Uluslararası Gönderilerde Takip Kodu Sorunu
-
Malum, soz konusu ptt olunca takip kodu yoksa çöpe bile atiyorlar gonderileri. E takip kodlu seçeneği isaretleyince 40 dolar tracking post ucreti aliniyor. Aldigim urun zaten 20 dolar anasini satayim...
Mecburen takip kodsuz almak zorunda kalıyorum. Takip kodsuz olunca %80 ihtimalle urun gelmiyor(saticidan yana sorun yok). Bu çıkmazı nasil aşıyorsunuz ?
-
Takip kodu 1$ oluyor genelde
-
Takip kodu altın kaplama mı?
-
Takip kodu olmayınca cebe indiriyorlar. Hatta bir keresinde Cumartesi günüydü bizim buradaki dağıtıcı dağıtıma çıkmadı beni aradı sen git al istersen verirler dedi şubeden gittim kargoyu verin dedim kimliği almayı unutmuşum adam vermedi. Takip kodu olmasa verirdik ama takip kodlu olunca kimlik şart dedi.
-
Saçmalık ya, siteyle iletişime geçtim 5 dolar göndereyim takip kodu ekleyin dedim olmaz dediler sitedeki kargo seçenekleri neyse o.
Seçenekler 2 tane: biri takip kodsuz 6 dolar, diğeri takip kodlu 34 dolar.
Nadir bulunan ürünler alıyorum alternatif birkaç site var onlarda da aynı şekilde takip kodlu kargo ücreti 20-40 dolar arası değişiyor.
Yine ptt nin insafına kaldık kaç gönderimi kaybettiler.
Google adsense pini geliyor pttyle mesela, 3 defa pin istedim aradan aylar geçti (yaklaşık 4-5 ay) hiçbiri gelmedi. 3. pini istememin üzerinden 2 ay geçti toplamda 6 ay geçti bir adet pin geldi. Aradan 2 ay geçti (8 ay sonra) 1 pin daha geldi. Diğer pin hâlâ kayıp :)
-
Takip kodu yoksa teslim alma şansın % 5 bile değil,
-
Takip kodsuzlar sehre geliyor da dagitimcinin mi isine gelmiyor acaba posta kutusuna birakmak ? Eger oyleyse dagitimciyla irtibata geceyim ama bilmiyorum ki ibnelik pttnin hangi bolumunde oluyor.
-
Aynı sorunu bende çok defa yaşadım.
BEnim de ecocard'larım takip kodu olmadığı için elime ulaşmıyor.Ne yaptıysam sonuç alamadım.
-
yurt dışından birçok kez alışveriş yaptım. takipli ve takipsiz ürünler aldım. takipsizlerin çoğu %90-95i geldi. (geç te olsa geldi)
ptt kuryecisi beni biliyor artık. takipsiz kargolarımı biriktiriyor, takipli gelen başka bir kargom gelince onunla beraber hepsini birlikte getiriyor.
bezen ptt nin çuvalına doldurup bir çuval kargo getiriyor :)
yurt dışından aldığın ürün, bulunduğun şehirde hangi ptt ye geliyorsa adres olarak orayı ver alışverişinde. ürünün ptt şubesinde kalsın.
siparişten 1 ay sonra ürünü almak/sormak için ptt şubesine git. gelmemişse eğer her hafta uğra oraya.
ptt çalışanları kargonu takip ettiğini anlar ve sağa sola atmazlar takipsiz kargonu.
-
https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp
Şikayetleri dikkate alıyormuş merkez dh den sonuç alanlar var
d3lete tarafından 23/Oca/16 09:17 tarihinde düzenlenmiştir -
d3lete bunu yazdı
https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp
Şikayetleri dikkate alıyormuş merkez dh den sonuç alanlar var
Bana bu dönüşü yaptılar. Hala takipsiz gönderilerim gelmiyor.