Turksat 6A

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Arkadaşlar haberlerde gördüğüm kadarıyla 6A uydumuz ABD ulaşmış 8 Temmuz gecesi yörüngeye fırlatması planlanıyor bu uydu hakkında bilgisi olan var mı? Turksat 4A yerinemi geçecek yoksa mevcut kapisteyi artırmak veya başka amaçlar için mi kullanılacak tekrardan anten ve frekans ayarlama yapmamız gerekecek mi? benim umudum 4K yayınların artması yönünde fakat internet ortamında fazla bilgi yok.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Senelerdir getiremedikleri karasal sayısal yayını getirseler herkes rahat edecek zaten. Basitçe anlatacak olursam hani eskiden çatıya çıkıp anteni Çamlıca'ya çevirirdik birde TV'nin yanında sinyal yükseltici kutu olurdu. Hah onun daha teknolojik ve kaliteli versiyonu işte. Ne kablo çekme derdi ne çanak anten ayarı cızzz anında 1080p yayın.

Parazitlenme, karıcalanma vs vs olmadan kaliteli olarak izlenebiliyor. 2006'dan beri neredeyse 20 senedir ha geldi ha gelecek bekletiyorlar. Zaten TV yayıncılığı azalarak bitiyor. TV kanallarını izleyen pek kalmadı. TV kanallarıda parasızlıktan artık pek dizi çekmiyor. Yeşilçam filmi veya eski dizileri yayınlayıp duruyorlar. Netflix tarzı platformlar TV yayıncılığını bitirdi. İş dijitale kaydı artık. Yapımcılar ve oyuncularda para dijitalde diye artık dijital platformlardan gelen işleri kovalıyor. Çünkü TV kanalına çekilen dizi büyük ihtimalle tutmayınca bir kaç bölüm sonra iptal ediliyor işsiz kalıyorlar.

Ha şöylede bir durum var Marmara bölgesinin tamamı ve Ankara'da şuan test yayınları başladı diye biliyorum. Çok güçlü bir sinyalle yayın yapılıyor taa Bulgaristan'ın öbür ucundaki şehir Varna'dan bile sinyal alıp 1080p olarak izleyebilen var.

https://www.youtube.com/watch?v=ZosLAmz0O90

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Senelerdir getiremedikleri karasal sayısal yayını getirseler herkes rahat edecek zaten. Basitçe anlatacak olursam hani eskiden çatıya çıkıp anteni Çamlıca'ya çevirirdik birde TV'nin yanında sinyal yükseltici kutu olurdu. Hah onun daha teknolojik ve kaliteli versiyonu işte. Ne kablo çekme derdi ne çanak anten ayarı cızzz anında 1080p yayın.

Parazitlenme, karıcalanma vs vs olmadan kaliteli olarak izlenebiliyor. 2006'dan beri neredeyse 20 senedir ha geldi ha gelecek bekletiyorlar. Zaten TV yayıncılığı azalarak bitiyor. TV kanallarını izleyen pek kalmadı. TV kanallarıda parasızlıktan artık pek dizi çekmiyor. Yeşilçam filmi veya eski dizileri yayınlayıp duruyorlar. Netflix tarzı platformlar TV yayıncılığını bitirdi. İş dijitale kaydı artık. Yapımcılar ve oyuncularda para dijitalde diye artık dijital platformlardan gelen işleri kovalıyor. Çünkü TV kanalına çekilen dizi büyük ihtimalle tutmayınca bir kaç bölüm sonra iptal ediliyor işsiz kalıyorlar.

Ha şöylede bir durum var Marmara bölgesinin tamamı ve Ankara'da şuan test yayınları başladı diye biliyorum. Çok güçlü bir sinyalle yayın yapılıyor taa Bulgaristan'ın öbür ucundaki şehir Varna'dan bile sinyal alıp 1080p olarak izleyebilen var.

https://www.youtube.com/watch?v=ZosLAmz0O90

Bu sistemi nasıl evde kullanabilirim uydu yok çanak yok

Memento Mori
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Karasal yayin o ka komik ki

Mkyb nin dedigi

@mkyb animsar belki, karasal yayyini FULL HD alabilen receiverlar satildi bir ara deli gibi e-ticarette. ( 2 yıl kdar satista kaldı )

Alanlar naapti gotune mi soktu acaba ahahahaha

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    mkyb bunu yazdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu - Karasal Yayın Frekans / Kanal Sorgulama (turkiye.gov.tr)

burada sorgulayınca frekansları falan çıkıyor ama bu eski karasal yayın mı yoksa bu yeni yapmaya çalıştıkları karasal dijital mi anladım bayağa eskidende karasal sistem vardı radyo antenleri ile bağlanıyorduk ama görüntü düşük geliyordu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sayısal yayın için frekans, ana verici merkezin olduğu yer ve anten yüksekliği ayarları şurada yazıyor. Büyükşehirlerde pek sorun yaşamazsınız ama köy tarzı kırsal bölgelerde çatıya anten dikmek gerekiyor. Anteni ana verici merkezin olduğu konuma döndürmeniz gerekli. 

https://www.rtuk.gov.tr/Media/FM/Birimler/iztah/brific_plan_revizyonu_10kasim2023.pdf

Sayısal yayını izleyebilmeniz için televizyonunuzun destekliyor olması lazım. Son 4-5 senedir çıkan tüm televizyonlarda zaten standart olarak geliyor diye biliyorum. Yoksa eskilerin deyişiyle dekoder yani receiver cihazı almanız lazım. Şöyle bir şey ;

https://www.youtube.com/watch?v=awMAAXyxsfk

Birde öyle çok kanal beklemeyin. 9-10 tane kanal var. Onlarda ulusal kanallar. Show TV, ATV, Kanal D, TV8 falan yani. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

internetten yürüseler ya. basit bi app yapıp akıllı tvlere dağıtsın devlet. dün maçta trt1 sinyal almadı. sanırım çoğu kişi aynı sorunu yaşamış. mis gibi tabii uygulamasını kurdum ordan açtım. 35mbps internetle cam gibi görüntü alarak maçı izledik. tvler de hazır biterken bence btk mı yapar başka ilgili kurum muı yapar tabii'ye veya benzeri uygulamaya tüm kanalları eklesin versin millete. 

hadi belki interneti yorar vb şeyler çıkabilir ama bu teknoloji devrinde nedir bu çektiğimiz? hâlâ çatıya çanak takıp kablo çekmeye çanağı da belli bir dereceye ayarlamaya çalışıyoruz. çanak yeri değiştirmek için dün 2 saat çanak ayarı için uğraştım. yeri iyi olmadığı için dikey açıyı ayarlayamadım çalıştıramadım çanağı. 

bazı şeylerin mevcut teknoloji ile çözümü çok kolay olmasına rağmen karar odaklarının (devletler, büyük kurumlar) bundan faydalanmaması üzüyor beni. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

internetten yürüseler ya. basit bi app yapıp akıllı tvlere dağıtsın devlet. dün maçta trt1 sinyal almadı. sanırım çoğu kişi aynı sorunu yaşamış. mis gibi tabii uygulamasını kurdum ordan açtım. 35mbps internetle cam gibi görüntü alarak maçı izledik. tvler de hazır biterken bence btk mı yapar başka ilgili kurum muı yapar tabii'ye veya benzeri uygulamaya tüm kanalları eklesin versin millete. 

hadi belki interneti yorar vb şeyler çıkabilir ama bu teknoloji devrinde nedir bu çektiğimiz? hâlâ çatıya çanak takıp kablo çekmeye çanağı da belli bir dereceye ayarlamaya çalışıyoruz. çanak yeri değiştirmek için dün 2 saat çanak ayarı için uğraştım. yeri iyi olmadığı için dikey açıyı ayarlayamadım çalıştıramadım çanağı. 

bazı şeylerin mevcut teknoloji ile çözümü çok kolay olmasına rağmen karar odaklarının (devletler, büyük kurumlar) bundan faydalanmaması üzüyor beni. 

Dünkü maçta TRT'nin sinyalini bilerek düşürdüler. Sebebi ise yurtdışından izlenemesin. Ama bokunu çıkardıklarından Türkiye sınırları içinde bile sinyal çok kötüydü.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

Türksat 6A'nın son  testlerini yaptım,  şu mekanda 

kapasite artışı sağlayacak daha fazla iletişim kanalı.

kanal ayarlaması henüz olmayabilir. asıl sorun türksat 3A uydusu ömür sonuna yaklaştı o zaman mutlaka kanal ayarlaması yapılır.

yüksek çözünürlüklü kanalların artması için kanalların gişrişimde bulunması lazım.

başka soru varsa yardımcı olayım

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek
    UCANTENEKE bunu yazdı

kanal ayarlaması henüz olmayabilir. asıl sorun türksat 3A uydusu ömür sonuna yaklaştı o zaman mutlaka kanal ayarlaması yapılır.

yüksek çözünürlüklü kanalların artması için kanalların gişrişimde bulunması lazım.

Üstüne bi yere TBT yazsana :) 

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek
    UCANTENEKE bunu yazdı

bilgiyi kaynagından ancak bu kadar aktarabilirsin :)

Dur be kadınnnn....
Toplam Hit: 1559 Toplam Mesaj: 20
turksat