folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Var Olmanın Anlamı Anlamı Nedir Hacılar?

Var Olmanın Anlamı Anlamı Nedir Hacılar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibo123
    ibo123's avatar
    Erkek
    düşündüm düşündüm ben niye soluk alıp veriom..anlam çıkartamadım..cevaplarınızı bekliyorum..kulluk yapmak gibi cevap olmasın hacılar..ben onu sormuyorum..anlamın anlamı nedir..ben onu merak ediyorumm..

"evlatlarım adı gülen kendisi ağlayandan sakının"SHT "Vallahi evlatlarım kainatın en bahtiyar insanları sizlersiniz."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

güzel, yazılacak yorumları konu açmakla  kabul etmiş sayılıyorsun :D puhahahaaa

buradan şu sonuç çıkıyor : Hiç bir baskı altında kalmadan, kendi özgür hür iraden ile bunu  açma teşebbüsünde  bulundun.

neden böyle bir konu açtığının anlamının anlamı nedir m? sen bunu  cevapla  cevaplarken kendi  sorununda  cevabını  almış  olursun.

Mevzu derin | Papikolas Planet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Anlamın Anlamı Kendinde Gizli

Kendisiyle Bile Açıklanamayan Bir Muamma

Sen Seni Rab'dan Bil Gerisini Sorma ...

Written By IREA :)

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strike
    strike's avatar
    Erkek
    vücut fonksiyonlarının işlemesi ve yaşamak için nefes alıyorsun hocam :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Sago K. sorar; zaten inancımız olmasa var olmanın anlamı anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi acaba?

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek
    yaşadığın her bi olay seni ya hayattan koparır yada daha da bağlar demekki bağlayıcı olayları daha fazla yaşamışsın ki hayattasın öyle düşün iyi yönünden bak ..

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Madem dogmalardan degil mantıklardan yorum istersen söyle düşün derim ;

İnsanogluda tıpkı etrafındaki canlılar gibi birer organizmadır dogar büyür ve ölür.Hayvanın amacı hayatını sürdürmektir.İnsanın özü ise hayvanınki ile birebir örütşmekte yanlız zekası onu kendi kurguları için yasamaya mahkum etmiştir.Ya zekadan vezgeçip dogada sıradan bir hayvan gibi yasaıyacaksın yada zekanın kurdugu düzene göre.İnsanı insan yapanda dogrudan zeka ise.Yasamaya mahkum olunanan hayatta dogrudan zekanın kurguladıgı düzenin içindedir.Aslında bu düzende zekanın zekaya üstün gelmesi ile dogru oarantılıdır ve bu yol çarklar gibi işler.İşte bu yüzden var olmanın amacı doganın verdigi zeka ile kurgulanan hayatta bir baskasının zekasına üstün gelme cabasından baska bir şey degildir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

iyi bir kul olup allaha kulluk görevini en iyi şekilde ifa etmektir gerikalanı yalan dünya

eğer laf salatası olsun diye sormadıysan alıntı yapiyim :)

kaynak :  http://www.gizliilimler.tr.gg

KADER NEDİR?

Bir insanın, bir hayvanın, bir şehir veya bir ulusun yeryüzündeki varoluş sürecinde onun yaşamını yönlendiren etkilerin tümüdür.

Ancak bizim inceleme alanımızı insanın kaderi oluşturduğu için biz sadece insana yönelik bilgilere ağırlık vereceğiz.

Unutulmaması gereken bir noktada şudur ki; bir sokak kedisiyle, bir ev kedisinin, tarih sahnesinde var olmuş şehirler ve ulusların her birinin kendisine özgü bir kaderi vardır.

İnsanın kaderine gelince......

İki türlü kaderimiz vardır.

1.) Mutlak kaderimiz, yani İrade-i külli:

Evrendeki İlahi bilgisayar olarak kabul edilen Levh-i mahfuzda kayıtlı olan ve Allah'ın iradesini yansıtan kesin ve değişmeyen kaderimizdir. Bu kader dua, büyü veya hiç bir güç, tedbir ve gayretle değiştirilemez. Bizim istek ve bilgimiz dışında oluşan bu kaderin kapsamına, doğduğumuz memleket, dönem, ailemiz, eşimiz, evladımız, işimiz, ecelimiz ve yaşamımızın derinden etkileyecek ve şekillendirecek olaylar girmektedir.

2.) Muallak kaderimiz, yani İrade-i cüzi:

Bu ise kişinin kendi iradesini kullanarak kaderini ve yaşamını şekillendirmesi olarak açıklanabilir. Bunlara özel zevklerimiz, meraklarımız, ikili ilişkilerimiz, olaylar karşısında verdiğimiz tepkiler ve bu tepki ve davranışlarımızı kontrol etme becerilerimiz örnek olarak gösterilebilir.

Mutlak kaderimizi oynanan bir oyunun kurallarına benzetecek olursak, muallak kaderimiz ise oyuncunun bu oyunu oynarken gösterdiği becerilerin tümüdür. Buna en iyi örnek olarak tavla oyununu göstermek mümkündür. Tavla oyununun kendisine özgü kuralları mutlak kader olarak kabul edilmelidir. Gelen zara göre oyuncunun pulunu kaçması, kapı alması, bazen rakip oyuncunun pulunu kırması nasıl bir ustalık gerektiriyorsa, kişide yaşarken aynı ustalığı göstererek yaşamını şekillendirebilir. Oyuncunun oyun süresince zarının iyi gelmesi oyuncu usta değilse maçı kazanmasına yetmeyeceği gibi zarı pek iyi gelmese de usta bir oyuncunun maçı kazanma şansı oldukça yüksektir. Çocukluğu ve gençliği sorunlu olan bir kişi zamanla yaşamını akıllıca şekillendireceği gibi, yaşamı her bakımdan olumlu olan bir kişinin yanlış davranışları onun yaşamında çok kısa bir süre sonra olumsuz olayların görülmesine neden olacaktır. Ama imkanları kısıtlı bir insan akıllı hedeflere yönelerek yaşamını belli bir süre de olumsuzdan olumluya dönüştürebilir. Yani o kişi, gelen zarlar iyi olmasa da oyunu iyi oynayarak maçı kazanmıştır. Hatta kaderi bir kişinin yaşamını şekillendiren olaylar dizisi olarak görmekten ziyade, o insanın evrensel gelişimini ve tekamülünü sağlayan bir eğitim programı olarak kabul etmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Sizler, Bizlerden Mekanik Sinyaller beklerken , Bizler de Sizlerden Beyin Sinyalleri bekliyoruz!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JohnD
    JohnD's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    saçma sapan konu

DOM..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Anladığım kadarıyla nefes alıp vermeyi sorgularken bunun biyolojik yönünden çok "Neden Yaşıyorum?" sorusuna cevap arıyorsun galiba. Aslında bu soruyla aşağı yukarı kendini tanımak isteyen her insan yüzleşir.

Çünkü insanların,  Varoluşçu Felsefenin ve Psikolojinin Kuramcılarına göre tüm psikopatolojisinin temelinde 4 temel varoluşsal sorun yatar

Ölüm, yalıtım, anlamsızlık ve özgürlük.

Bu konularda derinleşmek isteyen arkadaşlara önerebileceğim dizi, film, kitap vs...

1) Evangelion

(Evet bu bir anime. İngilizce'si olan arkadaşlar buradan olaya dalış yapabilirler. End of Evangelion'u da üzerine izlediler mi konu hakkında biraz fikir elde etmiş olurlar.)

2) Savaşçı - Doğan Cüceloğlu

Bu kitabı hakkıyla okuyan birisi eski benliğini yitirme tehlikesi yaşayabilir.

3)Ne biliyoruz ki (What the bleep do we know?)

Kuantum fiziği ile alakalı bir belgesel olmasına rağmen evrenin, insanların ve gözlemcinin (Savaşçı kitabını önceden okursanız gözlemcinin ne olduğunu anlarsınız)  yaşamdaki yerini bu işin uzmanlarından öğrenerek anlamış olursunuz. 5 kere izlemeden aşağısı kurtarmaz.

4) Varoluşçu Psikoterapi - Irwin Yalom

Burada da masterınızı yaptıktan sonra artık insan olmanın ve yaşamanın ne olduğuna dair derin farkındalıklara sahip olmuş olursunuz.

Üstüne sos olarak Osho'nun her ne kadar eleştireni de çok olsa da bu konu üzerine söylemiş olduğu güzel şeyler var. İnternetten araştırılıp bulunabilir.

Bunca şeyin üstüne artık gerisi felsefecilerin yapıtlarını incelemektir.

Yine de özetle söyleyebileceğim karşılaşacağın şeyler yanıtlardan çok yeni sorular ve yaklaşımlar olacaktır. Ki zaten şu şudur bu budur diyenlerin de bunlardan bir haberi yoktur.

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

bu bilinseydi zaten sır çözülürdü... ama sırrın içinde öngörülen ve yapılması gereken insanların çoğuna göre kulluk etmek...

kulluk etmek mi dedim... sanmıyorum.. hele var olduğunu bile bilmediğim bir şeye asla...

bir zamanlar oynardım... knight online cinsinden bir oyunu düşünüp karşılaştırırsan belki yardım eder sana... eğer sen o oyunu oynuyorsan, birşeyleri değiştiriyorsundur... eğer seni öldüren adam olmasaydı senin için iyi olurdu... ve o adam senin oyundaki hayatını değiştirdi...

değişim işte... herşeyin değişmesi... değişmeyen tek şey değişimdir ve canlı dediğin aptal yaratıklar bu değişimi gerçekleştiren ve değişimin bir parçası olan şeylerdir... 

evet hayat ta böyle işte... bencillikle birleşik birşeyleri istemeden de olsa değiştirmek.. sonucu mu... birşeyleri değiştiremeyeceğimiz zaman göreceğiz...

Toplam Hit: 4579 Toplam Mesaj: 18