TBT Token

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Hala airdrop bekliyoruz...

Bu aşamada airdrop'un zararı olur. Havuzda 7000 dolar para var. 500 kişiye 2-3 dolarlık airdrop atsan, bu kişiler gelen tokenları satsa fıyat düşer hemen. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

Beni airdrop listesinden çıkarabilirsiniz dilerseniz, sırf tbt tokenı satmak için kewl denen çöpü tekrar satın almak istemiyorum.

Ne olduğunu merak eden varsa buradan yazayım;

Telefona bir uyarı geldi kewl 10$ oldu diye açtım baktım hala benim aldığım 2 küsur doların biraz üstündeydi, sebebini sordum bizim kewl'ın sahibi süper dahi

" fiyatla ilgilenmiyoyum efendim biy kewl biy kewl'dır" diye açıklama yaptı.

Ulan ben sana kewl kaç dolar olacak diye mi soruyorum? gecko üzerinden gelen uyarı kewl 10$ diyor, bende ise  2$ sebebi ne onu soruyorum. 

Sonrasında gruptan birisi yazdı sağ olsun meğersem arbitrumda kwl sayısı az olduğu için fiyat zıplamış öyle, o fiyattan kim aldıysa da tuttuğuyla kalmıştır zaten.

Dedim ulan siktir et sat gitsin git doğru dürüst bir şeyler al, sadece 100 dolarlık bile almış olsam yazık burada yatan paraya.

sonuç? satılmıyor amk. Bildiğin limit koymuş adam la, atm den para çekme limiti gibi tam olarak kaç chz idi hatırlamıyorum limit ama 5 er 5 er sattım kewl ları daha da 1 kuruş sokmam içeri.

Bu kewl'ın sahibi ersan mıdydı neydi, bu elemana taa ido zamanı kıl olmuştum zaten. ön satışın 3. dalgasında yayını izleyenler hatırlar, yayın kaydında yorumlar görünüyor mu bilmiyorum;

"Alınmıyor tbt hepsi satıldı mı?" diye soruyorum, "satış devam ediyor alabilirsiniz" diyor. Sonra HolyOne'a yağ çekmeye devam ediyor "Abi çok seviyolar seni yaaaa? , nasıl oluyor yaaaa?, tbt yi nasıl tek başına yaptın yaa?" 

Ulan alınmıyor amk alınmıyor lan işte, en son benle beraber birkaç kişi daha yazınca bir şeyler yaptı "şimdi düzeldi" diyor. Ulan en baştan baksana Holy yanında zaten kaçıyor mu adam?

Çok boktan bir yerde başladı TBT ve berbat gidiyor. Kewl'ın kendine ne hayrı varda tbt ye olacak? 

volume = 6700$ :D

son olarak 1 kewl = bir miktar chz karşılığı alınmış çöptür efendim diyerek bitireyim.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free99
    Free99's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Güm! Patladı. Token ağır sıçtı.

Free99 tarafından 20/Haz/24 15:08 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Ekşide birisi bayağı giydirmiş.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Evet, ekşide giydirilmiş. Forumda da ses yükseliyor. Bu seslere kulak verilmeli, telegrama taşmadan sorun olarak dile getirilenlere bi çözüm getirilmeli.

Başka bir ağla neden köprü kurulmuyor.
    Twitterimiz neden aktif değil. 
    airdroplar ne gibi bir yöntemle dağılmayı düşünüyor.
    telegramda hepitopu üç beş kişi konuşuyoruz, onda da havadan sudan, gündelik konuları konuşuyoruz, niçin? çünkü tbt tokena dair konuşacak hiçbir şeyimiz yok.
    evet, bu bir memecoin; fakat saldım çayıra mevlam kayıra yöntemiyle mi büyüme hedefleniyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

Kodu yazabilmek ayrı, kodu satabilmek ayrı birer meziyet.

İyi kod yazabilirsin, iyi mühendis olabilirsin, iyi proje çıkartabilirsin ama genelde iyi pazarlamacı olamazsın. Bunu Aytek hocamın belki de hepimizden iyi bildiğini düşünüyorum.

Web3 ortamında tamamen social network üzerine yürüyen bir piyasa var. Bu iş için sektör bile gelişti. Digital Marketer dediğimiz insan kişileri sırf bu ürünleri satabilmek, fonlayabilmek adına gece gündüz uğraşıyorlar. Bu projeye böyle bir adam lazım. Telegram'da ya da twitter'da 2 tane kopya metinle roket resmi koymak ile olacak bir iş değil maalesef.

Projeye ilgimi kaybedeli çok oldu. Sadece gözlemci olarak takip ediyorum. Başlığın sabitliğinin gitmesi de forumdan beklentilerin kaybolduğunu gösteriyor zannımca. Ki zaten foruma hiç önem verilmemişti, bilene çalışırız biz bilmeyene öğretmeyiz sözü üstüne çok şey söylenemez. 

Blockchain projenin bir ayağı, belki de en kolay ayağı. Altını dolduran, kullanıcıyı tutacak olan belki de bizim haberimiz olmayan çok sağlam bir proje geliştiriliyordur kim bilir. Bu konuda başarı sağlanabileceğini düşünüyorum, çünkü ekip sağlam. Ülkedeki en sağlam adamlardan birisinin projesinde kodsal anlamda eksik veya noksan olmaz. Problem yalnızca iletişimde o da halledilirse dibi de görmüş olsa bir şekilde toparlar gibi.

Tekrardan başarılar.

|~_~|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

yav adında TBT geçen bir token piyasaya sürülüyor ama tbt bundan bir haber. , yaş ortalamamız belli, forumun aktifliği bile belli. millet işinde gücünde bolca.

ben şahsen bilmiyorum metamask kask yarak kürek

ama 10 yıldır buradayız , ne olucak iki rt iki paylaşım yapsaydım. iyi yapayımda bilmiyorum ki mevzuyu

tbt'nin ismi kullanılarak tbt'den gizli iş yapıldı gibi geldi bana direk bu aq :d

sırf şu konuda kaç tane mesaj var. bir tane guide yok nasıl alınır nedir ne değildir. bilen gelsin bilmeyen siktirsin gitsin mantığıyla iş yapıldı gibi oldu biraz :D

dalganız sagolsun :D tbt'siz tbt token 

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free99
    Free99's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TBT token ağır sıçtı, götünüze kaçtı. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Ekşideki yorumu okudum. Yorumu yazan kişi yeterli bilgiye sahip olmadığı için tüm olayı yanlış anlamış.

Ekşideki yoruma cümle cümle bakalım;

1.cümle = token'ını kesinlikle uzak durulması gereken kewl.exchange denen yerde çıkarmış forum sitesi.

Açıklama: Bu cümleden bu arkadaşın token, DEX, likidite havuzu gibi kavramları bilmediğini anlıyoruz.

2.cümle =  olay şöyle oluyor önce chz alıyorsun, cüzdanına atıyorsun, kewl alıyorsun sonra onlarla gidip tbt token alıyorsun. kwl denen şeyi chz ile alırsınız chz ezilir kwl lar değersizleşir.

Açıklama: Hayır olay öyle olmuyor. Doğrudan TBT/CHZ havuzu var. Elindeki CHZ ile doğrudan TBT alabiliyorsun. TBT almak için öncesinde KEWL alman gerekmiyor. Bu arkadaş merkeziyetsiz borsaların çalışma mantığını ve havuz olayını anlamamış.

Muhtemelen HolyOne'ın youtubedaki metamask videosunu izledi. Videoda holyone CHZ ile KEWL alıyor. Çünkü videonun youtube'a eklendiği tarihte(23 Nisan) TBT henüz işlemde değil. O tarihte TBT için oluşturulmuş bir havuz yok.

Bu arkadaşın aklında da "ben önce elimdeki CHZ leri mutlaka KEWL'a çevirmeliyim" düşüncesi kalmış.

3 mayıs tarihinde 2 tane havuz açılmış.

https://routescan.io/address/0x15F809db562c071d5600e6E4d48Fd0798cD4b6a1/tokentxns?sort=asc

https://routescan.io/address/0x9EfA10c26505a6743FC19a207d05d3795960f889/tokentxns?sort=asc

Bir tanesi TBT/KEWL diğeri ise TBT/CHZ. Ayrıca KEWL/CHZ havuzunun da olduğunu hatırlatalım.

Bu arkadaşta gitmiş elindeki CHZ ile önce KEWL almış. Sonrada TBT/KEWL havuzuna gitmiş, elindeki KEWL ile TBT almış. Böyle yapmasına gerek yoktu, doğrudan CHZ ile TBT alabilirdi.

Daha basit şekilde şöyle açıklayalım; Cebindeki doları TL'ye çevirmek istiyorsun. Döviz bürosuna gidip önce doları euroya çeviriyorsun. 2 dakika sonrada euroyu TL ye çeviriyorsun. 2 defa komisyon ödemiş oldun. Sonra gelip ekşiye "Döviz bürosu rezaleti - 2 kere komisyon aldılar" diye başlık açıyorsun. En başında doğrudan dolardan TL ye çevirme işlemi yapabilirdin.

3.cümle = metamask telefonda vs feci şekilde kasmaktadır.

Açıklama: Bunun kewl borsası ile hiçbir alakası yok. Metamaskın mobil uygulaması ve kullandığın telefon ile alakalı. Benim telefonumda da metamask kastığı için başka bir cüzdan yazılımı kullanıyorum.

4.cümle = sen chz leri metamask'a atıp satabileceğin bir borsaya taşırken chz ebesinin hörekesini boylamış olabilir.

Açıklama: Bu cümle inanılmaz bir cümle. Merkeziyetsiz borsalardaki para havuzları işlem yaptığın ağın native coini üzerine kuruludur zaten. Havuzları açın bakın %95 ve üzeri bu şekilde. Solana ağı üzerinde havuz açacaksan havuzun bir tarafında SOL olur. Ethereum mainnet veya BASE ağında bir havuz açacaksan havuzun bir tarafında ETH olur. TBT tokenda Chiliz ağında oluşturulduğu için havuzun CHZ ile oluşturulması dünyanın en normal şeyi.

Yatırım yaparken CHZ fiyatının düşebileceğini bilerek yatırım yaparsın. Tam tersi de olabilir. CHZ fiyatı artabilir.

Bu durum kewl.exchange ile alakalı bir durum değil. Dünyada onlarca merkeziyetsiz borsa sitesi var. Bu işin olması gereken şekli bu.

Daha basit şekilde şöyle açıklayalım; sen gidip amerika borsasından Apple hissesi alıyorsun. Tanesi 210 dolardan 1 adet aldın diyelim. Bugünün parasıyla 210 dolar 6887 TL yapıyor. Aradan 1 ay geçti. Apple hissesi 230 dolar oldu. Tamam artık hissemi satayım diyorsun. Bir bakıyorsun 1 dolar 28 TL olmuş. 28 * 230 = 6440 TL yapıyor. Apple hissesi dolar bazında değer kazanmasına rağmen sen TL bazında zarar ettin çünkü dolar TL karşısında değer kaybetti.

Sonra ekşisözlükte Apple başlığının altına gidiyorsun, "Hisse senedini amerika borsasında çıkarmışlar, ben satana kadar dolar ebesinin hörekesini boyladı" yazıyorsun :D

---------------------------------------------------------------------------------

Ekşisözlük veya başka platformlarda web3, metamask(veya diğer cüzdan yazılımları), merkeziyetsiz borsalar vb. konularında gördüğünüz yorumları hemen ciddiye almayın.
    Çoğu zaman yorumu yazan kişinin bilgi seviyesi çok düşük oluyor. Ve bu tarz yorumlar çoğu zaman doğru olmayan bilgiler içeriyor.

---------------------------------------------------------------------------------

TBT tokenı veya kewl borsasını eleştirebilirsin elbette. Ama bunu yaparken teknik açıdan doğru şeyler söylemek lazım.

Mesela benim aklıma gelen eleştirilebilecek konular şunlar;

*) Base, BSC, Solana gibi yüksek hacimli ağlar varken, tokenın Chiliz ağında çıkartılması

*) Sosyal medyanın etkin biçimde kullanılmaması

*) Forumda yeterli duyurunun ve bilgilendirmenin yapılmaması

*) Kewl exchange'ın swap ekranı geliştirilebilir (token adresini yazıyorum token gelmiyor. Bunun gibi ufak efek eksiklikler var.)

*) Alım satımdan önce sayfayı yenilemem gerekiyor kewl da, aksi durumda html inputunda girdiğim değer okunmuyor sanırım(tam emin olamadım.)

Dipnot: Kewl exchange savunuculuğu yapmak gibi bir amacım yok. Kewl'ın sahibi olan müridi de tanımıyorum zaten. Forumda isim olarak biliyorum yalnızca. Daha önce KWL token satın almadım. Satılırken 5'li 5'li mi satılıyor onu da bilmiyorum. Eğer öyleyse çok saçma elbette. 

Tekrar söylüyorum. TBT satın almak için KWL almanız gerekmiyor. Ekşideki yorum doğru bilgiler içermeyince mecburen doğrusunu yazmak zorunda kaldım.

-----------------------------------------------------------------------------------

https://tally.so/r/mYOyDq

Herkes yerini alsın. Bu linkte.

Hannibal_King tarafından 21/Haz/24 15:13 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 61025 Toplam Mesaj: 419
tbt web3 defi tbt token ethereum blockchain