folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Vga Kablo Paslı - Bunu Nasıl Pratikçe Giderebilirim

Vga Kablo Paslı - Bunu Nasıl Pratikçe Giderebilirim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Merhabalar dalyarrak dalyarak sorunlarla uğraşıyorum bu aralar , neyse hızlı çözüm getirmek babında yine teÇrübe etmiş kişilere sorayım.

Vga kabloyu değiştirmem mümkün değil cihaz boarduna lehimli. Lehim önemsiz de kilitli güvenliğe alınmış bir kasa içerisinde board yoksa söker alırdık yeni lehim atardık temiz kabloyla ne olacak... Diğer ucu da ERKEK VGA şimdi bu erkek vga ın hem dış kaplaması hem de 2 pin i paslı ve çoook hafifce oksitli ( çalışıyor ama tam istikrarı ne düzeyde bilemem )

Acilen pasını sökmem gerek bunun olabildiği kadar beni bi 20 25 gün idare etsin diye sonrası zaten komple bu kablodan aldığım görüntüyü iptal edeceğim kullanmayacağım.

Haliyle 20 25 günlük bir çözüm için de eşek yüküyle+şahsi bütçemden Henkel WD 40 30 20 spreylere para veresim yok

Pratik olarak nasıl çözerim tecrübe etmişiniz var mı tiner? tuz ruhu? ya da cüzi ve ucuz yollu wd sprey muadili türk işi spreyler 20 25 tl bandında? Teşekkür ettim.

İşaretledigim şekilde iç-dış metal plaka paslı ve kırmızıyla işaretlediğim 2 pin oksitli halde.

https://i.ibb.co/phvj9m4/image.png

LaNCeLoT tarafından 18/Şub/21 18:28 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek

WD40

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Yakınsan aleti getir bana hem elektronik kart spreyi, hem wd40 var sıkıp sıkıp fırçalarız olduğu kadar artık :) Yer Ümraniye Stüdyo Mutlu Fotoğrafçılık Elektronik San ve Tic. Ltd. Şti. :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı

Yakınsan aleti getir bana hem elektronik kart spreyi, hem wd40 var sıkıp sıkıp fırçalarız olduğu kadar artık :) Yer Ümraniye Stüdyo Mutlu Fotoğrafçılık Elektronik San ve Tic. Ltd. Şti. :)

Hocam Gürpınar (beylikdüzü * b.çekmece gibi gibi diyelim anlaman için) tarafındayım mevcut durumda ajsdhkasjdhdas mesafeyi tahayyul et :))

Allah razı olsun ama buradaki yardım ruhu bazen beni şaşırtıyor gerçekten çok çok sağol iyi niyetin dahi yeter.

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Sprey gibi birşeyle hemen pas gidiyormuymuş ? bilmiyordum. Yakın zamanda Pas temizliği için ben beyaz sirke kullandım. Yavaş bir süreç 2 3 gün beklemesi gerekebilir fakat benim işimi görmüştü. Ben Tornavida, yan keski, vida gibi paslanmış şeyler için kullandım.

Aletleri atacaktım. Basit bir sirke ile bile sökülebileceiğini öğrendiğimde olursa kullanırım olmazsa bütün paslı aletleri atarım dedim. %90 oranında pası gidince aletleri atmadım. 

Elektroliz ile yapmayı düşünüyordum ama vidalar felan vardı onları bir tek tek uğraşamazdım. Elektroliz sirkeye göre daha etkili. Tuz ruhuda tehlikeli olabilir. Youtube da videolar var:

https://www.youtube.com/watch?v=7moEOUyXytY

https://www.youtube.com/watch?v=xZgZstS-vzQ&t=500s

Belki daha iyi bir öneride bulanan birisi olabilir ama videolardaki gibi Pas işleriyle uğraşacaksan mutlaka eldiven tarzı birşey kullan. Tetanoz şakaya gelmiyor.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Beyaz sirke pasi cozer, ama kablonun tamamini sirkeye sokmani tavsiye etmem, icindeki bakirlara kadar gitmesin.

Aslinda distaki metal plakanin goruntuye etkisi yoktur, bana sorarsan pinleri temizleyip tak kullan, gecici bir sure seni idare eder.

Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Tel fırça, demir boyacılarının kullandığından

siyahbereli tarafından 18/Şub/21 18:59 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek

Sirke ve tel fırça; tavsiyem WD-40 veya muadilleri(20 30 kağıt bir şey :D)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

bi parça zımpara bu kadar..

destination@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

( çalışıyor ama tam istikrarı ne düzeyde bilemem )

Abü çalışıyorsa elleme, bırak 25 gün daha çalışsın fanteziye ne gerek var?

...said addicted.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı

( çalışıyor ama tam istikrarı ne düzeyde bilemem )

Abü çalışıyorsa elleme, bırak 25 gün daha çalışsın fanteziye ne gerek var?

Fanteziden ziyade 2 3 gün sonra hiç çalışmayabilir ya da görüntüyü verdiğim monitörü de patates edebilir. Yapabileceğimi görece vaktim varken yapayım da 3 4 gün sonra olur ya sorun çıkarırsa vaktim de olmaz bakmaya etmeye ilgilenmeye en azından elimden geleni yapayım yani şu an

Amk pasından oksitinden çok sıkıldım zağten daimi beni mi buluyor nedir.  Hatta son zamanlarda T.Telekom götverenlerinden yıldım kablosu asla müşteri olarak bana ait olmayan yer ve noktadan cat kablo çektiriyorum kendi modemime kadar düşün artık ne şekil yılgın olduğumu.

LaNCeLoT tarafından 18/Şub/21 20:08 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
Toplam Hit: 2130 Toplam Mesaj: 19
oksit yarak kürek pas wd-40 pas sökücü