TÜBİTAK Formula G Ve Hidromobil Yarışları Başlıyor. . .
-
İzmit körfez pisti bu günlerde çok canı =>
Tübitak Alternatif enerjili araçlar yarışlarına hazırlıklar başladı.24 Ağustos'ta yarı final ,25 Ağustos'ta final yarışı gerçekleşecek.Birbirinden farklı araçları görme fırsatı yakalayabilirsiniz hocalar.Kocaeli de olanlara tavsiyem yarış zamanı gelsinler..
Yarışlar Kocaeli Körfez Pistinde yapılmaktadır.Kocaeli'yi Temsilen de Kocaeli Üniveritesi TürkMekatronik Takımı yarışlarda yerini almaktadır.
Yarışlardan görüntüleri paylacam ben:
Bu sene Yarışa katılıcak Takımlar da bunlar . . .
1- Anadolu Üniversitesi Anadolu Güneş Takımı2- Ankara Üniversitesi Hitit Güneşi Güneş Arabası Takımı3- Balıkesir Üniversitesi Proje Kulübü(BAÜ PROJE KULÜBÜ)4- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GÜNEŞ ARABASI5- BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜNYÜZÜ6- BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜNYÜZÜ 27- Celal Bayar Üniversitesi EcoMagnesia8- Çankaya Üniversitesi Cartemt9- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Alternatif Enerji Kaynakları Topluluğu10- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Solaris 711- Dumlupınar Üniversitesi DUScarT (Dumlupınar University Solar Car Team)12- EGE ÜNİVERSİTESİ AEGEAN SOLAR TEAM13- Gazi Üniversitesi ALETAT14- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ OTOMOBİL ROBOT VE ENERJİ TOPLULUĞU15- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ PRİZMA SOLAR TEAM16- Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü GIT-RET17- Hava Harp Okulu Anka18- HİTİT ÜNİVERSİTESİ Hİ-GÜ (Hitit Üniversitesi Güneş Arabası Takımı)19- Işık Üniversitesi FMV Apollon Solar Car Team20- İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ SOLAR TEAM21- İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İAÜ GÜN-AYDIN GÜNEŞ ARABASI TAKIMI22- İstanbul Üniversitesi SOCRAT23- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GÜNEŞ ARABASI EKİBİ24- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İSTİKLAL Güneş Arabası Takımı25- Karabük Üniversitesi Epica - (Güneş Enerjili Yenilikçi Elektrikli Araç)26- KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜ-GAT27- KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KUGAR TEAM28- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKMEKATRONİK29- Kocaeli Üniversitesi Winsun30- Koç Üniversitesi KURT31- KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA) ŞEMS32- MERSİN ÜNİVERSİTESİ ANKA GÜNEŞ ARABASI TAKIMI33- NAMIK KEMALÜNİVERSİTESİ GÜNEŞİNOĞLU34- Niğde Üniversitesi Cartal Team35- Orta Doğu Teknik Üniversitesi ODTÜ Robot Topluluğu36- Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu -SAİTEM37- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MAKİNA TOPLULUĞU38- Uşak Üniversitesi Uyek39- YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YASTEK -
takım adları beyaz kalmış hocam :)
1- Anadolu Üniversitesi Anadolu Güneş Takımı2- Ankara Üniversitesi Hitit Güneşi Güneş Arabası Takımı3- Balıkesir Üniversitesi Proje Kulübü(BAÜ PROJE KULÜBÜ)4- BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GÜNEŞ ARABASI5- BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜNYÜZÜ6- BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜNYÜZÜ 27- Celal Bayar Üniversitesi EcoMagnesia8- Çankaya Üniversitesi Cartemt9- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Alternatif Enerji Kaynakları Topluluğu10- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Solaris 711- Dumlupınar Üniversitesi DUScarT (Dumlupınar University Solar Car Team)12- EGE ÜNİVERSİTESİ AEGEAN SOLAR TEAM13- Gazi Üniversitesi ALETAT14- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ OTOMOBİL ROBOT VE ENERJİ TOPLULUĞU15- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ PRİZMA SOLAR TEAM16- Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü GIT-RET17- Hava Harp Okulu Anka18- HİTİT ÜNİVERSİTESİ Hİ-GÜ (Hitit Üniversitesi Güneş Arabası Takımı)19- Işık Üniversitesi FMV Apollon Solar Car Team20- İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ SOLAR TEAM21- İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İAÜ GÜN-AYDIN GÜNEŞ ARABASI TAKIMI22- İstanbul Üniversitesi SOCRAT23- İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GÜNEŞ ARABASI EKİBİ24- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İSTİKLAL Güneş Arabası Takımı25- Karabük Üniversitesi Epica - (Güneş Enerjili Yenilikçi Elektrikli Araç)26- KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜ-GAT27- KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ KUGAR TEAM28- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKMEKATRONİK29- Kocaeli Üniversitesi Winsun30- Koç Üniversitesi KURT31- KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ (KONYA) ŞEMS32- MERSİN ÜNİVERSİTESİ ANKA GÜNEŞ ARABASI TAKIMI33- NAMIK KEMALÜNİVERSİTESİ GÜNEŞİNOĞLU34- Niğde Üniversitesi Cartal Team35- Orta Doğu Teknik Üniversitesi ODTÜ Robot Topluluğu36- Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu -SAİTEM37- ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MAKİNA TOPLULUĞU38- Uşak Üniversitesi Uyek39- YAŞAR ÜNİVERSİTESİ YASTEK -
istanbul univ in takimi amina koyacak gibi.solar di galiba araclarinin adi, gecen test videolarini izlemistim
cebitte biraz muhabbet edip tanismistim takimla hala gorusuyorum bazilariyla.
-
Kesin bir ay boyunca düzenli kuran okunan aaraba kazanır.demedi demeyin.
-
yok ki arabamız atlayıp gelelim :D
-
http://www.worldsolarchallenge.org/
-
kendimi bildim bileli bu tarz aptalca yarışmalar hazırlanır, güneşle çalışan araba, bilmem hidromobiller yok sumo güreşçisi robotlar, yok çizgi izleyen robot.. iki gram bilime katkıları olmuyor aynı şeyler etrafında dönüyorlar. bunun yerine biri de demiyor ki ya biz deprem olduktan sonra küçük bir böcek robot yapıp yaşayanları tarayalım ya da ne bilim marsa robot gönderelim ... aynı şeyler döner durur.. bizim de bilimden anladığımız bu.. ben farklı bi şeyler yapıyordum da sağolsun kosgeb destek vermedi pahalı geldi
-
Zaten bu yarışların amacıda alternatif enerjiyi kullanabilmek bunu insanlara alıştırmak.Araçla çarşıdan geçiyoz millet uzay aracı zannediyor... Bu organizasyonları amacı insanları hem elektrikli araçlara yöneltmek hem de yerli araç üretiminin önemini belitrmek ...
-
4 senedir ist. uni. birinci. umarım bu senede gelenegi bozmayıp 5. birinciliği alırlar..
-
4-6-7 fotograflar 2009-2010 a ayit =) vay bea 3 sene geçmiş aradan ...
Bu arada katılan arkadaşlara başarılar diliyorum ...
n3xt tarafından 21/Ağu/13 02:41 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
kendimi bildim bileli bu tarz aptalca yarışmalar hazırlanır, güneşle çalışan araba, bilmem hidromobiller yok sumo güreşçisi robotlar, yok çizgi izleyen robot.. iki gram bilime katkıları olmuyor aynı şeyler etrafında dönüyorlar. bunun yerine biri de demiyor ki ya biz deprem olduktan sonra küçük bir böcek robot yapıp yaşayanları tarayalım ya da ne bilim marsa robot gönderelim ... aynı şeyler döner durur.. bizim de bilimden anladığımız bu.. ben farklı bi şeyler yapıyordum da sağolsun kosgeb destek vermedi pahalı geldi
Şimdi hocam sen ne sanıyorsun bu arabaları evet sende haklısın medya nasıl tanıtıyor sana ? Bu araba 50-60 km hızla gider, güneş varken gider, yok 60 km yol gidebilir.
Şimdi anlatayım sen hiç 20,000 TL lik elektrik motoru gördün mü kullandın mı? Sen hiç kendi yaptığın tasarladığın arabayla 130 km hıza ulaştın mı? 0-100 km ye 7 saniye altına çıktın mı ?Hiç karbon fiber gördün mü? nasıl üretileceğini biliyormusun?
Öncelikle şunlar söylüyeyim bu yarış verilmlilik yarışı sadece bir saç kurutma makinasını 1 saat bile çalıştırmayacak enerji (1 k watt) 60 küsür kilometre yol alıyorsun. Tamam yanlışları olabilir bu yarışın hep söylüyorum (Drag, sprit ve slalom yarışlarında düzenlenmesi gerekiyor) Bu yarış oyuzden 50-60 km hızla gidiyorsun anladğın üzere 130 km ile de gidebilirsin (10 kw bataya ile).
Koskeb konusunda üzüldüm teknogirişim veya tübitak 1512 gibi desteklere başvurabilirsin.
Söylemek istediğim suç sende degil medya ve tanıtımlarda ...