Türkiyeye Girerken Havaalanında Alınan Gümrük Vergisi? WTF
-
Türkiyeye gelirken getirmem gereken bi ton eşyam var, Bu 3. dünya ülkesine uğramak istemiyorum normalde ama getirdiğimiz makinamıza gümrük istiyorlarmış artık havaalanında. Bu sorunla karşılaşan varmı?
2 Laptop bi desktop 2 de monitor ve backup sistemi ve bisürü embeded cihazla geziyorum benim normal sürekli kullandığım eşyalar bunlar
https://www.youtube.com/watch?v=my12sb6j0_Q
-
ürünleri otobüsle sokup, otobüs şöförüne muavine sakalını indirenler var; sorunsuz çekersin hocam diye de düşünüyorum(tavsiye etmiyorum)
geçmiş olsun şimdiden :D
-
Kutusunda olurlarsa sorun yapıyorlar.
-
Ben daha iki laptop iki telefonla giriş yaptım kimse beni durdurmadı
-
Tir söferleri var ulas valla alasini getiriyorlar memlekete.
Ben gecen sene 3D printer getirdim gümrük izin vermedi.Gümrükte kaldi tekrar cikarken aldim götürdüm.
sonra bir Tir söferi buldum abi neyin varsa paketle Laptop, 3D printer, lehim makinasi, elektronik parcalar v.s.
paket basi 35 Eur verdim adam 7 paketi aldi getirdi.
benim 3d printerime izin vermeyen gümrük koca koca tirlara izin veriyor. Memleketim böyle bir yer iste.
-
Ne sacma bu demek oluyor ki yurtdısına cıkarken kontrol etmedikleri aynı esyama geri getirirken gumruk mu alacaklar?? Hele bir cıkayım daha da gelmem en azından bunlar gidene kadar.
-
yurt dışına çıkıcaz diye göte gelmesek bari :D
sokarım böyle işe
-
Başlarım gümrüğüne Antalya dan İstanbul A 10 yerde didik didik asayiş,narkotik bilimum bütün birimler arıyor.Ama afganlıları,surileri,paki lere bir şey demiyorlar istila ettiriyorlar.
Kutusundan çıkar kullanıyorum filan.bagaj sıkıntısı yapmıyorlar mı ulu holy?
-
hava alanında çalışan yokmu Şıhımızın işi düşmüş
-
2017 yılında yurda giriş yaparken 1 bavul 1 valizle geldim. bavulun içinde 24 inch televizyon ve 2-3 telefon vardı. dönüp bakmamışlardı bile. hatta dikkat çekmek için polislere selam vermiştim :D
Ha bu arada laptop vardı birtane de onu da sırt çantamda getirdim. (her xray cihazından geçerken açrırıyorlardı. çalışıp çalışmadığına bakıyorlardı)
Desktop ve monitörleri sat hocam. Çok dikkat çeker onlar. laptop ve diğer cihazlar olmazsa olmaz değilse onları da sat. yoksa onları valize koy. laptobun biri de sırt çantanda olsun. sorun olmaz diye düşünüyorum.
1 düşüncem daha var. istanbul dış hatlardan valizlerini alma. (istanbulda daha sıkı olabilir.) mümkünse esenboğaya aktarma yap. Esenboğadan almıştım ben.
-
HolyOne bunu yazdı
benim normal sürekli kullandığım eşyalar bunlar T-shirt yap bunu giy üstüne o gün.
Salaksa söylersin yine tabi.
Kutuları çıkar aç hepsini ... Birine satmıyorum ağa bunların hepsi benim de, diplomani göster abi ben bilgisayar mühendisliği bitirdim, bu benim mecbur olduğum hayat, bizde ekmeğimizin peşindeyiz de :D