Tasarım Bilgisayarı Toplanacak, Fikirlerinizi Bekliyorum
-
Selam,
Solid, Siemens NX, Mastercam gibi uygulamalarda yoğun şekilde kullanmak üzere bir kasa toplamayı düşünüyorum. Normalde 3-4 farklı bilgisayara ihtiyaç var. Ben bunu networke server olarak bağlayıp, birden fazla kullanıcı oluşturup, uzak masaüstü ile kullandırmayı düşünüyorum. Yani 2 kişi aynı anda solidworkste çalışabilmeli, siemens NX te render alabilmeli.
Her halükarda elimizdeki yüz yıllık cihazlardan daha yüksek performans vereceğini tahmin ediyorum.
Şöyle bir taslak hazırladım. Eksiltme, yükseltme vb. önerileriniz olursa sevinirim. AMD & İntel arasında elbette bir git gel yaşıyorum :D
p.s. önemli bir soru, siemens NX ve solidworks lisanslı alınınca aynı anda 2 program açılmasına müsaade etmiyor diyorlar. server lisansı gibi bir satışları var mı bunların? yani windows pcde 3 farklı kullanıcı aynı anda oturum açıp üçü de aynı anda farklı solid veya nx projelerine çalışabilir mi?
İşlemci için AMD & INTEL
Ekran kartı için AMD & nVidia
yukarıdaki iki ikilem için de önerilerinizi rica ediyorum.
(ryzen 7000 serisi ile de bir konfigürasyon bakmayı düşünüyorum ilerleyen saatlerde)
Tahminimce bize çekirdek sayısından ziyade Ghz lazım olacak..
Liste-1 link :
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/JD7Z9GJD
İşlemci Soğutucubu kasayı baz alarak toplayıp fiyat farkını görmek istemiştim. 1000 lira fark etmiyormuş.
ekran kartı evde boşta muhtemelen bir RX570 veya 1050 Ti olması gerekiyor mining zamanından kalan. onu bağlamayı düşünüyorum ilk etapta.
zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi
noname tarafından 12/Eki/22 12:34 tarihinde düzenlenmiştir -
noname bunu yazdı
Selam,
Solid, Siemens NX, Mastercam gibi uygulamalarda yoğun şekilde kullanmak üzere bir kasa toplamayı düşünüyorum. Normalde 3-4 farklı bilgisayara ihtiyaç var. Ben bunu networke server olarak bağlayıp, birden fazla kullanıcı oluşturup, uzak masaüstü ile kullandırmayı düşünüyorum. Yani 2 kişi aynı anda solidworkste çalışabilmeli, siemens NX te render alabilmeli.
Her halükarda elimizdeki yüz yıllık cihazlardan daha yüksek performans vereceğini tahmin ediyorum.
Şöyle bir taslak hazırladım. Eksiltme, yükseltme vb. önerileriniz olursa sevinirim. AMD & İntel arasında elbette bir git gel yaşıyorum :D
p.s. önemli bir soru, siemens NX ve solidworks lisanslı alınınca aynı anda 2 program açılmasına müsaade etmiyor diyorlar. server lisansı gibi bir satışları var mı bunların? yani windows pcde 3 farklı kullanıcı aynı anda oturum açıp üçü de aynı anda farklı solid veya nx projelerine çalışabilir mi?
İşlemci için AMD & INTEL
Ekran kartı için AMD & nVidia
yukarıdaki iki ikilem için de önerilerinizi rica ediyorum.
(ryzen 7000 serisi ile de bir konfigürasyon bakmayı düşünüyorum ilerleyen saatlerde)
Tahminimce bize çekirdek sayısından ziyade Ghz lazım olacak..
Liste-1 link :
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/JD7Z9GJD
İşlemci Soğutucubu kasayı baz alarak toplayıp fiyat farkını görmek istemiştim. 1000 lira fark etmiyormuş.
ekran kartı evde boşta muhtemelen bir RX570 veya 1050 Ti olması gerekiyor mining zamanından kalan. onu bağlamayı düşünüyorum ilk etapta.
zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi
Önce p.s. soruna cevap, evet floating licence diye geçer, her programın va rmı dır bilmiyorum ama benim kullandıklarımın vardı, bunların da muhtemelen vardır, 25 kişilik bir şirkette 25 tane solid alacak olursa (diğerlerini daha hesaba katmadan bile) batarsın zaten...
2 tane çalıştırmaya gelince ikisi de nete bağlanmadan çalışırsa sorun olmaz sanıyorum ama emin değilim.
"zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi" kısmında haklısın ama birden çok makine bağlayacaksın bu durumda elindeki tek maiklneye yetecekken (evde düz 1050 var bende solid2019 gayet güzel çalışıyor) 3-4 makineye yetmeyebilir. Ama işlemci ram gibi high end takılmana gerek olmaz aşağıdan gideiblirsin buna.
-
Ryzen 7 varken Ryzen 5 alınmaz...
Birisinde 8 çekirdek, diğerinde 6 çekirdek var...
Burada ekran kartını kendin seç, burası daha uyguna geliyor gibi..
Edit : İşlemcilerin CPUBenchmark değerleri.
https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-5700-vs-AMD-Ryzen-5-5600/4968vs4811
SerYolcu tarafından 12/Eki/22 13:23 tarihinde düzenlenmiştir -
abi senin ryzen 9 ve asus proart anakart alman lazım.
-
TurkForces bunu yazdı
abi senin ryzen 9 ve asus proart anakart alman lazım.
Çok güzel anakartmış :)
o kadar über bir şeye gerek yok aslında ya orta-üst düzey bir cihaz uzun süre yetecektir diye düşünüyorum
-
SerYolcu bunu yazdı
Ryzen 7 varken Ryzen 5 alınmaz...
Birisinde 8 çekirdek, diğerinde 6 çekirdek var...
Burada ekran kartını kendin seç, burası daha uyguna geliyor gibi..
Edit : İşlemcilerin CPUBenchmark değerleri.
https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-5700-vs-AMD-Ryzen-5-5600/4968vs4811
Zamanında araştırdığımdan çekirdek sayısından ziyade tekil çekirdek saat hızının biraz daha etkili olduğunu hatırlıyorum.
Yine de bir iki alternatif daha çıkaracağım bakalım.
İşlemcide ve ekran kartındaki iki markaya dair tavsiyesi olan var mı? :)
-
TheBattal bunu yazdı
Önce p.s. soruna cevap, evet floating licence diye geçer, her programın va rmı dır bilmiyorum ama benim kullandıklarımın vardı, bunların da muhtemelen vardır, 25 kişilik bir şirkette 25 tane solid alacak olursa (diğerlerini daha hesaba katmadan bile) batarsın zaten...
2 tane çalıştırmaya gelince ikisi de nete bağlanmadan çalışırsa sorun olmaz sanıyorum ama emin değilim.
"zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi" kısmında haklısın ama birden çok makine bağlayacaksın bu durumda elindeki tek maiklneye yetecekken (evde düz 1050 var bende solid2019 gayet güzel çalışıyor) 3-4 makineye yetmeyebilir. Ama işlemci ram gibi high end takılmana gerek olmaz aşağıdan gideiblirsin buna.
teşekkürler reis
-
Benim bildiğim bu işler için
gibi tür işlemciler lazım. :)
-
Çok uzun yazmışsın, okumadım. Hackintosh makine topla. Technopat macos uyumlu donanım videoları veya yurt dışı içerikler işini görebilir.
-
Solidworks için network lisans mevcut 6k$ civarı bir maliyeti var.Network lisansı + lisans maliyetleri ile sahip olduğun lisans sayısı kadar eş zamanlı kullanım sağlayabilirsin.Donanım konusunda ise çoklu uzak erişim lisans vs işleri çözebilirsen donanım tercihini workstation ürünleri ya da workstationlar için çift işlemcili anakartlar xeon işlemciler ile çözmeni tavsiye ederim.
-
İş grafik kartlarına gelince bambaşka bir dünya derya deniz varmış...
https://www.youtube.com/watch?v=G-90qEJAVkU