Traş Olmak
-
Sakallarım yeni yeni çıkmaya başladı ama fazla gür çıkmıyor ve hemen uzamıdığı için saçlarımı kestirmeye giderken berber usturayla traş ediyor.Bir dahaki traşa kadar anca uzuyorlar .Kendim traş olmak istiyorum.Amcamın oğluna 25 kuruşluk derby jiletler ile traş olucağımı söyleyince direk manyakmısın sen lan git mek3 al onla traş ol diye tepki verdi.Niye diyince o yolar adamın suratını dedi.Ezik duruma düşmemek için fazla soru sormadım xD. Burda rahat rahat konuşabiliyorum. Benim soru ;1. derbidede jilet var ,usturadada ,mek3de de aralarındaki fark ne , 2 . traş olurken nasıl traş olayım yukardan aşşağı alayım sakalları yada farklı yapmamız gereken , dikkat etmemiz gereken birşey varsa bilelim 3.çene kısmında fazla sakal çıkmıyor derdi çaresi varmıdır.
-
clio bunu yazdı:
-----------------------------
Sakallarım yeni yeni çıkmaya başladı ama fazla gür çıkmıyor ve hemen uzamıdığı için saçlarımı kestirmeye giderken berber usturayla traş ediyor.Bir dahaki traşa kadar anca uzuyorlar .Kendim traş olmak istiyorum.Amcamın oğluna 25 kuruşluk derby jiletler ile traş olucağımı söyleyince direk manyakmısın sen lan git mek3 al onla traş ol diye tepki verdi.Niye diyince o yolar adamın suratını dedi.Ezik duruma düşmemek için fazla soru sormadım xD. Burda rahat rahat konuşabiliyorum. Benim soru ;1. derbidede jilet var ,usturadada ,mek3de de aralarındaki fark ne , 2 . traş olurken nasıl traş olayım yukardan aşşağı alayım sakalları yada farklı yapmamız gereken , dikkat etmemiz gereken birşey varsa bilelim 3.çene kısmında fazla sakal çıkmıyor derdi çaresi varmıdır.
-----------------------------Derby ile mac3 arasindaki farki sakallarin daha cok ciktigi zaman analyacaksin. Herkesin sakal yapisi arkli kimi asagidan yukariya yani ters tras olur kimisi yukardan asagiya.. berberine soyle sakallarini alirken ciktigi yne dikkat etsin. ters sakin aldirma ilerde kil donme olur sakallarin. yas kac bilmiyorumda kil isini abartma fazla bi bok olmuyo sakalin cikinca..
-
Abartacak bişey yok, Senle Şakalaşmıştır o, Alırsın Derby Kesersin Olur Biter.. İyi Köpüklemeyi İhmal etme, Traş Sonrası Kolonyada Mikroplaşmayı Önler. Kolay Gelsin.
-
benim gibi küçükken sakalı çıkmasını isteyenler azıcık yaş gelince çıkmaması için çözümler araraklında bulunsun
sana özel tavsiyelerim
1) mümkün olduğunca traş olma - oldukça sıklaşır - çok çıkmıyorsa haftada bir hatta ayda bir kes
2) saç/sakal düzeltme makineleri var berberin saç traş makinesinin az küçüğü - varsa onunla kes
3) bildiğin sakal traş makinelerinden asla kullanma ancak bulabilirsen pahalı olan ve ıslak traş yapan makineler iyidir
4) jiletten mümkün olduğunca uzak dur ama kullanmak zorunda kalırsan mac3 kullan özellikle diğerleini bastırmadan kullan
5) ilerde sıklaşınca hergün traşa başlayınca gece traş olma uğursuzluk getirir =P ondan değil de uyurken daha hızlı uzar sabaha uzamış uyanırsın
niye mac3 ?
istesen de kesemezsin yüzünü
çok rahat traş eder cildi haşat etmez
diğerlerinden daha iyi alır sakalını tüyünü
kafasını traş edenler bile onu kullanır hep çünkü kılı tüyü iyi keser ama cildi kesmez
tabi benim kadar yetenekliysen mac3le bile kesebilirsin yüzünü =) çok bastırma yani
ayrıca "kesiyorum aynı gün hemen çıkıyo namussuz" diyenlere öneri
hemen çıkmaz ama iyi kesemediğinde çıkar - iyi kesmek için önce yüzü ılık suyla yıka mümkünse banyodan sonra traş ol - cilt yumuşasın o zaman iyi traş yapılır ve uykuya dalarken bile hâlâ belli olmaz sakallar
görüldüğü üzere boş işler yüksek lisansımı yapmış biriyim =P
-
mac3 turbo iyidir 3 bıcaklıdır alt ve üstte hassas bantlar vardır hem cildi tahriş etmez hemde
su değdiğinde o bantlar krem görevi görür güzel kokar
cildi kesmez mac3'ler ama en sinir şeyi 2-3 kez geçmendir sakalın üstünden jiletler gibi tek seferde hepsini almaz
ama yinede mac3 en iyisidir
-
yav kaçyıl oldu ben hala beceremiyorum şarlatana dönüyorum kendim yapınca biride diyo ordan abartacak bişi yok yok ya
-
bambam66 bunu yazdı:
-----------------------------
yav kaçyıl oldu ben hala beceremiyorum şarlatana dönüyorum kendim yapınca biride diyo ordan abartacak bişi yok yok ya
-----------------------------Teessüf ederim Hocam, Ben Birimiyim yani. :)
Neyse Sorun nedir, Anlamadım Ayna Karşısına Geçiyorsun, Elastik Hareketler ile Başlıyorsun Kılları Yolmaya, Bunda ne varki. :D
-
eskiden mak3 mu vARdı : ) derby ekek işi : )
-
21 yaşındasın :)
ben 17 yaşında traş olmaya başladım mach 3 le başladım
-
Şuana kadar verilen cevaplar içinde teşekkür ederim ..... http://img145.imageshack.us/img145/4999/sakal.jpg ... Sakallar aşşağı doğru hemde kıvırcık ,Benim saçlarda kıvırcık xD, sakallarda boynumun altında çıkıyor yukarlar hep seyrek çok az aralıklı uzadılarmı kötü gözüküyor. Çene kısmıda öyle, faulden çeneye kadar geliyor çenede kıl yok:D o çenede kısmında ve üst taraflarda çıkması için ne yapmak gerek bilginiz varmı ?
-
hacim niye kasıyon ya cikmasi için. ileride hergün tras olunca ben o zman görürüm seni. :)
sakalla adammi olunuyor yani bosver be hocam hem askerlikte cok faydasini görürsün cikmadigi yada seyrek ciktigi için.