Vga Kablo Paslı - Bunu Nasıl Pratikçe Giderebilirim
-
Merhabalar dalyarrak dalyarak sorunlarla uğraşıyorum bu aralar , neyse hızlı çözüm getirmek babında yine teÇrübe etmiş kişilere sorayım.
LaNCeLoT tarafından 18/Şub/21 18:28 tarihinde düzenlenmiştir
Vga kabloyu değiştirmem mümkün değil cihaz boarduna lehimli. Lehim önemsiz de kilitli güvenliğe alınmış bir kasa içerisinde board yoksa söker alırdık yeni lehim atardık temiz kabloyla ne olacak... Diğer ucu da ERKEK VGA şimdi bu erkek vga ın hem dış kaplaması hem de 2 pin i paslı ve çoook hafifce oksitli ( çalışıyor ama tam istikrarı ne düzeyde bilemem )
Acilen pasını sökmem gerek bunun olabildiği kadar beni bi 20 25 gün idare etsin diye sonrası zaten komple bu kablodan aldığım görüntüyü iptal edeceğim kullanmayacağım.
Haliyle 20 25 günlük bir çözüm için de eşek yüküyle+şahsi bütçemden Henkel WD 40 30 20 spreylere para veresim yok
Pratik olarak nasıl çözerim tecrübe etmişiniz var mı tiner? tuz ruhu? ya da cüzi ve ucuz yollu wd sprey muadili türk işi spreyler 20 25 tl bandında? Teşekkür ettim.
İşaretledigim şekilde iç-dış metal plaka paslı ve kırmızıyla işaretlediğim 2 pin oksitli halde. -
WD40
-
Yakınsan aleti getir bana hem elektronik kart spreyi, hem wd40 var sıkıp sıkıp fırçalarız olduğu kadar artık :) Yer Ümraniye Stüdyo Mutlu Fotoğrafçılık Elektronik San ve Tic. Ltd. Şti. :)
-
DarkSkull bunu yazdı
Yakınsan aleti getir bana hem elektronik kart spreyi, hem wd40 var sıkıp sıkıp fırçalarız olduğu kadar artık :) Yer Ümraniye Stüdyo Mutlu Fotoğrafçılık Elektronik San ve Tic. Ltd. Şti. :)
Hocam Gürpınar (beylikdüzü * b.çekmece gibi gibi diyelim anlaman için) tarafındayım mevcut durumda ajsdhkasjdhdas mesafeyi tahayyul et :))
Allah razı olsun ama buradaki yardım ruhu bazen beni şaşırtıyor gerçekten çok çok sağol iyi niyetin dahi yeter. -
Sprey gibi birşeyle hemen pas gidiyormuymuş ? bilmiyordum. Yakın zamanda Pas temizliği için ben beyaz sirke kullandım. Yavaş bir süreç 2 3 gün beklemesi gerekebilir fakat benim işimi görmüştü. Ben Tornavida, yan keski, vida gibi paslanmış şeyler için kullandım.
Aletleri atacaktım. Basit bir sirke ile bile sökülebileceiğini öğrendiğimde olursa kullanırım olmazsa bütün paslı aletleri atarım dedim. %90 oranında pası gidince aletleri atmadım.
Elektroliz ile yapmayı düşünüyordum ama vidalar felan vardı onları bir tek tek uğraşamazdım. Elektroliz sirkeye göre daha etkili. Tuz ruhuda tehlikeli olabilir. Youtube da videolar var:
https://www.youtube.com/watch?v=7moEOUyXytY
https://www.youtube.com/watch?v=xZgZstS-vzQ&t=500s
Belki daha iyi bir öneride bulanan birisi olabilir ama videolardaki gibi Pas işleriyle uğraşacaksan mutlaka eldiven tarzı birşey kullan. Tetanoz şakaya gelmiyor.
-
Beyaz sirke pasi cozer, ama kablonun tamamini sirkeye sokmani tavsiye etmem, icindeki bakirlara kadar gitmesin.
Aslinda distaki metal plakanin goruntuye etkisi yoktur, bana sorarsan pinleri temizleyip tak kullan, gecici bir sure seni idare eder.
-
Tel fırça, demir boyacılarının kullandığından
-
Sirke ve tel fırça; tavsiyem WD-40 veya muadilleri(20 30 kağıt bir şey :D)
-
bi parça zımpara bu kadar..
-
LaNCeLoT bunu yazdı
( çalışıyor ama tam istikrarı ne düzeyde bilemem )
Abü çalışıyorsa elleme, bırak 25 gün daha çalışsın fanteziye ne gerek var?
-
noname bunu yazdıLaNCeLoT bunu yazdı
( çalışıyor ama tam istikrarı ne düzeyde bilemem )
Abü çalışıyorsa elleme, bırak 25 gün daha çalışsın fanteziye ne gerek var?
Fanteziden ziyade 2 3 gün sonra hiç çalışmayabilir ya da görüntüyü verdiğim monitörü de patates edebilir. Yapabileceğimi görece vaktim varken yapayım da 3 4 gün sonra olur ya sorun çıkarırsa vaktim de olmaz bakmaya etmeye ilgilenmeye en azından elimden geleni yapayım yani şu an
Amk pasından oksitinden çok sıkıldım zağten daimi beni mi buluyor nedir. Hatta son zamanlarda T.Telekom götverenlerinden yıldım kablosu asla müşteri olarak bana ait olmayan yer ve noktadan cat kablo çektiriyorum kendi modemime kadar düşün artık ne şekil yılgın olduğumu.
LaNCeLoT tarafından 18/Şub/21 20:08 tarihinde düzenlenmiştir