Toz Madde Nasıl Tablet Haline Getirilir ?
-
beyler başlık çok fena ama yanlış anlamayın :)
hipoglisemi hastasıyım . tarçın çok iyi geliyor . ama toz halinde alınmıyor sürekli . tablet haline getirmek istiyorum pratik bi şekilde suyla yutmak istiyorum .
yoğurtla karıştırıp alıyorum genelde ama dediğim gibi daha pratik bi çözüm istiyorum .
ayrıca öğütülmemiş çubuk tarçın ı da denedim olmuyor :)
kimyayla ilgilenen arkadaşların önerilerini bekliyorum . çözüm aşırı fabrikasyon olmazsa sevinirim
-
geçmiş olsun hocam (:
sanırım iyi derecede sıkıştırman gerekiyor ama bu sıkıştırma işlemini nasıl yaparsın kestiremedim.
-
geçmiş olsun hocam.
ilk aklıma gelen küçük bi mengene alıp mesela 10lu tablet kalıbı yapıp onda iyice sıkıştırabilirsin :f
birbirini tutması için sana zararlı olmayacak ne madde var bilmiyorum, o maddeden kullanabilirsin. örn şeker geldi aklıma ilk :)
-
Tarçın kod adlı haplar yakında tüm torbacılarda :D
NBeyse hocam konuya gelirsek bunun için hap yapımında kullanılan press makinaları var onla olur. Ya da kapsül şeklindeki hapların içini boşalt tarçınla doldur en basiti :D
-
Kapsül ilaçlardan al kapsüllerinin içini boşalt tarçını koy içine yut, hem doğal olur hemde üzerinde oynayarak tarçının yapısını bozmamış olursun,
-
hocam gazeteyi ıslat iyice sonra içerisine bi miktar tarçını dök sonra gazeteyi iyice şar tarçına sonra tekrar ıslat daha sonra alemünyum folyoya 2-3 kat sar daha sonra ateşde uzun süre tut ve ateşde tutarkende belli aralıklarla neyle yaparsın bilmiyorum ama press yap 30-45 dk arası böyle yap dakka olarak pek emin değilim biz başka şey için kulllanıyoduk bu yöntemi : ) işlem bittikden sonra aç zaten plaka haline gelmiş olcak parça parça yap ve at buzluğa dursun lazım oldukça kullan : ) umarım işine yarar geçmiş olsun
-
boş kapsül bulman lazım.
-
KozMoz bunu yazdı
hocam gazeteyi ıslat iyice sonra içerisine bi miktar tarçını dök sonra gazeteyi iyice şar tarçına sonra tekrar ıslat daha sonra alemünyum folyoya 2-3 kat sar daha sonra ateşde uzun süre tut ve ateşde tutarkende belli aralıklarla neyle yaparsın bilmiyorum ama press yap 30-45 dk arası böyle yap dakka olarak pek emin değilim biz başka şey için kulllanıyoduk bu yöntemi : ) işlem bittikden sonra aç zaten plaka haline gelmiş olcak parça parça yap ve at buzluğa dursun lazım oldukça kullan : ) umarım işine yarar geçmiş olsun
dostum bu tarz bişey arıyordum ben de ama ne bileyim balla karıştırıp tabletler halinde buzlukta dondursam mı acaba bi denemek lazım
çok ilginç bi madde kaşık kaşık ta yenmiyor .
deneyen var mı bi kaşık tarçın yemeyi ? :)
raul tarafından 12/Kas/13 15:54 tarihinde düzenlenmiştir -
raul bunu yazdıKozMoz bunu yazdı
dostum bu tarz bişey arıyordum ben de ama ne bileyim balla karıştırıp tabletler halinde buzlukta dondursam mı acaba bi denemek lazım
çok ilginç bi madde kaşık kaşık ta yenmiyor .
deneyen var mı bi kaşık tarçın yemeyi ? :)
tarçınla hiç denemedim tabi ama eskiden işime yarayan bi yöntemdi hatta kırmak için tırnak makası kullanmak gerekiyodu umarım tarçındada yarar sütlaçın üstünde yemişliğim vardır ama kaşık kaşık pek ilgi çekici gözükmüyo :)
-
bal gibi bi doğal yapıştırıcıyla yapabilirmisin galiba
-
kaşık hesabı yut işte tablet felan zor iş