Yamaha Cygnus L -- Honda Fizy 125 Fikri Zikri Olan Var Mı ??
-
Selamlar...Bu hafta sonu arabayı satıyorum ve şehir içi kullanım için scooter motorsiklet almayı düşünüyorum.Bu motorlarla uzun km yapacağım için sağlam dayanıklı olması gerekiyor..Bu sebepler 2 marka üzerine yoğunlaştım..Yamaha Cygnus l modeli 102 lik ve Honda Fizy 125 cc'lik motor..Ayırabileceğim bütçe ortalama 20 bin papel kadar az km yapmış motorlar araştırıyorum.
Bu 2 motor hakkında tecürbeli müridleri bir adım öteye bekliyorum :O)
-
x SaNaL_AjaN bunu yazdı
Selamlar...Bu hafta sonu arabayı satıyorum ve şehir içi kullanım için scooter motorsiklet almayı düşünüyorum.Bu motorlarla uzun km yapacağım için sağlam dayanıklı olması gerekiyor..Bu sebepler 2 marka üzerine yoğunlaştım..Yamaha Cygnus l modeli 102 lik ve Honda Fizy 125 cc'lik motor..Ayırabileceğim bütçe ortalama 20 bin papel kadar az km yapmış motorlar araştırıyorum.
Selamlar, Honda yaygın bakım ağına sahip her türlü tamir imkanı olur problem olursa veya bakım gerekirse
Motorların kurye çıkması olmamasına, bakımlı olmasına dikkat et; hızlı kullansan bile dikkatli sürmeye özen göster hocam
-
2 model seçmişsin güzel ancak seçtiğin motorlar kurye motoru olma ihtimali çok yüksek olacak.
Ben de aşağı yukarı o bütçelerde honda msx 125 bakıyorum, işletmesi bakımları yakıtı çok ucuz motorun. Aklının bi köşesinde bulunsun, boyun falan 180in çok üstünde değilse böyle bi şey de bakabilirsin. -
x SaNaL_AjaN bunu yazdı
yamaha crypton 125cc bulursan daha iyi yoksa 110cc. 100km 1,5 litre yakıtı var, 1900km de 1lt yağ değişiyor, başka bir şeyi yok yarı otomatik ( bana mürid hediyesidir )14.000 km ye geldi tık demedi, tekerlekler büyük olduğu için skuter gibi çukura gir çıkda eziyet etmez.
-
Cygnus L kullanan biri olarak ve daha önce honda beat kullanmış olarak oyumu honda dan yana kullanıyorum. Cygnus L karbüratörlü kara düzen motor, honda nın enjektörlü motorların sağlamlığı hakkında bilgim yok ama paketçilerin motorları iyidir herhalde, piyasada çok var.
Spacy alacaksan da alpha mı nedir ondan alma sadece Spacy olanından al
-
Hondanın parçaları ve nispeten servis ücreti daha uygun. Sonuçta ikisi de japon, ikisi de kolay kolay üzmez ama ben olsam honda alırdım.
-
fizy tutulmadı
SPACY al başka macera arama
Dio var onu neden önermiorsun diyenlere cevabın 50 Bİn tl motora vermem de şuan bayilerdede yok paket taxi ve Filolar topluyor zaten -
-
@yalinyalniz Antalya merkez de yaşadığım için parça servis konusunda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum .Evet kurye motoru olmamasına cok dikkat etmeye calısıyorum o yüzden düşük km ve temiz arıyorum
@saku ben emlak işinde kullanacağım için vitesli beni çok yoruyor maalesef..O açıdan sağlam bir scotter olması gerekiyor ama yinede aklımda hocam cok saol.
@RETRET Evet hocam bundan önce farklı çin malı bir cub vardı gerçekten sağlam motor oluyor.Ama şekil olarak da bir albenisi olsun istiyorum doğrusu.
@34sileli Yamaha'dan memnunmusun hocam ?? Görüntü olarak Honda'dan daha iyi duruyor(şekil olarak). Arıza açıyor mu ? Kronik arızaları varmıdır ?
@LynXMaSTeR Honda'lar gerçekten cok güzel duruyor ama Yamaha'ya göre bir tık fazla fiyatı var gibi duruyor.
@blackstone_tr Hocam temiz SPACY bulamadım doğrusu..Olanlar'da benim bütçemi cok aşıyor malaesef.
-
hocam fizy kurye motoru oldu artık pahası çok, cygnus da yakındır ama temizini daha kolay bulursun.
xmax le burgman gibi xmax piyasa motoru ama burgmanlar daha temiz ve az km li.
-
Hocam yazdığın iki model arasında teknik olarak honda bi tık daha iyi, fiyatı da o yüzden yamahaya göre bi tık yüksek olması normal.