Turksat Uydu Ayarı. Yardim Lazim
-
-
MuhammeT bunu yazdı
Samsung TV'nin ayarlarında, manuel(el ile, bu durumda kumanda ile) Frekans/Sembol/Polarite girebildiğin yer/satır/menüBölümü var mı?
-
RitmFarbRacourci bunu yazdıMuhammeT bunu yazdı
ayarlarda, manuel(el ile, bu durumda kumanda ile) frekans girebildiğin yer/satır/menüBölümü var mı?
TV annemlerde.
Yarın yeniden gitcem bı flash dosyası buldum onu denicem. Ancak bu haliyle flah yüklenince çalışır mı
-
MuhammeT bunu yazdıRitmFarbRacourci bunu yazdıMuhammeT bunu yazdı
Samsung Tv için Turksat Ayarı yapmam lazım. otomatik arama'da ne yazık ki TurkSat yok.
Turksat'ı nasıl eklerim?
veya hazır kanalları usb 'den yükleme yapıyorlar. bu usb 'den aktarmak için elinde güncel usb datası olan var mı?
ayarlarda, manuel(el ile, bu durumda kumanda ile) frekans girebildiğin yer/satır/menüBölümü var mı?
TV annemlerde.
Yarın yeniden gitcem, bı flash dosyası buldum, onu denicem. Ancak bu haliyle flash yüklenince çalışır mı?
Fiilen denemedim.
ifadelerinden Samsung TV'nizin Uydu Alıcı'sının menü'lerinde gezebildiğini ,ve menü'lerin satırlarında değişiklik yapabildiğini, VarSayıyorum.
ama öncelikle şunu dene, denemediysen şâyet.
Türksat A.Ş. hizmet kalitesinin artırılması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, mevcut Şebeke Arama frekanslarına (Türkiye ve Batı kapsama alanı için (frekans olarak bu sağdakini)12380 , V(vertical =dikey ) , (Sembol Rate = Sembol Oranı) SR:27500
Türkiye ve Doğu kapsama alanı için (yine frekans değeri )12423, H (HoriZonTal =yatay) , SR:30000) yeni frekanslar eklendi.
Bu yenilik kapsamında Şebeke Tarama hizmetinden faydalanmak için, bulunduğunuz kapsama alanına göre, aşağıdaki tabloda verilen herhangi bir frekans kullanılabilecektir.Uydu alıcısı'nın “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama ” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini, manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir.
Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza, eklenmektedir.
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS , bu senin TV'de yoktur büyük ihtimal) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncellenmekte olup, herhangi bir ayar yapılmasına gerek bulunmamaktadır.metnin orjinal adresi burası; https://www.turksat.com.tr/tr/haberler/nit-frekans-degisiklikleri-yapildi
~@~
bunları TV'nize giremiyorsan . TV'nizin Ayarları'ndan bir-iki Transponder vb. bölümü silmeyi ve sonrasında bunları (frekans, polarite(kutupsallık, yatay(h) veya dikey(v) olur), sembol oranı (SR)) eklemeyi dene.
~@~
Flash ile ilgili olarak; bazı Uydu alıcı'larında (TV'lerde değil , yada TV'lerin uydu alıcı'larında denemedim), kanal listesi'ni barındıran USB'deki dosyadan uydu alıcı'sına Uydu Alıcı'sının Menü'lerinden yükleyebiliyoruz.
ilk önce yukarıdaki ayarları dene dedim, çünkü Kanal düzenleri Flaş'dan kanal listesi atma şeklinde kanalların sırası Tamamen değişiyor. sonra sıkıntı, favori listesi filan düzenlemek sıkıntı oluyor.
Ve son olarak, bence en önemlisi bu, menü'lerde şimdiki durumun kaydını YEDEK alabiliyorsan ,Kesinlikle, Al. sonra yeniden eski duruma dönebilmek için.