Unity Ve Genel Olarak Oyunlar Hakkında Bir Sorum Var
-
bir kaç gündüt yine uğraşıyorum kafamda bir mobil oyun var. C# ve açık akademiden izleidğim unity dersleri ile çok temel şeyleri yapsamda kafamdakini bire bir geçirmek çok çok çok zor şimdilik.
sorum şu
bir web sayfasında sağ tuşla kaynağı görüntüle dediğimizde sayfa yazılımını görebildiğimiz gibi
oyunlardada böyle birşey varmı?
yada yoksa bile hazır oyun projelerinin olduğu bir site varmı?
indirip dosya üzerinde incelersem sanırım benim için daha öğretici olacak çünkü
-
Web sayfaları derlenmez yorumlanır o sebeple görürsün ki sunucu taraflı diller ise yorumlanmaz derlenir sonuçları geri döndürür, onları da göremezsin.
Oyunlarda derlenir bu sebeple göremezsiniz. Ancak kaynak kodları paylaşılmışsa görebilirsin.
GPL lisansına sahip oyunlara bakabilirsin. Hepsinin kaynağı açıktır. Yine 'open source unity games c# games' şeklinde de aratırsan bulabilirsin.
Ama öyle kaynak koduna bakıp da anlayabileceğini sanmıyorum hocam. Yanlış anlama bende bi halt anlamam herkes de anlayamaz. :)
-
yok kod olarak tabikide anlamam.
unity üzerinde ben hazır proje şeklidne nesleri sctriptleri vs herşeyi hazırken bakabileceğim döküman diyordum ztn.
yanlış anlaşılıcak birşey yok bende bilmediğimden soruyorum ztn:)
-
Hocam unity assets storeda indirebileceğin örnekler mevcut. Paralı veya beleş.
Unity biraz zor açıkcası. Türkçe kaynak az. Ben de biraz uğraşıyorum, kedim aynı anda hem koşuyor hem yürüyor hem de duruyor :)
İngilizce kaynaklar bol fakat biraz ejnebice gerekli.
-
Belki YouTube 'a bakabilirsin. Adım adım ne yaptığını anlatan, proje dosyalarını paylaşan kişiler var.
Tabi İngiliççe.
izlediğim bi tutorial i bulabilirsem eklerim bu mesaja.
-
ontedi bunu yazdı
Hocam unity assets storeda indirebileceğin örnekler mevcut. Paralı veya beleş.
Unity biraz zor açıkcası. Türkçe kaynak az. Ben de biraz uğraşıyorum, kedim aynı anda hem koşuyor hem yürüyor hem de duruyor :)
İngilizce kaynaklar bol fakat biraz ejnebice gerekli.
kullandığım nesneleri vs oradan alıyorum ztn
-
SkynetX bunu yazdı
Belki YouTube 'a bakabilirsin. Adım adım ne yaptığını anlatan, proje dosyalarını paylaşan kişiler var.
Tabi İngiliççe.
izlediğim bi tutorial i bulabilirsem eklerim bu mesaja.
valla çok iyi olur çok işime yarar
-
Genel olarak öyle bir şey yok ama -hiç denemedim- Unity c# ile çalıştığından decompile işlemi oldukça kolay olacaktır diye düşünüyorum.
-
Fatih54 bunu yazdı
Genel olarak öyle bir şey yok ama -hiç denemedim- Unity c# ile çalıştığından decompile işlemi oldukça kolay olacaktır diye düşünüyorum.
c# ile çalıştığından decompile işlemi arıza olmalı değil mi?
maykrosot falan hani?
-
O zaman benden de tavsiye gelsin;
Unity Kitaplığı ve BurgZerg Arcade
-
Hocam ben bi ara ugrastim unity ile. Kafandaki oyunu yaomak gercekten cok zor ve cok uzun zaman bos vakit sabir istiyor. Hele kod yazmada tecrubeli degilsen duzgun bir oyun yazman 1 yilini alabilir.
Onun disinda nette cok dokuman var unitynin kendi adamlarinin yazdigi oyunlar var live olarak cekiolar sonra sitede egitim kisminda tutuyorlar