folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Toz Madde Nasıl Tablet Haline Getirilir ?

Toz Madde Nasıl Tablet Haline Getirilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler başlık çok fena ama yanlış anlamayın :)

hipoglisemi hastasıyım . tarçın çok iyi geliyor . ama toz halinde alınmıyor sürekli . tablet haline getirmek istiyorum pratik bi şekilde suyla yutmak istiyorum .

yoğurtla karıştırıp alıyorum genelde ama dediğim gibi daha pratik bi çözüm istiyorum .

ayrıca öğütülmemiş çubuk tarçın ı da denedim olmuyor :)

kimyayla ilgilenen arkadaşların önerilerini bekliyorum . çözüm aşırı fabrikasyon olmazsa sevinirim

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam (:

sanırım iyi derecede sıkıştırman gerekiyor ama bu sıkıştırma işlemini nasıl yaparsın kestiremedim.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam.

ilk aklıma gelen küçük bi mengene alıp mesela 10lu tablet kalıbı yapıp onda iyice sıkıştırabilirsin :f

birbirini tutması için sana zararlı olmayacak ne madde var bilmiyorum, o maddeden kullanabilirsin. örn şeker geldi aklıma ilk :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Tarçın kod adlı haplar yakında tüm torbacılarda :D

NBeyse hocam konuya gelirsek bunun için hap yapımında kullanılan press makinaları var onla olur. Ya da kapsül şeklindeki hapların içini boşalt tarçınla doldur en basiti :D

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kapsül ilaçlardan al kapsüllerinin içini boşalt tarçını koy içine yut, hem doğal olur hemde üzerinde oynayarak tarçının yapısını bozmamış olursun,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KozMoz
    KozMoz's avatar
    Erkek

hocam gazeteyi ıslat iyice sonra içerisine bi miktar tarçını dök sonra gazeteyi iyice şar tarçına sonra tekrar ıslat daha sonra alemünyum folyoya 2-3 kat sar daha sonra ateşde uzun süre tut ve ateşde tutarkende belli aralıklarla neyle yaparsın bilmiyorum ama press yap 30-45 dk arası böyle yap dakka olarak pek emin değilim biz başka şey için kulllanıyoduk bu yöntemi : ) işlem bittikden sonra aç zaten plaka haline gelmiş olcak parça parça yap ve at buzluğa dursun lazım oldukça kullan : ) umarım işine yarar geçmiş olsun

Sevdiğin Kadın Seni Sevmiyorsa Sende Seni Seveni sev ozaman Abi. / www.waterwall.com.tr
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

boş kapsül bulman lazım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek
    KozMoz bunu yazdı

hocam gazeteyi ıslat iyice sonra içerisine bi miktar tarçını dök sonra gazeteyi iyice şar tarçına sonra tekrar ıslat daha sonra alemünyum folyoya 2-3 kat sar daha sonra ateşde uzun süre tut ve ateşde tutarkende belli aralıklarla neyle yaparsın bilmiyorum ama press yap 30-45 dk arası böyle yap dakka olarak pek emin değilim biz başka şey için kulllanıyoduk bu yöntemi : ) işlem bittikden sonra aç zaten plaka haline gelmiş olcak parça parça yap ve at buzluğa dursun lazım oldukça kullan : ) umarım işine yarar geçmiş olsun

dostum bu tarz bişey arıyordum ben de ama ne bileyim balla karıştırıp tabletler halinde buzlukta dondursam mı acaba bi denemek lazım

çok ilginç bi madde kaşık kaşık ta yenmiyor .

deneyen var mı bi kaşık tarçın yemeyi ? :)

raul tarafından 12/Kas/13 15:54 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KozMoz
    KozMoz's avatar
    Erkek
    raul bunu yazdı
    KozMoz bunu yazdı

dostum bu tarz bişey arıyordum ben de ama ne bileyim balla karıştırıp tabletler halinde buzlukta dondursam mı acaba bi denemek lazım

çok ilginç bi madde kaşık kaşık ta yenmiyor .

deneyen var mı bi kaşık tarçın yemeyi ? :)

tarçınla hiç denemedim tabi ama eskiden işime yarayan bi yöntemdi hatta kırmak için tırnak makası kullanmak gerekiyodu umarım tarçındada yarar  sütlaçın üstünde yemişliğim vardır ama kaşık kaşık pek ilgi çekici gözükmüyo :)

Sevdiğin Kadın Seni Sevmiyorsa Sende Seni Seveni sev ozaman Abi. / www.waterwall.com.tr
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    bal gibi bi doğal yapıştırıcıyla yapabilirmisin galiba
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

kaşık hesabı yut işte tablet felan zor iş

Toplam Hit: 4253 Toplam Mesaj: 27