Universiteli Olmanin Anlami
-
ataturkcu1 bunu yazdı
Hocam Teknik Universitenin daha pek cok yaptigi proje var,yanilmiyorsam tubitakla gelistirilen Arikopter(ilk yerli helikopter),senin de paylastigin gunes arabalari,MARTI Projesi,Ucak fakultesinin her sene katildigi ve bir ara 3.luk odulu de aldigi model ucak ucurmalar vs pek cok sey var aklima gelmiyor simdi.Neden universitelerimiz kavga ideoloji ivir zivirla aniliyor?Medyanin bilim teknikle ilgilenmeyip rayting getirecek haberlerle ilgilenmesi.Turk halki Arikopterle ilgilenmiyor hocam Turk halki kavgayla dovusle ilgileniyor.Yahudi mahallesinde salyangoz satamiyorsun anlayacagin.He universitelilerin de sucu yok mu,var.Ogrenciler olarak yeterince calismiyoruz ve uretmiyoruz bir cogumuz.Calisanlar da genelde uretme pesinde olmayip cap yapma ortalama yapip abdye gitme pesinde olanlar.Yani kimse sucsuz degil,herkes suclu.
Bunlara ek olarak cansat uydu projesinde 1.lik ve 3.lük (İtü'den katılmış farklı 2 takım vardı ve tüm dünyada başarıya ulaşıldı) hidrojen teknesi kendi kendine giden araba projesi Türkiye'nin ilk mini denizaltısı (yerli üretim) yapımı ve bunun gibi benim bile bilmediğim onlarca proje var. Her sene birçok alanda bireysel veya takım olarak başarılara ulaşılıyor. Ancak bunlardan sadece birkaçı medyada yer alıyor ki onlarda birkaç satır bile yazılmadan geçiyor.
Bir üniversiteye laf atıyorsan önce biraz araştırmanı rica ediyorum hocam o üniversitede bu projeler dışında tüm toplumu etkileyen Enerji günleri seminerleri, Arıçekirdek adlı teşvik yarışmaları ve dünyayla yarışan bir yüksek gerilim lab'ı var. Bunlarda yetmiyor birçok yardım kampanyası gönüllülük kulüpleriyle de sosyal sorumluluk bilincinde olduğumuzu da gösteriyoruz.
-
Alkislarlayasiyorumda bir adamin yorumu.Resme bakin bide.
http://www.ensonhaber.com/resimler/diger/odtu.jpg
+55Skuldnorn31 Aralık 2012 - 23:44
ODTU'de okuyorum ve siyasetten bagimsiz olarak soyluyorum ki bu ergenlerin Allah belasini versin. Okula gideriz A1 kapisini kapatirlar, okuldan cikamayiz. Isin yoksa en az 45 dakika diger kapilara yuru. Sonra bir 45 dakika da duraga yuru. Konferansini izlemek istedigin bir adam gelir ama gidemezsin. 2 saatlik konferansin en az 1 saati kargasa ya da havada ucusan yumurtalar ile gecer cunku. O gelen adamlarin siyasetci olmasina bile gerek yoktur. Onlarin tarafinda olmasin yeter. Devrim yuruyusunde binlerce tosuncugun icinde stadin ortasina mumlarla PKK-Apo yazarlar ama bu Tayyip'i protesto eden delikanlilarin hic biri gik demez ya da diyemez.(bkz:http://www.ensonhaber.com/resimler/diger/odtu.jpg)
Korkarlar cunku o yaziyi yazanlarin onlara yapacaklarindan. Devrimcilikleri de buraya kadardir. Hayir arkadas anlamiyorum cidden. Bu protestolara katilanlardan birisi benim bolumumde. Gecen sene birlikte egitim icin Amerika'ya gittik. 1 yil orada kaldik. Bu adam geldikten 2 ay sonra Amerika tisortleri giymeye falan basladi. Buraya geldi NATO protestosuna katildi. Azicik tutarli olsalar eyvallah ses cikarmam ama yeter arkadas artik. Ben sakin sakin okula gitmek istiyorum. Annem ve Babam her televizyon izlediklerinde beni ariyorlar lan! Adam kalp hastasi zaten. Simdi final zamani geldi umarim yine bir macera pesinde kosmazlar. En azindan bu sure icinde rahat rahat gidip gelelim. -
zeratul bunu yazdıataturkcu1 bunu yazdı
Hocam Teknik Universitenin daha pek cok yaptigi proje var,yanilmiyorsam tubitakla gelistirilen Arikopter(ilk yerli helikopter),senin de paylastigin gunes arabalari,MARTI Projesi,Ucak fakultesinin her sene katildigi ve bir ara 3.luk odulu de aldigi model ucak ucurmalar vs pek cok sey var aklima gelmiyor simdi
...
Bunlara ek olarak cansat uydu projesinde 1.lik ve 3.lük (İtü'den katılmış farklı 2 takım vardı ve tüm dünyada başarıya ulaşıldı) hidrojen teknesi kendi kendine giden araba projesi Türkiye'nin ilk mini denizaltısı (yerli üretim) yapımı ve bunun gibi benim bile bilmediğim onlarca proje var. Her sene birçok alanda bireysel veya takım olarak başarılara ulaşılıyor. Ancak bunlardan sadece birkaçı medyada yer alıyor ki onlarda birkaç satır bile yazılmadan geçiyor.
Bir üniversiteye laf atıyorsan önce biraz araştırmanı rica ediyorum hocam o üniversitede bu projeler dışında tüm toplumu etkileyen Enerji günleri seminerleri, Arıçekirdek adlı teşvik yarışmaları ve dünyayla yarışan bir yüksek gerilim lab'ı var. Bunlarda yetmiyor birçok yardım kampanyası gönüllülük kulüpleriyle de sosyal sorumluluk bilincinde olduğumuzu da gösteriyoruz.
Ek olarak, son yıllarda bilimsel olarak imza atılan benim aklıma gelen boklar:
METU-BIN SYBORG ve Yazılım takımları, yıllardır sadece iGEM'de onlarca madalya. Mutlaka Bilkent'in İTÜ'nün Boğaziçi'nin de vardır da cahilliğimden sadece bizim okulunkileri biliyorum.
Teknokent Modsimmer çalışmaları, TSK Modelleme ve Simülasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi yani. Vatan millet Sakarya.
Designnobis, iki yılda 22 uluslararası ödül, takımın birçoğu ODTÜlü, başında da ODTÜ öğretim görevlisi var.
İTÜ'nün güneş arabaları, panelleri. Onlar gibisini yapabilen Türkiye'de yok, dünyada az var ve hepsi İTÜ'nün imkanlarının birkaç katına sahip üniversiteler.
Bilkent'in nanoteknoloji çalışmaları. İsim isim şu an söylemem mümkün değil hatırlayamıyorum ama onlar da bu konuda bir numara.
TÜBİTAK destekli, TSK destekli, ASELSAN, ROKETSAN için, sayamadığım, unutulacak kadar çok çalışma. Binlerce seminer, konferans, eğitim, çalıştay.
Sosyal bilimlerden de mutlaka birçok şey vardır, ben bilmiyorum.. Bilmediğim şeyleri yok saymıyorum ama.
İcat olarak bakınca "otomatik perde takıcı" gibi bir şey kastediliyorsa, öyle icatlar olduğunu sanmıyorum.
Edit: Engelliler için yapılan çalışmaları, TEV-ÇYDD-ADD-LÖSEV-UNICEF-SERÇEV vb. her daldan vakıf dernekler için yapılanları, Türkiye'nin her tarafına gönderilen çok çeşitli kitap/giysi/erzak çalışmalarını, yaz kamplarını, kış okullarını, spor takımlarının başarılarını saymamışım.
Onun dışında hayata geçirilemediği için hiç duyulmamış, hem de biliminsanlarına saç baş yolduran gelişmeler de oluyor, bir tanesinden bahsedeyim özetle. Sevgili hocam Levent Toppare ve ekibi yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılında yepyeni bir polimer sentezliyorlar. Masrafı az, çok hafif, aerodinamik açıdan uçak kaplaması olarak kullanılmaya çok müsait, benim anlamadığım bir sürü uçaksal zımbırtıyla çok uyumlu. Sanayi bakanlığına ve TSK'ya, "Bizim uçakları bununla kaplayalım bakın" demeye gidiyor, aldığı yanıt: "Biz bahsettiğiniz uçakları yurtdışından alıyoruz ve üstünde modifikasyon yapma hakkımız yok, aferin ama malesef." 2011 yılında Amerikan savaş uçaklarının bir kısmı bu polimerle kaplanmaya başlıyor.
Yani.. Bilinmemesi hiçbir şey olmadığı anlamına gelmiyor.
izzmarit tarafından 01/Oca/13 19:15 tarihinde düzenlenmiştir -
zeratul bunu yazdıataturkcu1 bunu yazdı
Hocam Teknik Universitenin daha pek cok yaptigi proje var,yanilmiyorsam tubitakla gelistirilen Arikopter(ilk yerli helikopter),senin de paylastigin gunes arabalari,MARTI Projesi,Ucak fakultesinin her sene katildigi ve bir ara 3.luk odulu de aldigi model ucak ucurmalar vs pek cok sey var aklima gelmiyor simdi.Neden universitelerimiz kavga ideoloji ivir zivirla aniliyor?Medyanin bilim teknikle ilgilenmeyip rayting getirecek haberlerle ilgilenmesi.Turk halki Arikopterle ilgilenmiyor hocam Turk halki kavgayla dovusle ilgileniyor.Yahudi mahallesinde salyangoz satamiyorsun anlayacagin.He universitelilerin de sucu yok mu,var.Ogrenciler olarak yeterince calismiyoruz ve uretmiyoruz bir cogumuz.Calisanlar da genelde uretme pesinde olmayip cap yapma ortalama yapip abdye gitme pesinde olanlar.Yani kimse sucsuz degil,herkes suclu.
Hocam bana dediysen sayet,ben bilakis var olan projeleri gosterdim.Aramizdan suclu olan tembel olan ogrencilere de(kendim var en basinda) Turk halkinin ilgisizligine de,medyanin yansitmamasina da degindim.Sucu olan herkese laf attim yani.
-
ataturkcu1 bunu yazdızeratul bunu yazdıataturkcu1 bunu yazdı
Hocam bana dediysen sayet,ben bilakis var olan projeleri gosterdim.Aramizdan suclu olan tembel olan ogrencilere de(kendim var en basinda) Turk halkinin ilgisizligine de,medyanin yansitmamasina da degindim.Sucu olan herkese laf attim yani.
Yok hocam seninle ne ilgisi var :) ben orada senin yazdıklarının yanında bunlar da var hani izzmarit in dediği gibi benim yazdıklarımla da bitmiyor yüzlerce binlerce proje başarı var ama kimsenin haberi yok demek istedim ondan senin yazını alıntıladım.
-
zeratul bunu yazdıataturkcu1 bunu yazdızeratul bunu yazdıataturkcu1 bunu yazdı
Yok hocam seninle ne ilgisi var :) ben orada senin yazdıklarının yanında bunlar da var hani izzmarit in dediği gibi benim yazdıklarımla da bitmiyor yüzlerce binlerce proje başarı var ama kimsenin haberi yok demek istedim ondan senin yazını alıntıladım.
Hocam belli olmuyor tahribat cok garip bir yer oldugundan mutevellit :P Anladim hocam,eyv.
-
din tartışması çıkmış ben o kısıma hiç karışmayayımda , üniversiteler elbette siyasetin en doruk noktası olması gereken yerlerdir ülke politikasını elbette ülke geleceğinin teminatı genç beyinler şekillendirmelidir
-
kuranda geçer arkadaşım tam olarak ayeti hatırlamıyorum gerekirse bulurum , kuran tam cümleyi hatırlamıyor olsamda şöyle der ; biz yahudileri üstün kıldık , onlar kıymetini bilmediler musa dağa çıktığında put a taptılar biz bu yüzden onları lanetledik der
ekleme : hatta şimdi fazla okumadan ilk bulduğumu yazayım ;
BAKARA SÛRESİ
Lotus tarafından 01/Oca/13 21:40 tarihinde düzenlenmiştir(47) Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi cümle âleme üstün kıldığımı hatırlayın. -
Olmamanın nasıl bir his olduğunu yazayım belki arkadaşlara yardımcı olurum
- Lisedeki sınıf arkadaşların yanına gelip lise bitsin nah okurum üniversitemi siktir et amq sikeyim felan filan muhabbeti yapanlar ünili olur sen olamazsın buruk buruk bakarsın arada aklına gelir canın sıkılır
- Bide bir bokmuş gibi facebooklarında yazarlar bilmemney üniversitesi şurası burası diye ayar olursun :D görünce
- Mal aptal dediğin öküzler bile bir bölüme girer sen girmessin garip olursun zamanı geri almak istersin ama alamazsın
yukarıda yazdığım gibi garibine gidiyor insanın baştan böyle piçlerle arakdaşlık etmeyin adamın hayatıyla oynuyorlar amq