Ukrayna Hakkında Herşey
-
izzmarit bunu yazdıu235 bunu yazdı
izzmarit sen yinede oraya gidenlerle görüş.Ben gitmediğim için fiyat konularında sana tam olarak kesin bu doğrudur diye bişey söyleyemem.Benim gittiğini söyleyen arkadaşım varda ona sormak istemiyorum sallıyor gibime geliyor :D
Çok ucuz falan diyenlere inanma sonuçda gittiğin yer tatil beldesi ve festival.İçki ucuz olsada yeme içme ve kalma pahalıdır unutma.
Ya giden bulamadım ki. Günlerdir dolaşmadığım forum sözlük kalmadı gittim diyenler heeum hmmpfs bilemiycem diyor, sallamış herhalde adamlar :D
Couchsurfingden yer ayarlamaya çalışıyorum oralarda kimse host açmamış daha. Anlamıyorum ki binlerce yorum yüz binlerce kişinin olduğu video fotoğraflar var ben giden bulamıyorum :D
Sen gideni bulamamissin ben de yaklasik 2 yildir hadi beraber gidelim diyecegim kimseyi bulamadim. Tek basima da gitmekten tirsiyorum acikcasi. Neyse en azindan sizden birinci elden bilgi aliriz, eger giderseniz.
-
Anladım.
ben deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum. Plansız seyahet her zaman en iyisi oluyor. Booking felan yapmadan gidersin her şeyi yerinde görürsün. ilk gün zaten bir sürü insanla tanışırsın. Ortamı kalacak yerleri her şeyin iyisini kötüsünü görürsün. Özellikle brazilian style :) diom artık ki bu milletin vatandaşları pasaportu alır vizesiz, (gittikleri ülkenin gümrüğünde yalvar yakar alırlar) cebinede çok az harçlık (genelde gittikleri yerdede çalışırlar) dünyayı gezerler. Benimde bir kaçı ile böyle maceram oldu.
Senin derdim sanırım bütçe ayarlaması oda aşşağı yukarı şimdi 10dk bakmışlıkla 1000-1500 lira civarı çok rahat yeter gibime geliyor. Tabi daha önce gitmediğim için tahmini rakam. Birde bu olay girişkenlikle alakalı sanırım. Sonuçta eğlenmeye gidiyorsun. Fırsatları iyi değerlendireceksiniz grubunuzla.
Yok ben tercübe tavsiyesi değil, sağlamlık arıyorum diyorsan o ayrı tabi.
-
janni bunu yazdı
Anladım.
ben deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum. Plansız seyahet her zaman en iyisi oluyor. Booking felan yapmadan gidersin her şeyi yerinde görürsün. ilk gün zaten bir sürü insanla tanışırsın. Ortamı kalacak yerleri her şeyin iyisini kötüsünü görürsün. Özellikle brazilian style :) diom artık ki bu milletin vatandaşları pasaportu alır vizesiz, (gittikleri ülkenin gümrüğünde yalvar yakar alırlar) cebinede çok az harçlık (genelde gittikleri yerdede çalışırlar) dünyayı gezerler. Benimde bir kaçı ile böyle maceram oldu.
Senin derdim sanırım bütçe ayarlaması oda aşşağı yukarı şimdi 10dk bakmışlıkla 1000-1500 lira civarı çok rahat yeter gibime geliyor. Tabi daha önce gitmediğim için tahmini rakam. Birde bu olay girişkenlikle alakalı sanırım. Sonuçta eğlenmeye gidiyorsun. Fırsatları iyi değerlendireceksiniz grubunuzla.
Yok ben tercübe tavsiyesi değil, sağlamlık arıyorum diyorsan o ayrı tabi.
Bayan olmasaydı arkadaş bencede brezilyalılar gibi yapması düşünülebilirdi.
-
bayan olması birde marjinal olması daha bir avantaj bence üstad.
Ben sap ve türk halimle 2 brezilyalı ile başardıysam, hayli hayli yapar gibime geliyor. Birde sonuçta gittiği yer turistik bir yer ve ukrayna. Avrupadaki gibi kısmi önyargı daha az orda bence. Tabi sen daha iyi bilirsin oraların ortamını ben bulunmadım ukraynada.
-
janni bunu yazdı
bayan olması birde marjinal olması daha bir avantaj bence üstad.
Ben sap ve türk halimle 2 brezilyalı ile başardıysam, hayli hayli yapar gibime geliyor. Birde sonuçta gittiği yer turistik bir yer ve ukrayna. Avrupadaki gibi kısmi önyargı daha az orda bence. Tabi sen daha iyi bilirsin oraların ortamını ben bulunmadım ukraynada.
Şimdi biz hem çalışıp hem tatil yaparsak çok yorulup yerlere serilmeyiz tatilden tat alırız.Ama bayan en basitinden 8 saat barda falan çalışsa ondan sonra eğlenecek gücü kalmaz gibime geliyor.
Aslında benimde öyle bir niyetim var aynen o elemanlar gibi.Gittiğim yerde yarım gün calıscam,uçakla 2 saatle gidilen yere otobüsle 12 saat giderek para arttırıcam,çadırda yatıp kalkıcam falan harbi 10 numara olur.Ama bunun için 2 tane çok iyi arkadaş lazım.
-
Benim bahsettiğim daha çok yer için çalışma idi hocam mesela brükselde les takos diye meksika restorantında 3 saat yoğun zamanında çalışarak günlük kalacak yerimizi çıkarmatmıştık. Bunun gibi.
Zaten hocam sürekli gezen tatilciler hic bir zaman aynı yerde 2 günden fazla kalmıyorlar. Biz ingiltereden başlayıp 8 ülke gezdik yaklaşık 3 haftada giderken cebimde 600 pound vardı. Amaç para kazanmak değil gezi sırasındaki maddi olarak ağır ihtiyaçları çalışarak çıkarmak.
Tabi zevki apayrı oluyor eşimle yaptığım özel bir tatil dışındaki en iyi tatilimdi .
-
Daha önce bahsettiğiniz gibi Almanya-Hollanda turu yaptım, 1.5 ay sürdü toplamda, yanlış olmasın ama 400 euro gibi bir parayla çıkıp 200 euro gibi bir parayla dönmüştüm. Kalacak yer komple couchsurfing ya da metro istasyonları, yeme içme oralardan, ufak tefek street art falan derken gayet güzel ve bedava geçmişti. O tip de olur da bu sefer tamamen eğlenmeye gitmek istiyorum, yani şehir göreyim insanlarla tanışayım kültür falan filan değil de açıkçası gidip hiç ayılmadan bir hafta partilemek planım. Öyle olunca da son dakikada kalacak yer bulamayıp kumsalda kavrulmak istemiyorum ya da herkes alandayken ben uzak bir şehirde gündüz garsonluk mu yapsam diye uğraşmak istemiyorum, votka yerine bira içeyim demek istemiyorum, güzel temiz çok düşünmeden hesap kitap yapmadan az yiyip çok içip sürekli eğlendiğim bir tatil olsun istiyorum. En önemlisi bu sefer böyle yerel atraksiyonlara girmek için dil bilmiyorum.. Bir de o zaman yalnızdım şimdi iki kişi gideceğiz, öyle olunca sorumluluk artıyor. Ne bileyim bir şey olur güneş çarpar alkol fazla gelir zehirlenir bir şey olur, insan onu da düşünüyor. Ondan araştırarak planlı programlı gitme taraftarıyım..
gkhn759, hocam bu sene gitme planın varsa çok ucuza bilet bulduk pm atarsan bilgi vereyim. Gidiş dönüş 400 liraya tekabül ediyor.
u235, öyle bir tatil için arkadaş bulmayı bekleme hocam ben beş senede bir tane bulabildim (: yalnızken de çok keyifli, hem sadece kendinden sorumlusun özgürlük tamamen senin.. Daha önce yurt içinde öyle tatillere çıkmayı denedim de arkadaşlarla, yok sırtına ot batar yok sivrisinek ısırır sıcakta terler soğukta üşür, iki adım yürür yarım saat çalışır yorulur, yok 'şuraya geldik en kaliteli restoranda bunu yemeden dönmem'ler, yollarda milletle kavga etmeler falan filan.. Birebir kafa olmayınca sıkıntı..
izzmarit tarafından 29/Haz/13 14:53 tarihinde düzenlenmiştir -
son bir şey daha söylüyeyim ozaman. Birde karavan olayına bakın. Tek olsanız önermezdimde grup olunca daha mantıklı gibime geliyor.
-
janni bunu yazdı
son bir şey daha söylüyeyim ozaman. Birde karavan olayına bakın. Tek olsanız önermezdimde grup olunca daha mantıklı gibime geliyor.
2 kişiyiz hocam.. pahalı olur.. bir de sürücü belgesi sorun olur..