Ubuntuda Xampp Kendiliğinden Kapanıyor
-
Merhaba arkadaşlar;
Herkese kolay gelsin.
Bir adet VDS sunucum var Ubuntu 22.04.04 Şöyle bir sorunum var 2 gündür Xampp kendiliğinden kapanıyor. Sabah geldiğimde xampp servislerinin hepsi durmuş görünüyor, cronlara baktım bunla ilgili bir görev de yok. Neden kapanabilir. Sunucuda kendi yazdığım ERP tarzı bir web yazılımı, birde 1 adet web siteleri barınıyor.
Web sitesinden şüpelendim bir açık varda ordan servisi mi durduruyorlar diye onu kapattım şimdilik
Fikir verecek arkadaşlar varmı kontrol etmem gereken başka birşey varmı diye.
-
ssh şifreni değiş abi :)
log larda ne diyor. göze çarpan bir şey yok mu?
-
Loglarda bişi göremedim göze çarpan. system loglarına baktım error loglara acces loglara. Zilyon tane log var kapanma saatlerine göre bakatım ama çok bişi bulamadım açıkçası, last ile kullanıcı girişlerine baktım. Benden başkası giriş yapmamış. Giriş yapan ip adresleri benden başka da yok. Ama yine de şifreyi değiştreyim.
güncellemeleri çalıştırdım. Bakalım ne olacak.
-
Fail2Ban devreye almayı düşünüyorum web tarafından
x-files tarafından 16/May/24 14:17 tarihinde düzenlenmiştir -
-
x mugen bunu yazdı1234567
Type=forking
ExecStart=
/opt/lampp/lampp
start
ExecStop=
/opt/lampp/lampp
stop
ExecReload=
/opt/lampp/lampp
reload
User=root
Group=root
Restart=always
Şu şekilde otomatik başlayacak şekilde servisi değiştirdim.
-
hocam linuxta bir servis sebepsiz kapanıyorsa genellikle memoryle ilgili oluyor, sistemin çalışmasını riske atacak bir memory kullanımı olması durumunda linux bir risk puanı falan verip en üstteki servisleri kill ediyor.
1. kullanılabilir memoryi kontrol edip yetersizse artırmanı öneririm, tüm servisler yük altındayken memory uçlarda takılmasın
2. systemd servisi oluşturup kapanınca tekrar başlamasını sağlayabilirsin. https://linuxhandbook.com/create-systemd-services/
-
x acemi-webci bunu yazdı
hocam linuxta bir servis sebepsiz kapanıyorsa genellikle memoryle ilgili oluyor, sistemin çalışmasını riske atacak bir memory kullanımı olması durumunda linux bir risk puanı falan verip en üstteki servisleri kill ediyor.
1. kullanılabilir memoryi kontrol edip yetersizse artırmanı öneririm, tüm servisler yük altındayken memory uçlarda takılmasın
2. systemd servisi oluşturup kapanınca tekrar başlamasını sağlayabilirsin. https://linuxhandbook.com/create-systemd-services/
OOM kill en nalet şeylerden biri :)
-
Bellekten dolayı olacağını sanmıyorum. 8 cpu 8 gb rem çok kasmıyor da yazdığım sistem. Hadi hayrılsı bakalım. fail2ban aktif ettim. Service yi de değiştiridk yarın bakalım ne diyecek.
-
x x-files bunu yazdı
Bellekten dolayı olacağını sanmıyorum. 8 cpu 8 gb rem çok kasmıyor da yazdığım sistem. Hadi hayrılsı bakalım. fail2ban aktif ettim. Service yi de değiştiridk yarın bakalım ne diyecek.
swapin var mi
-
2 gb swap var