Win 10 Büyük Harf Küçük Harf Ayrımı Yapmıyor
-
Arkadaşlar windowsta dosyaları yedekliyordum
AB_xyz.xxx
ab_kyz.xxxbiçiminde iki dosya grubu var
bunları başka bir hdd ye aktarırken ayn isimde iki dosya var diye AB_xyz.xxx yi ab_kyz.xxx üzerine yazmaya çalışıyor
nasıl oluşmuştur ? nasıl aşarım bu durumu?
Şimdiden teşekkürler
-
windowsta bu ayrım yok linuxta , macos ta var
-
vardır
-
Adam yok diyor hala vardır diyorsun. Varsa söyle yöntemini biz de bilelim.
-
DarkSkull bunu yazdı
Adam yok diyor hala vardır diyorsun. Varsa söyle yöntemini biz de bilelim.
Canımın içi, eregen gibi atartlanmana gerek yok... sidik falan yarıştırmıyoruz..
Bilgi edinmeye çalışyoruz...
https://www.howtogeek.com/354220/how-to-enable-case-sensitive-folders-on-windows-10/
-
Sayende aydınlanmış olduk :) Eskiden hiç yoktu yarım yamalak da olsa 2018'de gelmiş. Bu haliyle de çok kullanışlı değil bence. Toplu dosya isimlendirme programlarıyla dosya isimlerini değiştirmek daha mantıklı gibi. Windows'a hiç güvenmiyorum diski başka bilgisayara takarsın, o bilgisayarı formatlarsın sonra bir bakmışsın mal windows aynı dosyalardan birini yok etmiş.
-
işin garibi aynı isimde dosyalar mevcut.. case sensitive olarak
konumunda yenilerini yapamıyorum
kopyalayacağı yerde de yapamıyorm
2014 yılında oluşturulmuş dosyalar
komutu ( fsutil.exe ) bi türlü çalıştıramadım düzgün..
-
Linux bash desteği yüklü mü?
-
takip edelim. Güzel konu.
-
DarkSkull bunu yazdı
Linux bash desteği yüklü mü?
O nedir?
-
Büyük küçük harf ayrımı mı yapılamıyor yoksa "AB_xyz.xxx yi ab_kyz.xxx üzerine yazmaya çalışıyor" diyerek bambaşka bir sorundan mı bahsediyorsun?
Diğer yandan dosyaların adlarının nasıl değerlendirileceği işletim sisteminden çok dosya sistemi ile alakalı. Bu "başka bir hdd" diye bahsettiğin diskin dosya sisteminin bu istediğini desteklediğinden emin olmalısın. Örneğin bu diskte FAT32, exFAT gibi dosya sistemi kullanıyorsa herhangi bir Windows ayarı ile bunu değiştiremezsin, dosya sisteminin kabiliyetini aşan bir durum.