Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!
-
evet tayyip cok güzel göz boyuyor bunda hepimiz hemfikiriz.
-
fitch notu yukseltti yalnız batmış ispanyayla bizim kredi notumuz aynı bunu gözardı etmeyiniz:)
ispanya batma noktasını geçtiğinde ise fitch bu notu AAA nın altına cekmedi aradan 1 hafta gectikten sonra notunu BBB ye düşerdi.
buda demek oluyorki fitch işini iyi yapmıyor :)
-
Balon ekonomiyle, CİA verileriyle kendinizi kandırın. Bırak Benzin hesabını simit hesabı yapsan ne kadar gerileridiğimizi anlarsınız.
Fitil, ottan boktan enflasyon hesap ederler. Sonra memura emekliye verdikleri zamlara bak;
Enflasyon rakamlarına göre yapılacak işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına zam oranı da belli oldu. Buna göre yaklaşık 9 milyon işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına zam oranı yüzde 1.95 olarak belirlendi.
aSonra büyüdük amk. -
güzel güzel devam :) fonlar iyileşiyo
-
öyle piyasaya tekrar bakınca yazayım dedim. ayın 13 unde geldiği nokta 1.8087 yani fitch notu sadece 1 hafta piyasayı aşağıda tutabildi.
önümüzdeki hafta eger 1.8087 üzerinde kapanış yaparsa 1.90 ı tekrar görürüz.
-
şimdi ben yaza kadar biriktirip iyi bi motor almayı düşünüyordum , eksik kalanı da kredi ile tamamlarım diye planladım , elimde döviz olarak saklamayayım mı yani
maksadım cebimdeki paranın azalmaması , TL olarak saklarsam kesin zarara girerim de napayım döviz hesabı açıp oraya vadeli yatırsam ? yoksa altın hesabı mı yapsam ? bilemedim bak şimdi hiçte anlamam para işlerinden
-
xzxz bunu yazdı
şimdi ben yaza kadar biriktirip iyi bi motor almayı düşünüyordum , eksik kalanı da kredi ile tamamlarım diye planladım , elimde döviz olarak saklamayayım mı yani
maksadım cebimdeki paranın azalmaması , TL olarak saklarsam kesin zarara girerim de napayım döviz hesabı açıp oraya vadeli yatırsam ? yoksa altın hesabı mı yapsam ? bilemedim bak şimdi hiçte anlamam para işlerinden
yine kendi yorumumu yapıcaksam eger su anda altın üzerine baktıgımda 1708 seviyesinde gezdiğini ve ara ara 1716 seviyesini yoklayıp tekrar düştüğünü görmekteyim. şu anda en azından bu ay sonuna kadar 1680 seviyesininde altına düşmesini beklemekteyim. uzman görüşler 2013 yılında ons fiyatının 2000$ civarında olacagını söylemişler. bu emtia işleri biraz rezerv çokluğuna bakar.
bu arada kısa hatırlatma : türkiyedeki piyasayı acıkcası bilmiyorum. altının ons ve dolar karsısındaki degeriyle ilgili analizdir.