Uydu Hack‘ Lenebilirmi ?
-
antivir-US sanayi demiş robinsonda fotoğraf diyince aklıma " ulan bu cihazda kaç megapixel camera vardır?" sorusu geldi ardından pek fena fikir değil diye düşündüm...
-
uzunca yazmıştım ama gelmemiş operadan. Türksatta çalışan biri olarak söylüyorum hacklemek herzaman mümkündür. açık bi devre sonuçta. komut göndereceğin ekipman biraz pahalı. bunu normal çalıştırıp ayrıca kırmak ayrı bir maharet ister.
-
Böylesi var :)
-
Hacklenirmi bilmiyorum fakat uydular dünyadan çok uzakta değiller. teleskopla görülebilenleri var.
bence lazerle ısıtılarak indirilebilirler, nerdeyse vakumlu bir ortamda oldukları için soğutma uzayda en büyük problemdir, ısıyı iletecekleri bişey yoktur etraflarında
-
geçen ay tnt de hayatın şifrelerinde uydudan kasadaki bi kart vasıtasıyla beleş hızlı internete girebiliniyor diye tartışıyorlardı.
-
edit yazdıklarım yarım gidiyor düzenleme yapmazsam. ayrıca operanın ...
şeyhimin dediği alçak yörünge uydularıdır. tam turu 1 günden az bir sürede tamamlarlar örneğin amerikanın GPS uyduları.
-
ethernet girişli riciverlerde veya ethernet girişi olmayanda, uydudan cihaza dosya yüklüyor.yazılım atıyorsun.peki bunlar nasıl dosya yolluyor uydudan. uydudan cihazla baglantı kuran adam cihazdan seni bile gorebilir ilerde.
örnek:
HIREMCO TitanX HD GoldGüncel Yazılım Kullanım Kılavuzu Sorular Yorumlar Loader Editör Resimler - HD Uydu Alıcısı
- Ethernet Bağlantısı
- Media Player
- Uydudan ve Internetten Güncelleme
- HDMI (Tüm kanalları dijital ses ve görüntü kalitesinde izleme olanağı)
-
uydu hacklenebilir yeterli donanımın olduktan sonra ancak.
fakat netür bi saldırıdan bahsediyorsun mesela tv yayınlarına erişmek için broadcast satalite link kullanarak yayın yapılan transponderin şifrelerini bulduktan sonra 10 15 saniye yayın yapabilirsin yada bi canlı yayın aracını kaçırıp denemelere başlayabilirsin.
yada bi tafics alıp türksat 2a ya baglanıp dünyaynın her yerini arayıp abi ben uydu hackledim diye telefon açabilirsin.
yada bir adet uydu modem alıp uydu internet hizmeti veren serverlara baglanıp kullanıcıların hesaplarını ele geçirebilirsin.
bunlar uzak ihtimal donanım ları temin etmen biraz para gerektirir.
uydunun mantıgı bir veriyi yer yüzündeki bir noktadan başka noktalara aktarma hizmeti saglamak yani uyduyu hacklemek yerine uyduya veriyi gönderen noktakarı hacklersen zaten uyduyu hacklemiş olursun umarım başarılı olursun. -
daha kolayı var öcelikle tbt olarak makinacı var ve uydu bilimcilerini kaçırırız sonra onalra bir tane uzay mekiği yaptırırız ona biner gideriz uzaya o cihazla bizimkinin yerleri değiştiririz alıp geliriz
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------daha kolayı var öcelikle tbt olarak makinacı var ve uydu bilimcilerini kaçırırız sonra onalra bir tane uzay mekiği yaptırırız ona biner gideriz uzaya o cihazla bizimkinin yerleri değiştiririz alıp geliriz
-----------------------------
Oldu, yarin halledin de o zaman biraz ismimiz duyulsun :)