerdi.
-
Arkadaş boyası çıkabilir demiş haklıda,
Ama ben o telden değilde
Normal file alıp demire bağlayacaktım.
Resimdeki yeşile boyanmış olsada ben saf çinko renkli olanı kastediyorum.
spawm'ın önerisi de çok mantıklı borunun içine beton dökmek sonra içine bir sıra demir atılsa kendi direğimizide yapabilirdik.
O kadar vaktim olmasa da fikir güzel olmuş :)
trooper ' e teknik detayları ayrıntılarıyla verdiği için teşekkür ediyorum :)
-
spawm bunu yazdı
4 ayaklı hayvanlara karşı basit birşeyle durdurabilirsin hocam zalim adamın tavsiyesi uygun ve kullanışlı fakat 2 ayaklı hayvanlar için basit bir önerim var demir boruya boşuna paranı verme yıl içinde yağmur çamur neml yedikçe (çünkü başında değilsin antipası küçük bir yerden kazırlarsa yada boyayı ) paslanır sana tavsiyem git pimaş boru al içine doldur betonunu herbir kazık içinde 50 cm capında 75-100 cm derinliğinde temelini kaz bunlar kuruduktan sonra (borunun en üstüne tamir harcı gerekebilir) boru çapını az birşey gececek kadar genişlikle yüksekliği 20 cm olan beton olacak şerit halinde dök daha 2 ayaklı hayvanlar gelemez derim dikenli tellerini resimdeki gibi tek sıra geçme fakat öne veya arkaya meğilli olsun tırmanmaya karşı önlem al denenmiştir 3 yıldır kimse gelip meyvelerimizi biz gitmeden toplayamamıştır
Anlattığın şeyi çizip TBT ye atman mümkün mü ?
İlginç bir fikire benziyor ama çizimi görmeyince aklım yatmayacak gibi..
-
@spawm ın dediği bayağı mantıklı gibi geldi. Plastik boruları yalnıza kalıp dökmek için de kullanabilirsin. İçine de bi güzel demir çakarsan tadından yenmez. Yarım metrelik temel atıp üzerine sabitlersen değil 4 ayaklı 4 silindirli bile kolay kolay giremez. 😁 aralarına da şu jiletli tellerden gerersen tadından yenmez.