folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Türkiye'nin İnsan Hakları İhlali Yapması Ve Gittikçe Kötüleşen Çalışma Şartları

Türkiye'nin İnsan Hakları İhlali Yapması Ve Gittikçe Kötüleşen Çalışma Şartları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Erkek
    Naruto bunu yazdı

"Garibanın garibana yaptığı zulüm gibisi yok" Cem Yılmaz.

Garibanın yüzü güler mi? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    diplomali-issiz bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

Bizim şirket de 30 gün fiilen tam zamanlı çalışmamız rağmen kısa çalışma ödeneğine başvuruyor.

Sigorta 0 gün gösteriyor. Nereye kadar böyle gidecek.

O muhabbet her yerde var. bizimkide öyle malesef. devlet baba 1179 mudur nedir onu hesaba atıyor. şirketlerde kalanını elden veriyor. 

İşveren güç durumdaymış gibi devleti dolandırıyor, kendi daha da fazla kar ediyor.

Atıyorum sana 2300 Tl mi verecek net, bunun işverene maliyeti sgksı vergisi = 3500 Tl

Adam cebinden 3500 Tl çıkaracağına, devletten 1180 tl alıyor, cebinden 1120 Tl çıkarıyor senin ücret değişmiyor gibi gözüküyor.

3500 TL yerine 1120 TL ödüyor. Gerisi çalışan başına adamın karı, sorsan sistemin açığı bu der, yapanlar var ben yapmazsam zarar ediyorum niye yapmayayım der.

Yani 1 kişi yerine 3 kişi çalıştırabiliyor :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

İnfaz kurumlarında çalışan personel 45 gün evine gidemiyordu. Bu tür uygulamalar böyle bir ortamda bence normal.

Sürekli olarak yapılan baskılara karşı duruşunuzu belli etmeniz lazım, böyle olağanüstü durumlarda çıkıp insan hakları vs demek yerine...

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Aşırı merak ettim bir şey soracağım , konserve içerisinde de virüs standart ömrünü x3 x5 x10 yaparak yaşar gibime geliyor? Haksız mıyım

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caglar99
    caglar99's avatar
    Erkek
    diplomali-issiz bunu yazdı
    ontedi bunu yazdı

Bizim şirket de 30 gün fiilen tam zamanlı çalışmamız rağmen kısa çalışma ödeneğine başvuruyor.

Sigorta 0 gün gösteriyor. Nereye kadar böyle gidecek.

O muhabbet her yerde var. bizimkide öyle malesef. devlet baba 1179 mudur nedir onu hesaba atıyor. şirketlerde kalanını elden veriyor. 

o muhabbet bana da oldu. Nisan ayında 30 gün çalıştım (haftalık izinlerimizi yaptık tabi)ama şirket "pandemi sebebi ile 28 gün ücretsiz izin" yazdı. bunu yazmalarının sebebi kçö alamıyormuşum. 3 aydır maaşta yatırmıyorlar. itiraz ettim düzeltin dedim. noterden ihtar çektim.

Bunun sonucunda ;

Nisan ayında ki  SGK'yı kçö'ye çevirmişler. ve 18 gün izinli yazmışlar. hani alamıyordum kçö?
    Maaşların bir kısmını yatırdılar ama yemek + yol yatırmadılar. yani yarım yamalak iş yaptılar.
    Hiç acımadım direkt olarak alo 170'ten şikayet ettim firmayı. SGK ve İŞKUR'a şikayetlerim gitmiştir. bakalım sonuç ne olacak. 

Kimse kimsenin kölesi değil. Hakkını vermiyorsa itiraz edeceksin, yasal yollardan hakkını arayacaksın.
    Benim arkamda ailem olduğu için 3 ay maaş ödememeleri çok koymadı, idare ettim sözle itiraz ettim belki öderler dedim. Ama enayi yerine koyunca sinirlendim. Şimdi devlete hesap versinler. 

Mahkemeye gitmeden halledilir umarım. Olur da mahkemeye gitme ihtimali üzerine müritlerden avukat varmı? Ciddi olarak görüşmek istiyorum. 

caglar99 tarafından 01/Ağu/20 17:58 tarihinde düzenlenmiştir

Caglar.Boss
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

bizim şirkette full mesai yaptırıp kçö basvurdu 3-4 aydır bu sekılde sigortalar yatmıyor. şuan çalışmıyor görünüyoruz heralde. 

ama bunu bize açıkladı. istemeyen siktirsin gitsin ücretsiz izne çıksın. çalışacak olanlar sıgorta yatmayacak maaş alacaksınız ama dendi. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 4335 Toplam Mesaj: 37
dardanel