Windows Update Pc'mi Bozdu!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

3 hafta önce maalesef bilgisayarım arızalandı ve kurcalayınca sorunun windows update'den kaynaklandığını keşfettim. İnanılmaz zor durumda kaldım.. Durumu özetleyeyim sizler de dikkatli olun.

3.5 yıldır zerre sıkıntı yaşamadığım, en ufak kasma, mavi ekran vs yaşamadan canavar gibi kullandığım iş istasyonum artık çalışmıyor. İş için amerikaya gittim, gittiğim gün pc bozuldu ve rezil kepaze oldum.. Ne kadar zor durumda kaldım anlatamam. Gelelim hikayeye..

HP Zbook Fury G7 model pc için windows update üzerinden system firmware adı altında bir bios güncellemesi geliyor. Her açılışta pc'yi yeniden başlatın diyor, başlatıyorsun yine aynısını diyordu. Sonra bir baktım pc pat pat kapanmaya başladı. 

HP 00.17 nolu bir bios güncellemesi yayınlamış ve hemen geri çekmiş. Sitesine baktığınızda 16'dan 18'e geçiyor versiyonlar. Ancak orospu evladı windows halen 00.17 nolu güncellemeyi uyumlu pclere çakıyor. Bir çok şirketi can çekiştiriyor. HP'nin en üst segment iş istasyonu..

Neyse makina kurmaya amerikaya gitmişim. Elde bir ipad bir telefon var.. Pc'yi alıp bir yetkili servise gittim. HP benim serial noyu başka bir pc'ye de vermiş. Adamlar diyor ki bu seri no buna ait değil biz işlem yapamıyor hp'yi arayın. HP'yi aradım adamlar gerçekten saçmaladı. M2 drive eskimiştir 4 yıllık pc dedi :D . Dedim ki Samsung 990 pro aldım denemek için taktım onda da kurulum bitmeden kapandı dedim. Samsungla uyumlu olmaz hp iş istasyonu dedi. Teksas'a yollamanız lazım diyorlar. Amerikada uygun servis bulamadım, TR'de servis bulmanız İMKANSIZ.

Velhasıl kelam, windows update sizi rezil edebilir. Stabil sisteminiz varsa kesinlikle kapatmanın yollarını arayın. Bios'a şifre koyun, dışarıdan güncellemeleri falan kapatın. Canım bilgisayarım bok yoluna gitti, her yolu denedim çözüm yok. Anakart arızalandı. 15 ve 18 nolu biosları güncelledim, sıfırladım vs olmadı. Sike sike yeni pc alıp kurdum, iş kaybımı, yaşadığım stresi anlatamam.

1- HP iş istasyonu garantisi varken kral, garantisi bittiği an satın kurtulun.

2- Windows update'leri ve bios update'leri kapatın.

HP Fury G7 ve G8 kullanan arkadaşlar dikkat etsinler. Lenovo P16 Gen2'ye geçtim bakalım inşallah pişman etmez. Kullanan arkadaş varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

Kaan tarafından 08/Eki/24 07:35 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

geçmiş olsun amerika da olması çok kötü olmuş hocam keşke türkiye de olsaydın.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı

geçmiş olsun amerika da olması çok kötü olmuş hocam keşke türkiye de olsaydın.

Hocam sorma, ne kadar rezil oldum anlatamam. 

Tabletten whatsaptan gelen fotolarla kurulum yaptım. Ethernet portu lazım oldu kriz geçirdim. Fabrikadan pc verdiler o da domain altında ip değiştirmek için 20 haneli şifre yazıyor IT'ci. Gidip 300 dolara geçici pc aldım sırf ip değiştirip cihazlara login olabilmek için. İnsanlara da derdimi anlatamadım tabi.. Karizmayı çok çizdirdi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

O cihazdan 5 tane var. 3ü servisten anakart değişip geldi. Biri kapanmaya başladı diğerinin ethernet gitti vs. 2 tanesi sonraki revizyon. Onlarda henüz sıkıntı yok ama garantileri bitti.

Update ile firmware güncelleme sıkıntısını asus da yapıyor. 2 tane asus boot loopa girdi fakat sistem bir şekilde açılıyor. Manuel olarak firmware güncelleyince sorun çözülüyor.

HPnin son kullanıcı ürünlerinden ve kurumsal yeni duyurulan modellerden uzak durmak lazım.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek

Bu tarz sebebleri bildiğimden son 10 yıldır telefon ve tablette her zaman bunu yaparım:

Telefonum ve Bilgisayarım ilk gün ki gibi.

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo

lel telefonunu cevaplayan adam katıksız malmış :D 

bios recovery yapabilirsin.

yeni bios versiyonunu flash belleğe atıp windows + b basılı tutup pc yi aç

zipli halini değil de içinde bi 16 ya da 32 mb falan dosya oluyor onu atacaksın.

flash bellek fat32 olacak.

bulabildiğin en eski flash belleği kullan 

kısayolu yanlış hatırlıyo olabilirim ya da değişmiş olabilir, hp sitesinden bakarsın tekrar

hp de çalışırken bin kere yaptığım şey bu arada.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    yamtartunga bunu yazdı

Bu tarz sebebleri bildiğimden son 10 yıldır telefon ve tablette her zaman bunu yaparım:

2099a kadar nasıl duraklatıyorsun bir süre sonra zorunlu kendi yapıyor güncellemeyi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mlss
    Mlss's avatar
    Dişi
    yamtartunga bunu yazdı

Çok geçmiş olsun. Gerçekten kanser bir durum. Şahsen mecbur kalmadıkça ne update ne defender kullanırım. İlk işim kapatıp kaldırmak olur + gereksiz hizmet, telemetri vs.

@yamtartunga , hocam siz nasıl yaptınız bunu? Hangi işlem veya bir dosyası/regi var mı ? Sadece gerek olunca açıp kapatmak istiyorum.

/∆\ Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Geçen aylarda buna benzer durumda benim iş yerimdeki pc de başıma geldi win 10 güncelleme geldi pc kapandı açılmadı bios ekranı geldi sonrasında kurtarma moduna girdi eski tarihe çektim o güncellemeyide yok saydım düzeldi hatta 1-2 gün sonra hebr çıktı pc leri bozan güncelleme diye, ama bende de bir huy var anında güncelrim ne çıkarsa,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek
    Mlss bunu yazdı
    yamtartunga bunu yazdı

Çok geçmiş olsun. Gerçekten kanser bir durum. Şahsen mecbur kalmadıkça ne update ne defender kullanırım. İlk işim kapatıp kaldırmak olur + gereksiz hizmet, telemetri vs.

@yamtartunga , hocam siz nasıl yaptınız bunu? Hangi işlem veya bir dosyası/regi var mı ? Sadece gerek olunca açıp kapatmak istiyorum.

-akmarky

Win10/Win11 de denedim sorun olmadı.

Kayıt anahtarı var bende.

https://www.mediafire.com/file/m67msbuuzzsh7hd/Windows_Update_2099_Ertele.reg/file

Dostum bunu yapma sebebim defender engelleme uygulamasını kullnıyordum sordum'um ama storeden dosya indirmiyordu sürücü güncelleme vs.

Bunu yaptım hem sürücü güncelleniyor hem Mağazadan indirme yapabiliyor sadece aylık güncellemeleri yapmıyor.

Devam et dersen devam eder tekrar çalıştırsan durur. Ben internetten sürüm değişikliklerine bakmadan güncelleme yapmam. Öyle hatalara düşmem çünkü mikropzort binlerce yüzlerce aygıt bozdu bu yolla.

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Bu gibi durumlarda ayni gun icinde git duzgun bir magazadan en pahali PC'yi al gel isini hallet, isin bitince de return et parani geri al, burasi Amerika.

Apple, Best Buy, Micro Center, B&H, Amazon, vs hepsi sorgusuz sualsiz iade alir 2 haftadan 1 aya kadar.

Ehl-i Byte
Toplam Hit: 2259 Toplam Mesaj: 25
hp windows update