folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vejeteryan Müritler

Vejeteryan Müritler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

sonuç itibariyle tahribatta vejetaryen yok gibi :).

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:
    -----------------------------

sonuç itibariyle tahribatta vejetaryen yok gibi :).

warsada taşlarım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbbsg.
    agrilion
    agrilion's avatar
    Erkek

konunun tamamını okumadım ama söyleyeceklerim var :)
    hoca en son kırmızı et 3 veya 4 yaşlarındayken yediğim söylenir balık tavuk yiyorum ama normal et mikseler yiyemem çok uğraşıyorum yemek için ama ağzıma attığımda midemden bi kalkma oluyor ki sorma, neden böyledir nasıl yenir psikoloğa gidililr çözülür belki ama uğraşmıyorum kokusunu bile sevmem beni yıpratır :)
    sonuç olarak kırmızı et yiyemeyen (dikat yemeyen değil yiyemeyen) biri olarak herşeyden gerektiğince yenmeli diye düşnüyorum boşver vejeteryanlığı :D

Ben Kapitalizmim ve bankacılar benim evlatlarım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

agrilion bunu yazdı:

konunun tamamını okumadım ama söyleyeceklerim var :)
    hoca en son kırmızı et 3 veya 4 yaşlarındayken yediğim söylenir balık tavuk yiyorum ama normal et mikseler yiyemem çok uğraşıyorum yemek için ama ağzıma attığımda midemden bi kalkma oluyor ki sorma, neden böyledir nasıl yenir psikoloğa gidililr çözülür belki ama uğraşmıyorum kokusunu bile sevmem beni yıpratır :)
    sonuç olarak kırmızı et yiyemeyen (dikat yemeyen değil yiyemeyen) biri olarak herşeyden gerektiğince yenmeli diye düşnüyorum boşver vejeteryanlığı :D

vejeteryan olmayı merak edenin halinden, zorunlu vejeteryan olan anlar diyosun :d

Fani dünya gençler yiyin garii

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

hocam Yazın Bağda mangal keyfi yapmayacaksam yaşamayım daha iyi azına yanim nidecen vejeteryanlığı :))

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Merak sardın :| çok çok saçma

Sucuk, döner, kebap, köfte yiyemiceksem,

Mangalda yükselen dumanlarla ağızımın suyu akmıcaksa sıçarım öle hayata be

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

sorun etlerin vicudumuzda oluşturduklari toksinler ve katı yağlar.

bitkisel gıdalar tam tersi vicudu temizlerken aşırı et tüketimi de kirletir.

çözüm basit ayda yılda bir kebap adana iskender vb. yiyebilirsin hiç birşey olmaz

haftada 1 kere yada 2 kere balık yiyin geri kalan günler bitkisel geçirin özellikle fazla kiloları olanlar için birebirdir

katı yağlardan uzak durun. tereyağ dır vb.    kısaca söyleyecek olursak herşeyin fazlası zarardır

bunun vejeteryanlığı da dahil  en azından haftada 1 gün balık (öncelikle ) veya  tavuk tüketin  kırmızı et en son tercih olsun hem vicudunuza bakın hemde formda kalın ve sağlıklı olun.

Olm vicut ne mina kii

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dejnclea
    dejnclea's avatar
    Erkek

24 Nisan 2009 tarihinden, tam olarak hatırlayamadığım Mayıs ya da Haziran 2011 tarihine kadar, 2 seneden fazla bir süre vejetaryen beslendim. Son derece mutluydum. Hafıza kaybı, sindirim problemleri vesaire olmadı. Üstüne üstlük sindirm sistemimin gayet rahatladığını farkettim(tuvalet tecrübelerinden ayıptır söylemesi =) ). Neyse neden bıraktın derseniz, askerde vejetaryen yemek çıkmıyordu =). 12 ay askerlik yaptım, burda kısa dönem uzun dönem olayı da yok, 12 ay çavuşluk yaptım e tabi gidip heyt ulen bana vejetaryen yemek getirsinler de diyemiyorsunuz. Öyle elden geldiğince kantinden falan abur cuburlarla geçiştirdim bir süre. Sonra vücudumda bazı yıpranmalar farkettim ve zaruretten et yemeye başladım. Bu böyle bir 8-9 ay falan sürdü. Yaklaşık 3 - 4 aydır tekrar vejetaryenim. Hafızamda her şey yolunda, sindirim sistemim tekrar çok rahatladı. Deniz ürünleri yiyorum. Onu da bırakacağım yakında. Hiç bir canlının yaşam hakkının elinden alınmasına ortak olmak istemiyorum.

Tabi çok tuhaf karşılayanlar oldu ama onlar da zamanla alıştılar. Kısacası eğer soru halen geçerliliğinikoruyorsa (2 seneden sonra :D ) ben vejetaryenim. Sistemli ve dengeli beslenilirse, genellikle hayvansal gıdalardan elde edilen vitaminler B12 falan içeren besinler tüketilirse (mantar, yeşil mercimek, tahin süper üçlü sayılır =) ). Vejetaryen yaşamak da gayet mümkün. Vejetaryen hamburgerden tut da soya kıymasına kadar pek çok yemek alternatifi de var. Tabii ki sistem vejetaryen olmayan bireyler üzerine kurulu olduğu için sağlıklı bir şekilde vejetaryen hayat sürdürmek çok kolay değil, çok zor da değil. İyi araştırmak ve nasıl telafi edeceğini öğrenmek kilit öneme sahip.

Toplam Hit: 4028 Toplam Mesaj: 39