




Windows, 90 Günde Bir Eve Telefon Açacak
-
Windows 7 ile gelen son güncelleme, yılda 4 kez elinizdeki kopyanın gerçek olup olmadığını kontrol edecek.
Windows 7 ile gelen yeni güncelleme, işletim sisteminin korsan kopyalarla mücadele yöntemini değiştirdi. Buna göre Windows 7, yaklaşık her 3 ayda bir eve telefon açarak lisans bilgisini Microsoft sunucularına gönderecek.
Microsoft sunucuları da lisansın durumunu kontrol ederek sürümün o ana kadar bilinen korsan sürümlerden biri olup olmadığına bakacak. Sürümün korsan olduğu anlaşılırsa mevcut kopya lisanssız kopya konumuna indirilerek lisan alınana kadar fonksiyonları sınırlandırılacak.
Kontrol edilecek olanlar arasında lisans denetiminin kaldırılmasına yönelik açıkları kullanan araçlar da yer alıyor.
Kaynak: BTnet -
Telefonu nerden bulacak ? Saçma .. yapamazlar..
edit // Hangi güncellemeymiş hocam haberin tam kaynağı nerde ?
-
ev telefonu yok :D
-
Ararsa açmam a.k :D
-
hadi aradılar diyelim. söyleyeceğim şu;
"Bil Geytsi severim. güzel işletim sistemi yaptırtmış." -
peki bu güncelleştirmenin hangisi olduğunu nasıl anlayacağız. çoğunda Windows 7 Güvenlik Güncelleştirmesi yazıyor. bunları önemli olduğu için kurarsak bu güncelleştirmeler bu özelliği de içeriyor olabilir mi? yoksa açıkça belirtilir mi Korsan Yazılım... cart curt falan diye?
-
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
Ararsa açmam a.k :D
-----------------------------:D:D kapıya gelirlerse de evde kimse yoook! diye bağırırsın =)))
-
Ben uzun zamandır güncelleme yapmıyorum.Ayrıca telefon numaramı da biyere vermiş değilim
SAÇMA!!!
-
-Yaban aşkım telefonda biri var bill gatesmiş
-Yalan Sölüyorsun şrkk
-Kaçakmış Windowsumuz şaşkın
-Windows'u severim ama kaçak girmem uleynnnn :D
ahahah koptum lan 2dkda bir senaryo çıkarttım :D
-
anderzero bunu yazdı:
-----------------------------
Mylitta bunu yazdı:
-----------------------------
Ararsa açmam a.k :D
-----------------------------:D:D kapıya gelirlerse de evde kimse yoook! diye bağırırsın =)))
-----------------------------sizleri,tahribatı bu yüzden seviyorum :)
-
zeki mürende arıyacakmı : )