Windows 10 Yanına Ubuntu Kurmak
-
Merhaba müritler, 2 gündür uğraşıyorum lanet olası windows 10 bir türlü görmüyor ubuntu'yu ve olduğu gibi kendini başlatıyor. Kurulum aşamaları hakkında fikir sahibi olan veya yapmayı bilen var mı?
-
hocam sanal makinede kursan olmaz mı ? iki işletim sistemi artık gereksiz ((kendi düşücem)) eger deneme yada ufak işler için kullanacaksan sanal makine üzerine kurup kullanmak daha mantıklı
virtualbox
vmware
bu ikisi işini görür
-
Hocam sizin hangi yolu izlediğinizi bilemiyorum ama size yardımcı olabilecek şöyle bir sayfa buldum: http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Windows%27un_yan%C4%B1na_Ubuntu_kurmak
Verdiğim sayfanın en yukarısındaki uyarıyı dikkate alırsanız sorununuz çözülür diye düşünüyorum.
RaNGeR tarafından 30/Mar/16 19:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Şu steam os çıksada kursam. Windows'un tek olayı oyun desteği. Oyun açıp internete giren, virüs yemeyen bir işletim sistemi. Kafa rahat.
-
mkyb bunu yazdı
Şu steam os çıksada kursam. Windows'un tek olayı oyun desteği. Oyun açıp internete giren, virüs yemeyen bir işletim sistemi. Kafa rahat.
Hocam o çok kullanışlı olmaz diye düşünüyorum. Neticede tek bir DDOS ile sunucuları devre dışı kalan bir sistem steam. İşletim sistemi yaparlar ise 2-3 aya üzerine zararlı yazılım da yazarlar, bu kez de milletin oyunlarına çökerler :))
-
Hocam bir virüs yedim internet sadece Microsoft Edge'de var ve çok yavaş Windows 10. Ubuntu'da ne yaparsak yapalım laptop fanı doğru düzgün çalışmıyor bile o kadar rahat ve kasmıyor ve virüs vs yemiyor ama bilmiyorum ve çok yabancıyım diyorum acaba bir şey olur da eldeki Windows'tan da olmayalım diye yoksa çoktan ubuntu'ya geçmiştim.
-
Not bunu yazdı
Hocam bir virüs yedim internet sadece Microsoft Edge'de var ve çok yavaş Windows 10. Ubuntu'da ne yaparsak yapalım laptop fanı doğru düzgün çalışmıyor bile o kadar rahat ve kasmıyor ve virüs vs yemiyor ama bilmiyorum ve çok yabancıyım diyorum acaba bir şey olur da eldeki Windows'tan da olmayalım diye yoksa çoktan ubuntu'ya geçmiştim.
Usta aynı durumdayız. Bende Ubuntu'ya geçmek istiyorum ancak alışamazsak filan diye Win de dursun diyorum. Sanal makineler ile tat alınmıyor. ufak denemeler içn belki ama devamlı için iş görmüyor yani.
Eski kasaları çıkardım. Hafta sonu bir dalacam bakim. Tek kasa çıkarabilirsem ona ubuntu kuracam. -
Defalarca 2 işletim sistemi kurmuş biri olarak
Öncelikle windowsunu kur sonra ubuntuyu kur zaten ubuntu kurulum esnasında sana win10 var yanına kurulsun mu diyor evet diyorsun...
-
Sanırım ilk kez linux kurcaksın o yüzden windows'un yanına kur olayını önermem ufak bi hatada windows'tan da olabilirsin dosya sistemini ext 4 falan seçeyim derken..
Onun yerine min 50-60 gb'lık boş bi partition ayarlayıp kurarken ordan yürüyebilirsin.. eğer kurulum tamamlanmasına rağmen linux'e ulaşamasıosan adamın "grub"
-
boota bişiler eklemek gerekiyor hacım.
gerçi müridin dediği gibi ubuntuyu sonradan kur. kurarken soruyo sana sıfır dan mı tüm diske mi yoksa win.in yanına mı kurayım diye. ona göre boot seçeneklerini düzenliyor.
-
http://www.acarcemal.com/ubuntu-kurulum/
burda çok güzel anlatmış. ayrıca Swap(takas alanı) kısmınıda öğren senin için iyi olur.
@Ash muridin dediği gibi dikkat et windows verilerini silme ilk kurduğumda silmiştim :) Seneeee >2000li yıllardı lise zamanı ne yaparsın :)