TCP/IP Protokolü Ve DDOS Saldırıları Aslında Engellenebilir Mi?
-
Alluri hocam bahsettiğim mevzu şu ki fiziksel bir mevzu yok herşey yazılımsal (sunucunun kullandığı server exe si yani)
sen bellekte ne kadar alan allocate edersen ona göre kaldırırsın yükü de herşey mümkün bence.
fiziksel olarak donanımla korusan bile o donanımın bir c kodu olacak.
@underzero hocam sen madem konunun kilidini kaldırdın benim de diyeceklerim vardı onları söyleyeyim.
şimdi bu iş için hiç bir external servera ihtiyaç yok. meta tag kullanan ufak bir yönlendirme kodu ve key üreten php ya da aspx mekanizmasıyla
bu iş halledilebilir.
Örneğin:
html kismi:
sanalsayfa.aspx
<meta refresh page="gerceksayfa.aspx?kod=.....">
sonrasında soket istegi asağıdaki gibi olacaktır ve gerçek sayfa çağırılacaktır
/GET gerceksayfa.aspx?kod=(buraya özel oluşturulmuş kod gelecek)&digerparametreler=vbvb
gerçek sayfamız veritabanına bakar ve bunu güvenli bulur.
bu sanalsayfa bütün sayfalara include edilebilir
ben de düşünen tek ben miyim diye merak etmiştim aslen :)
emirhan-exp tarafından 02/May/19 19:19 tarihinde düzenlenmiştir -
bir de dipnot düşeyim @underzero, bütün load balancing random yapılıyor olmalı yazılım tarafında
-
sunyy2003 bunu yazdıunderzero bunu yazdısunyy2003 bunu yazdıAllura bunu yazdı
DDOS mu Dos mu diye tekrar sormak gerekiyor soruyu, DDOS aslında engellenemez şöyle söyleyeyelim tahribat.com sunucusu 1 milyon kişiyi kaldırabilecek fiziksel yapıda olsun, ama holyone devrim niteliğinde efsane bir yazılım yapar ve o gün siteye 1 milyar kişi girerse 999 milyon kişiyi sunucu kaldıramayacağı için çökecektir ne kadar önlemde alsan sunucunun maksimum bir cevap verebilme kapasitesi var buna ulaşırsa yapabileceğin bir şey yok.
Ama dos böyle değil bir nebze engellenebilir.
Peki google yandex gibi sitelerde bu is nasil yuruyor
load balancing ve dünya geneline yayilmis genis serverlar.
Bu serverlar dan hic fotograf varmi turkiyede varmi bu adamlarin serveri yoksa turkiyeye en yakin nerede var
Google a sormadim bublar aklima gelen anlik sorular
https://peering.google.com/#/infrastructure google çok büyük kendi serverlari arasında özel erişim İnterneti var :)
-
ben de şunu sorayım. load balancing'de veritabanı nasıl senkron ediliyor. yoksa veritabanı sunucusu tek mi oluyor?
-
emirhan-exp bunu yazdı
1-Alluri hocam bahsettiğim mevzu şu ki fiziksel bir mevzu yok herşey yazılımsal (sunucunun kullandığı server exe si yani)
2-sen bellekte ne kadar alan allocate edersen ona göre kaldırırsın yükü de herşey mümkün bence.
@underzero hocam sen madem konunun kilidini kaldırdın benim de diyeceklerim vardı onları söyleyeyim.
şimdi bu iş için hiç bir external servera ihtiyaç yok. meta tag kullanan ufak bir yönlendirme kodu ve key üreten php ya da aspx mekanizmasıyla
bu iş halledilebilir.
Örneğin:
html kismi:
sanalsayfa.aspx
/GET gerceksayfa.aspx?kod=(buraya özel oluşturulmuş kod gelecek)&digerparametreler=vbvb
1-numarada fiziksel yok demişsin ama o "yazılımsal" olarak tanımladığın nerede barınacak? Nerede fiziki bir forma yani elektrik sinyallerine dönüşecek?
2-bellekte yeri az ayırmaktan bahsetmişsin, ok doğru ama bu demek olur ki; 100 kişilik bellekte yer ayırırsan 101. adam sunucuya erişemez?
Sizce mantıklı değil mi?
-
emirhan-exp bunu yazdı
Alluri hocam bahsettiğim mevzu şu ki fiziksel bir mevzu yok herşey yazılımsal (sunucunun kullandığı server exe si yani)
sen bellekte ne kadar alan allocate edersen ona göre kaldırırsın yükü de herşey mümkün bence.
bu iş halledilebilir.
Örneğin:
html kismi:
sanalsayfa.aspx
senin bu bahsettiğin yönlendirme ile en ufak bi get post saldırısında sunucuya anlık binlerce sql isteği gönderecek sunucu loadları fırlayacak ve makina işlem yapamaz hale gelecektir.Saldırı korumalarında asıl amaç zararlı olabilecek trafiği makinaya yük bindirmeden sunucuya ulaşmasını engellemektir.Yazılımsal her koruma üzerinde çalıştığı makinanın donanım ve hat gücü çerçevesinde koruma sağlar.
-
emirhan-exp bunu yazdı
konu kilit
Konunun ilk mesaj içeriğini niye siliyong la, 24h az bana kalırsa. birde ne bitmek bilmez 24h miş arkadaş. @@,)
-
trooper hocam, önyargın için sağol. maalesef kendimi anlatamadığım için hemen üstüme gelmişsin. ilk mesaji silmesek sen mesaj atmayacaktın belkide
ben handshake neden yok dedim tcp ip protokolünde. peki hocam (yanlış anlattığım) veritabanı mevzusu şöyle olsa :session a atsak gene mi
bellek şişer diycen o da olmadı en temelden yapsınlar bunu bellek yemeyecek şekilde.
ben bu konuda biraz cahildim fakat IPsec diye DDOS yemeyen güzel bir protokol varmış ve bu protokoller dururken tcp ip yi kral yapmışlar.
Dark_Lord kardeşim, 100 kişiye ayırma değil. şöyle düşün bir ışın demet veri elektronik olarak akıyor mesela. bunlar iki gruba ayrılarak handshake ler ve veriler
olarak ayrılıp bellek şişmesini çok daha profesyonel kontrol edebilirler. çünkü 10 byte nere 100.000 byte nere. yazılımın barındığı yer ramin bir bölgesidir. ne kadar yer ayırırsan o kadar
kontrolü mümkündür. aslnıda c dili mal bir dildir çünkü bellek taşması diye bir şey vardır.
lepusmorris load balancing donanım taraflında önce ışın demetlerini ayırıyor sonra da onları yazılımla kontrol ediyor. yazılım kısmını merak ediyorsan
yönlendirici ile bu iş kolayca yapılıyor bilgisayarlara dağıtılıyor.(Google ın birşey arayınca o harfle başlayan serverlara gitmesi mesela)
hepsini okuduysanız son olarak da , php dilinin amerika ve latin (türkçe hariç) dilleri hariç bir adet büyük güvenlik açığı barındırdığını söylemek
istiyorum.