Thinpad Açılmama Sorunu (Yardım)
-
İyi akşamlar müritler, bu pcdeki sorunu halen çözemedim aslında ilgilenemedim( 2 farklı bilgisayarcı ne olduğunu anlayamadılar)
Aşağıdaki görüntüde göreceğiniz üzere bataryayı veya bataryasız adaptörü taktığım anda elektrik alıp, açılıyor. Ama hiçbir tepki yok hatta power tuşuna falan basıyorum kapanmıyorda yanıt vermiyor yani. Ancak elektriğini tamamen kesince kapanıyor. Görüleceği gibi ekranda da hiçbir tepki olmuyor.
Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mıdır? Malum dolarla birlikte yenilerine girişmek olanaksız hale geldi. Cihazda elimiz ayağımız. Bu böyle olunca fujitsu siemens e8310 a kaldık. Oda sıkıntılı bir süre kapalı kaldığında tekrar açılması kafasına göre oluyor. İşleri aksatmama neden oluyor bir türlü çözüm oluşturamadım.
https://drive.google.com/file/d/19slduQIRmcIfNeKrVLyzqTL419qzRqJt/view?usp=sharing
Dipnot: Müzik için kusura bakmayın :) Ortamda müsaitlik sağlayamadım :) şarkı dolly parton'ın jolene' nine, billy ray cyrus'un kızının yorumu(adı anca böyle sansürleyebildim) :)
-
"adaptörü yok, en son çalışıyodu" diye sahibindene koy, sik sok teklif yapanlardan birine çak gitsin.
aldığın parayla ikinci elden yeni pc alırsın
-
yolbulucu bunu yazdı
"adaptörü yok, en son çalışıyodu" diye sahibindene koy, sik sok teklif yapanlardan birine çak gitsin.
aldığın parayla ikinci elden yeni pc alırsın
Öyle demeyeydin iyiydi sanki ya :( ben 200-300 masrafı gözden çıkardıydım belki çözülür diye.
-
hocam ankaradaysan bakalım çözeriz muhtemelen
-
spybreak bunu yazdı
hocam ankaradaysan bakalım çözeriz muhtemelen
Ah keşke keşke, İstanbul'dayım ne yazık ki. teşekkür ederim yanıt/teklif için.
-
herşey yazılmış görünüyor, kendi eyyorlamam:
yukarlarda da yazdığı üzre herşey olağan şekilde takılı olmalı, cihaz alt kapak açıkken bataryanın anakarta güç veren pinlerini anakarttan ayır, statik boşaltma adımlarını uygula, ramleri çıkart iletken uçları silgi ile sil, tekrar yerine tam oturttuğundan emin olarak tak, bataryayı takma, direkt power kablosu ile güç ver ve makineye start ver.
İşlemlerin başarılı sonuclanması adına ek olarak gusül alına bilir :) Bu sorunu 2 bilgisayarcıya götürdün anlamıyorlar ise onların da ayrıca minake. Lenovonun ist. servisine gönder cihazı baksınlar, gerçekten arıza var ise tamir için sana sebep ve fiyat verecekler, servis fiyatı yüksek tutar hep, arıza detayını almak için teknik ekiple görüşmek istediğini söyle bi şekil görüş ve detayları aldıkdan sonra para yüksek geldiyse yok tamir olmasın de al geri, arıza detaylarını işten anlayan ucuza halledebilecek bir bilgisyarcı veya elektronikçiye hallettirebilirsin.
-
dcpromo bunu yazdı
yukarlarda da yazdığı üzre herşey olağan şekilde takılı olmalı, cihaz alt kapak açıkken bataryanın anakarta güç veren pinlerini anakarttan ayır, statik boşaltma adımlarını uygula, ramleri çıkart iletken uçları silgi ile sil, tekrar yerine tam oturttuğundan emin olarak tak, bataryayı takma, direkt power kablosu ile güç ver ve makineye start ver.
İşlemlerin başarılı sonuclanması adına ek olarak gusül alına bilir :) Bu sorunu 2 bilgisayarcıya götürdün anlamıyorlar ise onların da ayrıca minake. Lenovonun ist. servisine gönder cihazı baksınlar, gerçekten arıza var ise tamir için sana sebep ve fiyat verecekler, servis fiyatı yüksek tutar hep, arıza detayını almak için teknik ekiple görüşmek istediğini söyle bi şekil görüş ve detayları aldıkdan sonra para yüksek geldiyse yok tamir olmasın de al geri, arıza detaylarını işten anlayan ucuza halledebilecek bir bilgisyarcı veya elektronikçiye hallettirebilirsin.
servis sana "bu acilmiyor anakart degisecek" disinda bir sey soylemez ki
-
yolbulucu bunu yazdıdcpromo bunu yazdı
servis sana "bu acilmiyor anakart degisecek" disinda bir sey soylemez ki
geçenlerde ideapad gönderdim, şurasındaki sorundan dolayı şöyle böyle dediler. Yetkili servis olmaz da başka servis de olabilir. Bir şekil alınabilir bilgi. Ben aldım amma ki başkasını bilemem belki de ozaman güzel kafa zamanına denk gelmişimdir bilemiyorum. Ne alaka kardeşim deyip güzel bi girizgah ile işten anladığını makul bi cevap istediğini belirtirsen alabilirsin bence.