Türknet Rezalet
-
maniacrelax bunu yazdıMacidor bunu yazdı
Sürekli dsl yanıp sönmesi meselesi bende de olmuştu yıllar önce. O zamanlar ttnet kullanıyorum. Çok uğraştım müşteri hizmetleriyle. Adamları defalarca binaya getirttim, tabi ankastreye kadar olan kısmı inceliyorlar. Hepsinde de sıkıntı yok diyip gidiyorlar. Çıldırıyordum. Çözüm ankastre modem arası olan yani kendi sorumluluğumdaki hattı bir elektirikçi çağırıp yeniletmem oldu. Sorunlu hattı çeken elektrikçi arada ek yapmış, zamanla oksitlenmiş falan. Şimdi türknetteyim 75mbps' e kadar tanımlı. Sorunsuz 70-72 civarında kullanıyorum. Kendi hattını da bi kontrol et veya ettir istersen.
Direk ankastre ordan bağlanadım kabloda skıntı yok türknet hızı vermiyor
Adresi tam olarak özel mesaj atarmısın. Merak ettim.
-
hocam ben de turknet kullanıyorum evimde 100mbit paket var ve 92mbit alıyorum sorunsuz. bu sorun turknet ile alakalı olmayabilir, paket değişikliği yaptığında modeme gelen sinyal vdsl olarak mı geliyor yoksa adsl olarak mı geliyor ? benzeri başıma geldi turknet vdsl yapıyor paketi ama türktelekom vdsl e geçişi yapmıyor, bahaneleri de vdsl de boş port yok oluyor bunu turknetten ziyade türktelekom ekipleri düzeltecek biraz uğraştırır ama düzelirse sorunsuz kullanırsın..
-
Benim de yıllardır kullandığım adls portum bozulmuş. bunun farkına 1 ayı geçkin bir sürecin sonunda vardık./vardılar..
Detayları anlatıp laf kalabalığı yapmak istemiyorum.
Sonuç olarak TürkNet benim için Telekomdan VDSL Portu kiraladı.(Öyle söylediler). Port geçişi tamamlanması için VDSL destekli bir modemimin olması gerektiğini söylediler.
VDSL Modem aldım Sıfır.. Modemi takip kurulum için destekten (online işlemler) yazdım ve hemen VDSL ayarlarını yaptırdılar.
Onlarda sistem üzerinden VDSL sinyalini verince (tam nasıl anlatabilirim bilemedim) modem aktif oldu ve şu anda bir kaç ay oldu 35mbit kullanıyorum.
10 TL daha verirsem 85mbit olacakmış.
Bana bu hız yettiğinden dokunmadık. Şu anda sorunsuz kullanıyoruz çok şükür.
Sevgiler.
-
wordros bunu yazdımaniacrelax bunu yazdıMacidor bunu yazdı
Sürekli dsl yanıp sönmesi meselesi bende de olmuştu yıllar önce. O zamanlar ttnet kullanıyorum. Çok uğraştım müşteri hizmetleriyle. Adamları defalarca binaya getirttim, tabi ankastreye kadar olan kısmı inceliyorlar. Hepsinde de sıkıntı yok diyip gidiyorlar. Çıldırıyordum. Çözüm ankastre modem arası olan yani kendi sorumluluğumdaki hattı bir elektirikçi çağırıp yeniletmem oldu. Sorunlu hattı çeken elektrikçi arada ek yapmış, zamanla oksitlenmiş falan. Şimdi türknetteyim 75mbps' e kadar tanımlı. Sorunsuz 70-72 civarında kullanıyorum. Kendi hattını da bi kontrol et veya ettir istersen.
Direk ankastre ordan bağlanadım kabloda skıntı yok türknet hızı vermiyor
Adresi tam olarak özel mesaj atarmısın. Merak ettim.
adresi yollladmı hocam
-
ruhi bunu yazdı
Benim de yıllardır kullandığım adls portum bozulmuş. bunun farkına 1 ayı geçkin bir sürecin sonunda vardık./vardılar..
Sonuç olarak TürkNet benim için Telekomdan VDSL Portu kiraladı.(Öyle söylediler). Port geçişi tamamlanması için VDSL destekli bir modemimin olması gerektiğini söylediler.
VDSL Modem aldım Sıfır.. Modemi takip kurulum için destekten (online işlemler) yazdım ve hemen VDSL ayarlarını yaptırdılar.
Onlarda sistem üzerinden VDSL sinyalini verince (tam nasıl anlatabilirim bilemedim) modem aktif oldu ve şu anda bir kaç ay oldu 35mbit kullanıyorum.
Sevgiler.
modemi başka bi türknet hattında kullandım vdsl hat sorunsuz bi şekilde çalıştı ama kendi evimde kullanıca en yüksek hızım 10
-
maniacrelax bunu yazdıruhi bunu yazdı
Sevgiler.
modemi başka bi türknet hattında kullandım vdsl hat sorunsuz bi şekilde çalıştı ama kendi evimde kullanıca en yüksek hızım 10
Portta sorun olabilir. Benim eski portta 16mbit görünüyordu ama bozulduğu zamanlarda 1mbit'i bile göremiyordum. (16 göründüğüne bakmayın bu arada 8mbit hız alınca sağlıklı geliyordu, diğer türlü kopuyordu sürekli)
-
ruhi bunu yazdımaniacrelax bunu yazdıruhi bunu yazdı
Sevgiler.
Portta sorun olabilir. Benim eski portta 16mbit görünüyordu ama bozulduğu zamanlarda 1mbit'i bile göremiyordum. (16 göründüğüne bakmayın bu arada 8mbit hız alınca sağlıklı geliyordu, diğer türlü kopuyordu sürekli)
sözde ekipleri incelemye almış ama bi türlü gelişme yok
-
Alt yapı destekliyor gibi gözüküyor. Tuhaf. Teknik ekip gelip ilgilenecektir TurkTelekomdan. Umarım sıkıntını biran önce giderirler. Şahsen TURKNET bu zamana kadar kullandığım ve en sorunsuz hizmet aldığım iss şirketi.
-
şans işte bi türlü faydalarını göremedim bende
edit:
son durum bu
maniacrelax tarafından 18/Nis/20 13:17 tarihinde düzenlenmiştir -
maniacrelax bunu yazdı
şans işte bi türlü faydalarını göremedim bende
edit:
son durum bu
güncel hat değerleri