folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Tasarım Bilgisayarı Toplanacak, Fikirlerinizi Bekliyorum

Tasarım Bilgisayarı Toplanacak, Fikirlerinizi Bekliyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selam,

Solid, Siemens NX, Mastercam gibi uygulamalarda yoğun şekilde kullanmak üzere bir kasa toplamayı düşünüyorum. Normalde 3-4 farklı bilgisayara ihtiyaç var. Ben bunu networke server olarak bağlayıp, birden fazla kullanıcı oluşturup, uzak masaüstü ile kullandırmayı düşünüyorum. Yani 2 kişi aynı anda solidworkste çalışabilmeli, siemens NX te render alabilmeli. 

Her halükarda elimizdeki yüz yıllık cihazlardan daha yüksek performans vereceğini tahmin ediyorum.

Şöyle bir taslak hazırladım. Eksiltme, yükseltme vb. önerileriniz olursa sevinirim. AMD & İntel arasında elbette bir git gel yaşıyorum :D

p.s. önemli bir soru, siemens NX ve solidworks lisanslı alınınca aynı anda 2 program açılmasına müsaade etmiyor diyorlar. server lisansı gibi bir satışları var mı bunların? yani windows pcde 3 farklı kullanıcı aynı anda oturum açıp üçü de aynı anda farklı solid veya nx projelerine çalışabilir mi?

İşlemci için AMD & INTEL 

Ekran kartı için AMD & nVidia 

yukarıdaki iki ikilem için de önerilerinizi rica ediyorum.

(ryzen 7000 serisi ile de bir konfigürasyon bakmayı düşünüyorum ilerleyen saatlerde)

Tahminimce bize çekirdek sayısından ziyade Ghz lazım olacak..

Liste-1 link : 

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/JD7Z9GJD 

İşlemci
    AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (MPK)
    x i
    1 Adet 3625.53TL
    Anakart
    MSI B450-A PRO MAX 4133mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart
    x i
    1 Adet 2470.9TL
    Bellek
    GeIL 16GB(2x8) Orion RGB 4000mhz CL18 DDR4 Ram (GAOSR416GB4000C18BDC)
    x i
    1 Adet 2257.69TL
    SSD Disk
    Samsung 1TB 980 NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (MZ-V8V1T0BW)
    x i
    1 Adet 2233.92TL
    PC Diski
    WD 2TB Blue 64MB 7200rpm (WD20EZBX) Harddisk
    x i
    1 Adet 1081.31TL
    Kasa
    PowerBoost VK-G2080C RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    x i
    1 Adet 761.97TL
    Güç Kaynağı
    Thermaltake 650W TR2 S Serisi 80+ Güç Kaynağı
    x i
    1 Adet 1286.88TL
    İşlemci Soğutucu
    Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB 120 mm (1700P) Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
    x i
    1 Adet 1338.42TL
    Montaj
    PC Toplama Montaj ve Test Hizmeti
    x i
    1 Adet 179.36TL

https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-amd-ryzen-5-5600g-16gb-512gb-ssd-rtx3060ti-freedos-masaustu-bilgisayar-434p2ea-p-HBCV00000ERLQR

bu kasayı baz alarak toplayıp fiyat farkını görmek istemiştim. 1000 lira fark etmiyormuş.

ekran kartı evde boşta muhtemelen bir RX570 veya 1050 Ti olması gerekiyor mining zamanından kalan. onu bağlamayı düşünüyorum ilk etapta.

zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi

noname tarafından 12/Eki/22 12:34 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Selam,

Solid, Siemens NX, Mastercam gibi uygulamalarda yoğun şekilde kullanmak üzere bir kasa toplamayı düşünüyorum. Normalde 3-4 farklı bilgisayara ihtiyaç var. Ben bunu networke server olarak bağlayıp, birden fazla kullanıcı oluşturup, uzak masaüstü ile kullandırmayı düşünüyorum. Yani 2 kişi aynı anda solidworkste çalışabilmeli, siemens NX te render alabilmeli. 

Her halükarda elimizdeki yüz yıllık cihazlardan daha yüksek performans vereceğini tahmin ediyorum.

Şöyle bir taslak hazırladım. Eksiltme, yükseltme vb. önerileriniz olursa sevinirim. AMD & İntel arasında elbette bir git gel yaşıyorum :D

p.s. önemli bir soru, siemens NX ve solidworks lisanslı alınınca aynı anda 2 program açılmasına müsaade etmiyor diyorlar. server lisansı gibi bir satışları var mı bunların? yani windows pcde 3 farklı kullanıcı aynı anda oturum açıp üçü de aynı anda farklı solid veya nx projelerine çalışabilir mi?

İşlemci için AMD & INTEL 

Ekran kartı için AMD & nVidia 

yukarıdaki iki ikilem için de önerilerinizi rica ediyorum.

(ryzen 7000 serisi ile de bir konfigürasyon bakmayı düşünüyorum ilerleyen saatlerde)

Tahminimce bize çekirdek sayısından ziyade Ghz lazım olacak..

Liste-1 link : 

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/JD7Z9GJD 

İşlemci
    AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (MPK)
    x i
    1 Adet 3625.53TL
    Anakart
    MSI B450-A PRO MAX 4133mhz(OC) M.2 AM4 ATX Anakart
    x i
    1 Adet 2470.9TL
    Bellek
    GeIL 16GB(2x8) Orion RGB 4000mhz CL18 DDR4 Ram (GAOSR416GB4000C18BDC)
    x i
    1 Adet 2257.69TL
    SSD Disk
    Samsung 1TB 980 NVMe Okuma 3500MB-Yazma 3000MB M.2 SSD (MZ-V8V1T0BW)
    x i
    1 Adet 2233.92TL
    PC Diski
    WD 2TB Blue 64MB 7200rpm (WD20EZBX) Harddisk
    x i
    1 Adet 1081.31TL
    Kasa
    PowerBoost VK-G2080C RGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    x i
    1 Adet 761.97TL
    Güç Kaynağı
    Thermaltake 650W TR2 S Serisi 80+ Güç Kaynağı
    x i
    1 Adet 1286.88TL
    İşlemci Soğutucu
    Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB 120 mm (1700P) Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
    x i
    1 Adet 1338.42TL
    Montaj
    PC Toplama Montaj ve Test Hizmeti
    x i
    1 Adet 179.36TL

https://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-amd-ryzen-5-5600g-16gb-512gb-ssd-rtx3060ti-freedos-masaustu-bilgisayar-434p2ea-p-HBCV00000ERLQR

bu kasayı baz alarak toplayıp fiyat farkını görmek istemiştim. 1000 lira fark etmiyormuş.

ekran kartı evde boşta muhtemelen bir RX570 veya 1050 Ti olması gerekiyor mining zamanından kalan. onu bağlamayı düşünüyorum ilk etapta.

zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi

Önce p.s. soruna cevap, evet floating licence diye geçer, her programın va rmı dır bilmiyorum ama benim kullandıklarımın vardı, bunların da muhtemelen vardır, 25 kişilik bir şirkette 25 tane solid alacak olursa (diğerlerini daha hesaba katmadan bile) batarsın zaten...

2 tane çalıştırmaya gelince ikisi de nete bağlanmadan çalışırsa sorun olmaz sanıyorum ama emin değilim.

"zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi" kısmında haklısın ama birden çok makine bağlayacaksın bu durumda elindeki tek maiklneye yetecekken (evde düz 1050 var bende solid2019 gayet güzel çalışıyor) 3-4 makineye yetmeyebilir. Ama işlemci ram gibi high end  takılmana gerek olmaz aşağıdan gideiblirsin buna.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Ryzen 7 varken Ryzen 5 alınmaz...

Birisinde 8 çekirdek, diğerinde 6 çekirdek var...

https://inventus.com.tr/arezu

Burada ekran kartını kendin seç, burası daha uyguna geliyor gibi..

Edit : İşlemcilerin CPUBenchmark değerleri.

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-5700-vs-AMD-Ryzen-5-5600/4968vs4811

SerYolcu tarafından 12/Eki/22 13:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TurkForces
    TurkForces's avatar
    Erkek

abi senin ryzen 9 ve asus proart anakart alman lazım. 

Digital Marketing Manager / Health Tourism
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    TurkForces bunu yazdı

abi senin ryzen 9 ve asus proart anakart alman lazım. 

Çok güzel anakartmış :)

o kadar über bir şeye gerek yok aslında ya orta-üst düzey bir cihaz uzun süre yetecektir diye düşünüyorum

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    SerYolcu bunu yazdı

Ryzen 7 varken Ryzen 5 alınmaz...

Birisinde 8 çekirdek, diğerinde 6 çekirdek var...

https://inventus.com.tr/arezu

Burada ekran kartını kendin seç, burası daha uyguna geliyor gibi..

Edit : İşlemcilerin CPUBenchmark değerleri.

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-Ryzen-7-5700-vs-AMD-Ryzen-5-5600/4968vs4811

Zamanında araştırdığımdan çekirdek sayısından ziyade tekil çekirdek saat hızının biraz daha etkili olduğunu hatırlıyorum. 

Yine de bir iki alternatif daha çıkaracağım bakalım.

İşlemcide ve ekran kartındaki iki markaya dair tavsiyesi olan var mı? :)

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    TheBattal bunu yazdı

Önce p.s. soruna cevap, evet floating licence diye geçer, her programın va rmı dır bilmiyorum ama benim kullandıklarımın vardı, bunların da muhtemelen vardır, 25 kişilik bir şirkette 25 tane solid alacak olursa (diğerlerini daha hesaba katmadan bile) batarsın zaten...

2 tane çalıştırmaya gelince ikisi de nete bağlanmadan çalışırsa sorun olmaz sanıyorum ama emin değilim.

"zaten anladığım kadarıyla bu programlar hep işlemci kullanıyor ekran kartıyla pek işleri olmuyor gibi" kısmında haklısın ama birden çok makine bağlayacaksın bu durumda elindeki tek maiklneye yetecekken (evde düz 1050 var bende solid2019 gayet güzel çalışıyor) 3-4 makineye yetmeyebilir. Ama işlemci ram gibi high end  takılmana gerek olmaz aşağıdan gideiblirsin buna.

teşekkürler reis

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Erkek

Benim bildiğim bu işler için

https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-threadripper-pro-3975wx-otuz-iki-cekirdek-3-50-ghz-fiyati,1156649398.html

gibi tür işlemciler lazım. :) 

Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AndrevMask
    AndrevMask's avatar
    Homo

Çok uzun yazmışsın, okumadım. Hackintosh makine topla. Technopat macos uyumlu donanım videoları veya yurt dışı içerikler işini görebilir.

Herkesten, her şeyden umudunuzu kestiğiniz bir anda belki de kurtarıcı sizsinizdir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

Solidworks için network lisans mevcut 6k$ civarı bir maliyeti var.Network lisansı + lisans maliyetleri ile sahip olduğun lisans sayısı kadar eş zamanlı kullanım sağlayabilirsin.Donanım konusunda ise çoklu uzak erişim lisans vs işleri çözebilirsen donanım tercihini workstation ürünleri ya da workstationlar için çift işlemcili anakartlar xeon işlemciler ile çözmeni tavsiye ederim.

ZzZzZzZ...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

İş grafik kartlarına gelince bambaşka bir dünya derya deniz varmış...

https://www.youtube.com/watch?v=G-90qEJAVkU

...said addicted.
Toplam Hit: 2852 Toplam Mesaj: 23
kasa masaüstü bilgisayar toplama masaüstü sinerji