Vpn Over Vpn Konusundaki Sorunum
-
Merhaba arkadaşlar. Benim bir sunucumda openvpn kurulu, bunun üzerinden çıkış yapabiliyorum. Benim amacım ikinci bir sunucuya openvpn sunucusu ve client kurmak. Client'ı kurmamın sebebi a isimli vpn sunucusuna bağlanmaya çalışmak. Sorun şu ki; Bunu yapınca ssh bağlantım ve vpn bağlantım koptu. Ne ve neden oldu anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler.
-
umarım buradaki amac gizlilik degildir.
-
abdullahazad bunu yazdı
Neden abi? İşe yaramaz bir yöntem mi? Aydınlatırsan sevinirim. Alternatif yöntemlere de açığım.
-
Dark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdı
Neden abi? İşe yaramaz bir yöntem mi? Aydınlatırsan sevinirim. Alternatif yöntemlere de açığım.
hacim internette gizlilik diye bir sey yok.
log tutmayan vpn firmasi diye bir sey yok.
log tutmayan DC diye bir sey yok.
-
abdullahazad bunu yazdıDark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdı
Bir parça da olsa imkan sağlamaz mı?? Kendimi geliştirme amacı da güdüyorum, bunu da belirtmek istiyorum. Kendimi geliştirme konusunda tavsiyeler arıyorum.
Edit: vpn sunucusunun kurulumu için de döküman aramaktayım, "openvpn --config dosya.ovpn" yaptığım sunucu yanıt vermez hale geliyor.
Dark_Lord tarafından 13/Eyl/20 17:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Dark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdıDark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdı
Bir parça da olsa imkan sağlamaz mı?? Kendimi geliştirme amacı da güdüyorum, bunu da belirtmek istiyorum. Kendimi geliştirme konusunda tavsiyeler arıyorum.
sağlar, ama büyük boklar yersen her türlü bulurlar seni. gizlilik istiyorsan açık hat alıp onla gir internete, ya da komşunun wifi ı falan hackle
-
yolbulucu bunu yazdıDark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdıDark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdı
sağlar, ama büyük boklar yersen her türlü bulurlar seni. gizlilik istiyorsan açık hat alıp onla gir internete, ya da komşunun wifi ı falan hackle
Abi kurulum için döküman aramaktayım, tavsiyen var mı? Lütfen şu sunucu elimde kalıyor
vpn sunucusunun kurulumu için de döküman aramaktayım, "openvpn --config dosya.ovpn" yaptığım sunucu yanıt vermez hale geliyor.
-
Dark_Lord bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıDark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdıDark_Lord bunu yazdıabdullahazad bunu yazdı
Abi kurulum için döküman aramaktayım, tavsiyen var mı? Lütfen şu sunucu elimde kalıyor
vpn sunucusunun kurulumu için de döküman aramaktayım, "openvpn --config dosya.ovpn" yaptığım sunucu yanıt vermez hale geliyor.
e normal bu :P ipsi degisiyor
-
Amaç gizlilik ise whonix tails qubes buradan devam et.
-
Bakman gereken openvpn dökümanlar ; Site-to-site VPN
Burada birden fazla senaryo var. Ne yapmak istediğini tam anlamadım. Yaşadığın kesinti problem nedeni ise routing kaynaklı.
Bunu serverlarına statik route girerek, veya daha mantıklısı openvpn serverin conf dosyasına "push route" komutu ile ip route yapman gerekiyor.
Muhtelemen; A server vpn clienti -> B vpn server bağlandığı zaman bütün trafiği oraya yönlendiriyor. Sanal interface yaratıp /24 private ip ver ve sadece bu bloğu servera yönlendir.
cukurova tarafından 14/Eyl/20 01:56 tarihinde düzenlenmiştir -
cukurova bunu yazdı
Bakman gereken openvpn dökümanlar ; Site-to-site VPN
Burada birden fazla senaryo var. Ne yapmak istediğini tam anlamadım. Yaşadığın kesinti problem nedeni ise routing kaynaklı.
Bunu serverlarına statik route girerek, veya daha mantıklısı openvpn serverin conf dosyasına "push route" komutu ile ip route yapman gerekiyor.
Muhtelemen; A server vpn clienti -> B vpn server bağlandığı zaman bütün trafiği oraya yönlendiriyor. Sanal interface yaratıp /24 private ip ver ve sadece bu bloğu servera yönlendir.
Çok teşekkür ederim üstadım, dediklerini araştıracağım.