.TR Alan Adı Kaydeden Var Mı ?
-
.tr alan adları açıldı çoktan. hali hazırda com.tr alan adı olanlarada öncelikli olarak kayıt şansı veriliyor. Değer mi 10 usd ödemeye. düşünceleriniz nedir.
-
Belli başlı alan adlarını alabiliyorsan değer yoksa nıç
Solar.tr başvurdum başta onaylandı sıraya soktu sonra com.tr si yada net.tr sahibi başvurmuş benim sırayı iptal ettiler böyle spesifik domainlerde değer
-
nerden alıyoruz ?
-
Ben 5 ay önce aldım sözde, ortada ne domain var ne bir bok.
Bence boşa zaman kaybı..
-
vermiyorlarki anlasıyor ibneler buyuk firmalar alıyor sen basvursanda
-
Tr uzantılı alan adları 14.02.2024-14.05.2024 tarihleri arasında yalnızca ön başvuruya açıktır. Ön başvuru yapıldığı taktirde ilgili alan adı kullanıcı tarafından tescil edilmiş anlamına gelmemektedir. Ön başvurular Trabis tarafından belirtilen tarihler arasında toplanarak 14.05.2024-14.06.2024 tarihleri arasında değerlendirilecek ve alan adları Trabis tarafından yapılan değerlendirme sonucu uygun bulunan kullanıcıya tescil ettirilmiş olacaktır.
Ön başvurusu kabul olmayan kullanıcılar için ücret iadesi gerçekleştirilecektir.
-
Hazırda com.tr varsa onun için alabilirsiniz
-
TheAvenqer bunu yazdı
Belli başlı alan adlarını alabiliyorsan değer yoksa nıç
Solar.tr başvurdum başta onaylandı sıraya soktu sonra com.tr si yada net.tr sahibi başvurmuş benim sırayı iptal ettiler böyle spesifik domainlerde değer
başvuru iptalinin nedenini sordun mu hocam çünkü com.tr yada net.tr sahibinin başvuru yapması önemli değil başvuru yapabilirsin .com.tr sahibi başvurudan vazgeçerse yada alan adı bir sebeple silinirse a.tr hakkı bir sonraki hak sahibine geçer
-
eea.com.tr vardı eea.tr bunu alabildim ben
-
tek alabildiğim adım soyadım oldu onunda com.tr si ve comu bende olduğu için sanırım :) onunda onay sürecini bekliyoz.. Baya son günlerde tescil firmalarından reklamlar geliyor. adam a.tr olarak ilginç harf kombinlerinde teklifler verip çekmeye çalışıyolar bu tarz tek karekter yada 3 karekterli tr isimlerini almak lazım ama kimse o konuda sağlıklı bir açıklama yapmıyor kafasına göre kendine göre davranıyor.
-
com.tr tarzı domainlerin eskiden alım prensibi belli standardı felan vardı bilirsiniz. en baştan doğru olmasa bile insanlar böyle alıştı. örnek veriyorum; daha 2 gün önce 60 lı yaşlarda bi tanıdığımın ağzından ''com.tr ise güvenilirdir'' cümlesi cıktı ve pek göz önünde olmasada ufak tefek dolandırıcılıklar com.tr nin herkese açılmasıyla oldu malesef. bizim insanımız geç algılar geç öğrenir bu sistem hatalı bile olsa insanımız böyle gördü. com.tr yi görünce resmi sirket gov.tr yi görünce resmi kurum olarak baktı. bu yanlıştı bence..
gel gelelim herkese açtılar alanlar oldu insanlar belki planlar yaptı siteler kurdu felan şimdi .tr yi talep görme adına açıyorlar onuda güzel jeneriklik adresleri sana bana yar edeceklerini sanmıyorum.
com.tr yi nic.tr üzerinden yıllarca subdomain gibi kakaladılar millete iyi hatırlıyorum bu sitede 10 yıllar önce ciddi bi konusu açılmıştı.. isteyen parayı basıp alacak bekletmek secici davranmak nedir.. devletimizin bu tür bilişim ve yazılım alanındaki politikalarını anlamış değilim. tümden sacmalık.. neyse içimi dökesim gelmiş benim.