Western Digital Mi? Seagate Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    Gecement bunu yazdı:
    -----------------------------

1,5 yıldır 1tb seagate kullanıyorum gerek yazma-okuma hızı gerekse uyku modundan çıkma hızı(bence çok önemli) çok memnunum. Seagate tavsiyemdir.

+ Çok sessiz, ısınma sorunu yok karanlık ortamda görüntüsü çok hoş, okuma yazma hızı gerçekten çok iyi. HD filmlerde en ufak bi takılma dahi olmuyor. Dosya boyutu ve parçalı dosyalar hızı etkiler ancak 32mb/s yazma hızını çoğu kez görebiliyorum. 

- ben bulamadım.

Edit: Wd almaya karar vermisin şimdiden hayırlı olsun hoca.

Dipnot: Wd nin uyku modundan çıkma süresini bi araştır derim. Seagate 4 sn gibi kısa bi sürede kendine geliyor. Wd kullanan arkadaşlardan duymak gerek bi de uyku modunu (:

haklısn wd ciler cevap bekleniyor henüz siparişini vermedim

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

2 tane 1tb lık 1 tane 120 lik wd var birde 320 seagate var ee birde 500 lük samsung var :D

seagate devamlı hata devamlı sorun veriyor bir türlü huzur vermedi bana durup dururken bozuluyor bişeyler oluyor kafayı yiyor:D

1 tb lık wd lerden biri dağıldı parcalandı dış kutusu filan fakat patır patır çalışıyor hiçbir  sorun yok  bugune kadar herhangi bir sorun görmedim

uykudan cıkma süresi de değişiyor 1 tblıklardan birini 2 partition yaptım 500 500   biri fat 32 bunda sadece rarlı dosyaları tutuyorum diğer part ntfs bunda bluray filmler yüksek boyutlu dosyalar var

rar lı olanda yani fat32 de 5-6 saniye bekliyor

ntfs olanda ise herhangi bir bekleme görmedim

kesinlik wd tavsiye ediyorum

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End_User
    End_User's avatar
    Erkek

birkaç ay önce Western Digital MyBook Home Edition 1 TB almıştım ufak bir firmware arızası vardı geri iade etmeden önce biraz test ettim şoklara epey dayanıklı, dosya kopyalama esnasında üstünde tepindim resmen. kendini sarsıntı esnasında durduruyor birkaç saniye sonra tekrar devreye giriyor, ayrıca sert zemine düşürdüm yine bişey olmadı. aynısından aldım memnunum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

mc_rapier bunu yazdı:

Sınıf arkadaşım Seagate 1 tb harici diski almıştı.
    Daha 1 ay fln oluyor alalı.
    Gayet memnun , benm bilgisayar'dan film felan atmıştık.
    Sessiz çalışıyordu , biraz büyükçeydi.
    kablo derdi kötü işte..Priz'den elektriği almadan çalışmıyor
    Ama o da diğer 1tb'lerin
    ortak sorunu ..

arkadas demiş prizden elektrik alıpda calısyor.. ben cafelere gidip takıcam filmdir egitim setidir arşiv yapıcam :) ee cafede nerde priz bulucam.. priz kullanamdan usb takıp calıstıramıcaz mı..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:

Hayırlı akşamlar arkadaşlar harici disk almayı düşünüyorum niyetim 500gb idi ama biraz inceledim siteleri 1 tb ile arasında 20 lira gibi fark var 2 adet aynı fiyata buldum niyetim western ama siz değerli  kardeşlerimede bir danışayım dedim ne dersiniz ?

seagate
    http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=38588

Western
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaau0010hbk-3,5-1tb-elements-usb-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41886

wd'nin bir üst versiyonunu istanbul içi elden  nakit 135 liraya bırakırım sıfır kutulu...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Biri wd nin uyku modundan çıkma süresini sormuş.Şuan denediğim kadarıyla 1tb wd mybook taşınabilir hdd de 5 sn.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

torpedo_XL bunu yazdı:

Biri wd nin uyku modundan çıkma süresini sormuş.Şuan denediğim kadarıyla 1tb wd mybook taşınabilir hdd de 5 sn.

hah o model işte bendekide 1tb mybook modeli yeşil kutulu dashaqlı bir model.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 5310 Toplam Mesaj: 38