folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Uzayda Okyanusların 140 Trilyon Katı Büyüklüğünde Su Kütlesi Keşfedildi

Uzayda Okyanusların 140 Trilyon Katı Büyüklüğünde Su Kütlesi Keşfedildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Sammy bunu yazdı:
    -----------------------------
    iciliomuymus :-)

Hocam dikkatli bakmadın mı? Ortada kocaman Mustafa Yurtseven Hayratı, Ruhuna El-Fatiha yazıyo, büyük ihtimal içilir..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

acikistihbarat bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

Juliet bunu yazdı:
    scuderia bunu yazdı:

bende şu karadelikleri merak ediyom içine giren nereye gidiyo acaba...

beyaz delikden dışarı çıkıyo diyolar. Beyaz delikler kara deliklerin aksine içine madde girmez sadece dışarı çıkar. kara deliklerden yutulan madde solucan deliğinden başka bi evrene yada başka bi yere cıktıgını iddaa ediyolar ama muamma tabiki

başka bir evrenden giren neden bizden çıkmıyor, çıkıyorsa biz niye görmüyoruz diyerek soz konusu kesimi dusunmeye tesvik ediniz =)

genişleyen balon evren teorisini ele alırsak "başka bir evren" den kastın nedir ?

Önce evren genişler mi yoksa ilk big bangde ortaya çıkan fotonların hala yol alıyor olması bizde evrenin genişliyor olduğuna dair bir yanılgıya mı yol açmış onu irdelemek gerekiyor, ancak madem soru keskin, cevap bu; evrenin sonsuz olduğunu kabul edersek başka bir evrenin de sonsuz olacağını ve ikisinin de birbirini kapsıyor olduğu gerçeği ortaya çıkar,bu durumda başka bir evren aynı zamanda kendi evrenimizidr, kendi evrenimiz de başka bir evrendir, bu iç içe geçmiş sonsuz tane pinpon topuna benzer bir görüntü oluşturur, evrenin genişlediği sonsuz olduğu ancak sonsuzluğa giden süreçte yol aldığı dolayısıyla zamandan azade bırakıldığında bir sabit bir hacmi olduğu kabul edilirse, başka evrenden kasıt, birbirinden uzaklaşmakta olan evrenler olur, çünkü uzaklaşmıyor olsalardı ilk teori gerçekleşecek iç içe geçip tek bir evren olacaklardı, ilk big bangde ortaya çıkan fotonu izleyebilyior olsaydık teorilerin doğru olup olmadığı konusunda daha keskin bilgi sahibi olurduk

evrenin genişlemesinin tek kanıtı x ışıması değil yıldızların ve daha kompleks olan galaksilerin birbirlerinden uzaklaşmasıdır ki bu artık bilinen ve genel kabul gören bir bilgidir yani teoriden öte bir gerçekliktir.soruma net bir cevap alamadım.ben diğer evrenleri sormuştum ama dayanağını açıklamadan başka bir evren diyerek devam ettin.ben işte o başka evrenin dayanağını soruyorum. ve diyorum ki genişleyen balon şeklindeki evrenimiz (tıpkı dünya gibi) in varlığından yola çıkarak başka bir evrenin varlığının dayanağı nedir ? evren dediğimiz gerçeklik ile uzayı birbirinden ayırmak gerekir.uzay dediğimiz hepimizin bildiği gibi sonsuz kabul edilen bir boşluktur, evren de bu boşlukta yer alan ve genişleyen balon şeklinde olduğu bilinen bir varlık alanı.evrenin genişleyen balon şeklinde olduğu kabul edildiğinde kara delikler ve beyaz delikler anlamlı hale geliyor.son olarak herhangi bir evren modelini temel alsak bile başka evrenlerin varolduğu konusunda kesin bir bilgi edinemeyiz çünkü bizim varlığımız big bange dayandığından big bangin öncesini bilemiyoruz.günün birinde evrenin sınırlarını aşacak olursak -ki bu balon evren modelinde mümkün sanırım- diğer evrenleri -tabi varsalar- görebiliriz ancak göreceğimiz o evrenlerin bizim evrenimizle pek bir ilgisinin olacağını tahmin etmiyorum, tamamen bağımsız olacaklardır.ve asıl sorulması gereken soru şudur sonsuz uzayda kaç tane big bang olayı oldu ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

glaurung bunu yazdı:

interfector bunu yazdı:

Juliet bunu yazdı:
    scuderia bunu yazdı:

bende şu karadelikleri merak ediyom içine giren nereye gidiyo acaba...

beyaz delikden dışarı çıkıyo diyolar. Beyaz delikler kara deliklerin aksine içine madde girmez sadece dışarı çıkar. kara deliklerden yutulan madde solucan deliğinden başka bi evrene yada başka bi yere cıktıgını iddaa ediyolar ama muamma tabiki

senin dediğin solcan delüğü. karadelikler şuan işvişreli bilim şeysilerinin yapmaya çalıştıkları antimaddelerden oluşuyo. buraya giren madde anti maddeler tarafından parça pinçik ediliyo. sonra kara deliğe katılıyo mutlu mesut yaşıyolar. kara delikler parça pinçik ettikleri maddelerle doğru orantılı olarak büyürler. yani evren aslında bizim şuan gördüğümüzden daha büyüktü. gezegenler oluşurken oluşmuş başka bi gezegenle karşılaşması durumunda kara delik kıvamındaki uluşmaya çalışan gezegencik bu gezegeni yıldızı artık neyse ondan işte. onu yutar ve gelişimini tamamlamadan kara delikcik olur. sonra büyür işte. neyse zaten mına kodumun bilim adamları başımızı tutucaklar yakında merak etmeyin :D iki seçenek var. ya çok gelişicez evren felan hak getire diye marstı venüstü derken istila edicez. yada kara delik oluşturup kendi sonumuzu getircez. neyse boşverin. memleket iyiye gidiyo hamdolsun. gebze ben.

kara delik bir antimadde topluluğu ise ve bu karadelikler birleşip patlamaya neden oluyor ise (big bang) nasıl oluyor da biz maddeyiz, ortada bir dönüşüm söz konusu ise içerdeki maddenin ne olduğuna dair nasıl bu kadar keskin bi yorum yapabiliyorsunz

lan sanki ben yapmışım gibi soruyon. iyimisin sen ya ? cern deki deneyde ne aradıklarını biliymusun. anti madde. peki bu anti madde ne zaman oluşuyo. büyük patlamadan hemen sonra. kısa bir süre. karadelikler birleşip patlamaya neden oluyo demişsin. iyimisin sen ? nerde yazıyo benim yazdıklarımda ? yat uyu arkadaşım. yazdıklarımın altına kesin doğrudur mu yazmışım. araştırma yapmadım. tek bildiğim kara delik solucan deliği değildir.

kara delik hakkında araştırma yapasım geldi ve yaptım. evet yanılmışım. ama sende her çoku bildiğini iddaa etme bana.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_delik

http://tr.wikipedia.org/wiki/Solucandeli%C4%9Fi

al oku şunları. solucan deliği ne işe yarar kara delik ne yapar. sonra cevap ver. yada verme umrumda değil zaten.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

iki sorum var aramızda nasa'dan bi yetkili varsa cevaplasın lütfen

1-12 milyar ışık yılı bizim hesaplara göre kaç yıl ediyor

2-güneşede o kadar uzaksa neden buz haline gelmemiş

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

bizde geçen 10 milyar civarı km baktık bi seyler yok idi. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Sammy bunu yazdı:
    iciliomuymus :-)

Hocam dikkatli bakmadın mı? Ortada kocaman Mustafa Yurtseven Hayratı, Ruhuna El-Fatiha yazıyo, büyük ihtimal içilir..

İnş bizim millet gıtmez hemen oraya (zor zaten) kesin araba yıkarlar bide su kesilince "olum bıdonları alda uzaydan bı su dolduruver" derler:)

ben sadece ben
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:

Işık hızı ile gidersen (sn 300.000 km olması lazımdı yanlış hatırlamıyosam) 12 Milyar yıl sürecek demek :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

Cia bunu yazdı:

Işık hızı ile gidersen (sn 300.000 km olması lazımdı yanlış hatırlamıyosam) 12 Milyar yıl sürecek demek :)

hastroloji :) eh fazla uzak sayılmaz :)

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

ama kuyu suyuymuş :P

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeco
    Yeco's avatar
    Homo
    Stargazer bunu yazdı:

ama kuyu suyuymuş :P

Evet içilmiyormuş daha ziyade halı & oto yıkamada kullanılcakmış

holy! holy! the soul is holy! the nose is holy! the tongue and cock are holy and the hand and asshole holy!
Toplam Hit: 7853 Toplam Mesaj: 57