USB-C Hub Onerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Muridler selam. 

USB-C Hub almak istiyorum. Malesef laptop'ta 1 adet USB-C portu mevcut ve bunu da sarj icin kullaniyorum. Ben hub kullanarak hem laptop sarj olsun hem de Apple cihazlarim hizli sarj olsun istiyorum. Hub bu isi becerebilir mi?

Ornegin; Kensington CH1000 USB Hub alsam, 2 adet C portu birini laptopu sarj  etmek icin digerini de Apple cihazimi hizli sarj icin kullanabilir miyim? "Hub, Güç Aktarımı ya da DisplayPort (Ekran Bağlantı Noktası) Alternatif Modu desteklemez" diye aciklama yazmislar.

https://www.kensington.com/tr-tr/p/products/device-docking-connectivity-products/usb-connectivity/usb-c-4-giri%C5%9Fli-hub/

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Hocam ya her sene bir hub alıcaksın ya da baştan iyi birtane alıcaksın ve uzun yıllar kullanacaksın, malesef ortası 2 yıl.

ethernet girişli olmasını tavsiye ederim çünkü bi lazım oldu mu pek alternatifi olmuyor, ayrıca çok ufak birşey alma , ufağını da büyüğünü de aynı yerde taşıyorsun.

Son olarak, fiyat farkını malzeme kalitesi vs. den ziyade içindeki çipler belirliyor, yani birinde 120hz 5ms gecikmeli 2 hatta 3 ekran kontrol edip 5gigabit data aktarabilirken diğeri sadece matkapla delik açıp portyapmaktan biraz daha işlevsel oluyor.

ethernete karşı değilsen şöyle birşey tavsiyem

yok ethernetle işim olmaz işim olucna da erebos haklıymış derim diyosanda böyle bişey

baseus olması şart değil ama iyi bir marka olsun mcdodo spigen vs

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

@erebos

Butcem var fakat ihtiyacimi karsilayan bir urun istiyorum.

Dedigim gibi 1 adet C port var ve hub ile hem laptopu sarj  etmek istiyorum hem de Apple cihazimi hizli sarj etmek istiyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Onerebilecegim markalar:

Anker, Digitus, Beek, Aten (typec hub i varmi emin degilim)

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek

Hocam elimde açılmamış kutu olarak bu üründen var. İşini görecek diye düşünüyorum ama bir bak istersen.

İşimi görür dersen satabilirim yani sorun değil. Kullanmak için aldım ama sonra ihtiyaç kalmadı. 14.03.24' de almışım.

https://www.amazon.com.tr/dp/B08F7NWJY5?th=1

BaD_BoYs tarafından 19/Kas/24 15:54 tarihinde düzenlenmiştir

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek

Genel olarak; profesyonel kaliteli usb-c hublar pahalı. port sayısı ve sahip olduğu usb/thunderbolt versiyon (v3.1 / v3.2 / v4...) göre değişiyor.

Şarj aleti olarak kullanacağın için alırken usb pd çıkışına bak. (45-65-100... watt gibi farklı değerlere sahiptir) Aksi halde güçü pc'ni şarj etmeye yetmeyebilir ve ısınır.

Fiyat/kalite oranı olarak ugreen markasınada bakabilirsin. https://ugreen.com.tr

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo

USB olayları baya karışık

denemeden emin olamazsın gibi duruyor

amazondan alıp dene. çözmezse iade edersin

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Cozumu kokten buldum. Bendeki laptopu baskasina verecegim ve kendime Legion 7i Gen 9 (16" Intel) alacagim. 2 adet  USB-C 3.2 Gen 2 & 1 adet Thunderbolt™ 4 var.

- Intel® Core™ i9-14900HX

- NVIDIA GeForce RTX 4070 (8 GB)

- 32 GB RAM

- 16″ 3.2K (3200 x 2000) IPS

- 1.76 cm & 2 kg

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    break bunu yazdı

Cozumu kokten buldum. Bendeki laptopu baskasina verecegim ve kendime Legion 7i Gen 9 (16" Intel) alacagim. 2 adet  USB-C 3.2 Gen 2 & 1 adet Thunderbolt™ 4 var.

- 32 GB RAM

- 1.76 cm & 2 kg

Hocam çok zenginsen thinkpad p serisi al, onlarda da i9 v işlemciler var ekranları da harika

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kernel_Panic
    Kernel_Panic's avatar
    Erkek

Mac air için bunu kullanıyorum biraz ağır  https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0BXDSPSPW?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

Hvor ulvens ører er, er ulvens tenner nær...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    break bunu yazdı

- 32 GB RAM

- 1.76 cm & 2 kg

Hocam çok zenginsen thinkpad p serisi al, onlarda da i9 v işlemciler var ekranları da harika

Sanirim yanlis anlasildim. Zengin degilim hocam sadece sirkette sozum geciyor biraz :)

Kendi laptopumu sirketten baska birine verip kendime yenisini aldirabilirim.

Thinkbook 16p de iyi cihaz ama agirlik ve kalinlik daha fazla. Legion 7i Gen 9 uzun sure idare eder beni.

Toplam Hit: 963 Toplam Mesaj: 12
type-c hub usb-c hub