folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yarın Dan Bir Beklentisi Olanlar Bizi Aydınlatın

Yarın Dan Bir Beklentisi Olanlar Bizi Aydınlatın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Ne Mutlu Türk'üm diyene. 

Bence devletin %1453 vergi almasını yargılamak yerine neden alıyor  diye sorgulamak gerekiyor. Biz Bu devlete ne yaptık.. Gelişmemiş diyor birçok kişi. Ülkeye.. Gidip Afrika da yaşasın?  Türkmenistan da yaşasın.  Burda vergi  varsa birşeylerin olaması için vardır.  Kötü niyetli biri yönetiyor ise ülkeyi oy vermeyin (Amacım AKP yi. Küçümsemek değil.  Parti tutmuyorum ve genelde saadet partisine oy veriyorum. Ülkücü ve aşırı dindar biriyim).  Herşey bizim elimizde değil mi.  10 mb internet geliyorsa ve kural da kesin 100 mb gelecek ibaresi vs vs varsa mahkemeye dava açın 5 sene sonra da olsa elbet açıklanır. . .  Hakkınızı arayın orta da laf cambazlığı varsa tekrar açın.  Böyle bir. Oyun var deyin.  Birşey kaybetmezsiniz hayatı kurallarına göre oynamak gerekiyor macera aramaya gerek yok.  Güzel Türkiyemi eleştirmek yerine.  Türkiye'yi nasıl büyütebiliriz diye düşünsek keşke... Savaşmak kanımızda var biryerde haksızlık var ise savaşın cevabı mantıksız gelirse de karşı çıkın.  Fikrinizi savunun bizim  ecdadımızın bile yaptıkları yeterli biz Fatihin torunlarıyız.  Eğer bi haksızlık var ise sonuna kadar savaşırız.  Olmayacak şey yok sadece uğraşmak gerekiyor.  Memnun değilseniz ya tepedeki indirin yada ülkeyi terk edin.  Burda RTE ye hakaret savurmuyorum.  Adam bence gayet iyi yönetiyor gayet de memnunum.  Terör olayı dışında ülkem de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ve gün gelecek gene dünyaya biz hükmedeceğiz o zaman da :)  sipahiler gelip tarlalarınız dan vergi almadın aman dikkat edin de 10 sene ekiyorum hepsini alıp gidiyorlar demeyin.. 

MhmdAlmz tarafından 07/Mar/16 00:28 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

siktirmeyin kendinizi özel şirketlere olsun bitsin.

burada sıkıntı yaşayanların neredeyse hepsi özel şirketlerden sorun yaşamış kişiler.

kusura bakmayın hertürlü imkan var ama bizde doyma hissi yok.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

bakın maymunlar ne kadar mutlu, niye çünkü adam düşünmüyor ulan bu sene yağmur az yağdı muzlar cırt ne bok yiyeceğiz demiyor, öyyle yaşayıp gidiyor, sizde öyyle her şeyi siklemeden öyyle yaşayın

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Ben şunu öğrendim : " Kural, Kuralsızlık." bu a.p partisinin düzeninde. birde bir açık bulduğumda, şaşırıp çok dillendiriyordum. şimdilerde kullanıyorum dibi neredeyse. daha çapı küresel değil.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Ne Mutlu Türk'üm diyene. 

Bence devletin %1453 vergi almasını yargılamak yerine neden alıyor  diye sorgulamak gerekiyor. Biz Bu devlete ne yaptık.. Gelişmemiş diyor birçok kişi. Ülkeye.. Gidip Afrika da yaşasın?  Türkmenistan da yaşasın.  Burda vergi  varsa birşeylerin olaması için vardır.  Kötü niyetli biri yönetiyor ise ülkeyi oy vermeyin (Amacım AKP yi. Küçümsemek değil.  Parti tutmuyorum ve genelde saadet partisine oy veriyorum. Ülkücü ve aşırı dindar biriyim).  Herşey bizim elimizde değil mi.  10 mb internet geliyorsa ve kural da kesin 100 mb gelecek ibaresi vs vs varsa mahkemeye dava açın 5 sene sonra da olsa elbet açıklanır. . .  Hakkınızı arayın orta da laf cambazlığı varsa tekrar açın.  Böyle bir. Oyun var deyin.  Birşey kaybetmezsiniz hayatı kurallarına göre oynamak gerekiyor macera aramaya gerek yok.  Güzel Türkiyemi eleştirmek yerine.  Türkiye'yi nasıl büyütebiliriz diye düşünsek keşke... Savaşmak kanımızda var biryerde haksızlık var ise savaşın cevabı mantıksız gelirse de karşı çıkın.  Fikrinizi savunun bizim  ecdadımızın bile yaptıkları yeterli biz Fatihin torunlarıyız.  Eğer bi haksızlık var ise sonuna kadar savaşırız.  Olmayacak şey yok sadece uğraşmak gerekiyor.  Memnun değilseniz ya tepedeki indirin yada ülkeyi terk edin.  Burda RTE ye hakaret savurmuyorum.  Adam bence gayet iyi yönetiyor gayet de memnunum.  Terör olayı dışında ülkem de bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ve gün gelecek gene dünyaya biz hükmedeceğiz o zaman da :)  sipahiler gelip tarlalarınız dan vergi almadın aman dikkat edin de 10 sene ekiyorum hepsini alıp gidiyorlar demeyin.. 

Favorilerine ekle bu yazıyı, okulun bitince tekrar oku.

Mahkemelerin kaçta kaçındasın haberdarsın ? Neler dönüyor bi bilsen, aklın şaşar.

Bişeylerden yakınmadım ben, başıma gelen olayları yazdım. Daha da yazayım :

Finansbank kredi kartımın son tarihi geçmişti, yenisi talep ettim. 1 ay geçti 2 ay geçti ne gelen var ne giden. Sonra telefonum çaldı, arayan finanscı bir bayan, diyor ki 2 aydır borçlarımı ödemiyormuşum. Dedim kart yok nasıl ödiyim, göndermediniz ? 2 kere de aradım sizi. Bu bizi bağlamıyor, kartınız kuryede görünüyor, ödemeniz gerekiyordu dedi. Dedim nerden bileyim ben ? Birkaç atışmadan sonra (kadın baya aşağıladı beni, öğrenci kartı olunca) dedim kartı kapatın, ödemiyorum, gidin hacze verin avukat verin dedim. (yani kendime soktum sopayı sinirimden). Hala da ödemiyorum, ödemicem de. Şimdi arayıp diyorlar, kredi çekemezsiniz bilmem ne yapamazsınız. Beni yolamayacaksınız yani daha fazla, daha ne isterim diyip kapatıyorum telefonu.

Vodafone kullanıyordum daha önce, otomatik ödeme talimatındaydı. Bi ara şans eseri, bi bakayım dedim. 10 lira fazla kesmişler, burda konusunu açtım. 8-9 tane müşteri hizmetleri ile görüşme (yaklaşık 2 saat falan), hepsinden farklı bahaneler, sonra gittim hırsızı hırsıza şikayet ettim. Sonuç, bişey çıkmadı ve tabiki ben tahaaüt bedelini de ödeyip hattımı değiştirdim yani yine ben becerildim.

Adamın teki marmaraya kocaman bir fotoğrafını astırmış, ben yaptırdım diyor. BEN! Önümdeki 40-50 yaşlarında bir dayı öğrenci bileti bastı geçti, bense her ay 250 lira bayılıyorum akbilime, o adamın sanki cebinden veripte yaptırığı, koca fotoğrafını asıpta bak bugün de sana sokuyorum dercesine imalı bakışları altında marmaraya binebilmek için.

Bak bu da gözlerimle tanık olduğum, iki bilgisayar mühendisi :

Tübitak' a bi tanıdık başvuruyor, İTÜ Çekirdek yarışmasında 1. olan projesiyle. Lise de parelel yapının bir okulunda eğitim gördüğü için (şu anda uzaktan yakından alakası yok), projesi adını soyadını yazsan geçeceğin 1. aşamada takılıyor tam 3 kez. Sonra pes ediyor. Diğer tanıdığım ise, Ankara' da ODTÜ' deki bir kargoda 3 bin lira alırken işi bırakıyor ve devletimizin partisindeki adamlarla işleri büyütüyor. Sonuç, bugün altında 90 kişi çalışıyor, yıllık cirosu 1 milyon tl' yi aşıyor. 

Yani sözün özü, bana türklük naaraları atma. Burda işler öyle yürümüyor. En başta dediğim gibi, okulun bitince tekrar oku. Ben de yeni yeni becerilmeye başladım, bir de yıllardır yaşayanlar var ki onlar artık işin zevk alma boyutuna geçmişlerdir eminim, o yüzden sadece ben yakınıyorum galiba :)

Edit: Konu saptı, ben bugünümden bahsettim. Yarın için bir hayalim kalmamasına sebep olanlardan dert yandım. Konuyu evirip çevirip uzatmayın lütfen. (Maymun gözünü açtı)

- Ayrıca özür dilerim, devlet benden (bizden) abartı vergi alıyor diye sitem ettiğim için, HAŞA.

ozgunlu tarafından 07/Mar/16 01:36 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Geçmiş geçti. 

Gelecekte gelmedi. Gününden önce gereğinden fazla dertlenmeye gerek yok.

Mevlana ne demiş, ecel gelmeden can çekişme!

Eee geriye:   şimdiki zaman kalıyor.

İste tamamen özgür olduğun zaman !!

Gecmisin hatalarını, geleceğin kaygısı bosver.

Çok radikal çilginca şeyler yapamayabilirsin belki ilk önceleri. İllaki hayatın içon planlar yapıp kendini garantiye almak isteyeceksin

Ama hayal et.  Ne seni çok mutlu eder?

Bu soruya cevap bulana kadar defalarca sor

Hayatının anlamı ne?

Karşına gelip 

Delimisin düzenini niye bozuyorsun diyenler olacak

Bu yaştan sonra mı aklına geldi diyecekler

Parasız olmaz o işler

Sen yapamazsın

Sana gelene kadaaaar kimler var

Saçma fikir

Boşver oğlum macera mı arıyorsun

Gül gibi işin var 

Bu konuda bilgisizsin ama

Kaybedersen gülerler

Diyenler olacak hemde bıkmadan usanmadan...

Öğüt dinlemek başka,  başkalarının senin ne yapacağına karışması başka.

Sen sınırlarını bilirsen onlarda bilir.

Sen ne yapacağına karar ver

Nasıl yapacağını hep beraber tartışırız :)))

Ülkeye gelince öldürmeyen darbe güçlendirir. 

Yurdumun güzel insanlarına selam!!!

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Cok guzel konu dallanip budaklanir insallah :) Favoriler de 

su mhmdalmz isimli murid de tam ulkucu :dfafafs

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

1. Satilan evleri  %70 BORC 

2. satilan arabalarin 60 borc

3. Okumamis calisanin maasi 12 ay 1300 tl . Ne bi prim ne bir ikramiye ne bi yakacak parasi nebir baska bir para (okumamis adam da meslek lisesi )

4. Memleketteki işsiz sayisini saklamak icin 40 turlu yalan atiyirlar . Netmis 90 gun e kadar işiz kalan adami işizden saymiyorlarmis . 9 aydan fazla işiz kalanida işsizden saymiyorlarmis . Orospu cocuklarina bak sen .neyse 

5. Fizik okuyup .acik ogretimden isletme bitirip . Formadyo  alip ogretmenlik hakki kazanmis insana 3.sinif insan muamelesi yapiliyor.  Netmis kpss den derece yapicanda ogretmen olacan . Bi yandan okullarda tonla ogretmen acigi var. 

6. Hastane calisanlarini zikiyolar 36 saat nobetmi olur . 

7. Polis desen kendinden gecmis . Suclu yakalasa polislikten men edecekler . Torbaciya laf soyleyemiyor korkusundan . Polis sadece teknik takipte. Sozu anca garinana kemdini savunmayi bilmeyene geciyor

8. Memleketteki teror orgutu sayisi bellindegil . 3 5 harfi yanyana getiren orgut olmus . Ole kucumsenecek orgut te degil sehrin merkezinde 5 ton bomba patlatabilecek kapasite var . 

9. O kadar cok tarikat o kadar cok ice kapanik tarikat vargi googleye tr deki tarikatlar yaz o bile bilmiyor dusun artik gerisini .

10. Torbacilar bi isteginiz varmi abi diyebiliyor . Ve istediginizi bulabiliyorlar .ki benim bildigim torbacilar cigara kubar satardi bunlarda her bok var mq 

11. Kacak icki . Kacak sigara satan dukkanlar turedi kimse bisey demiyir .

12. Memlekette kim oldugu belli olmayan 5 ...6 milyon kayitsi insan var belki sayilari fazladir bile.

13. Son 10 yildir olumcul hastalik patlamasi yasiyoruz . 33 yasindayim 2 yasitim arkadasim kanserden oldu . Dusun ....

14. Al cebine 10.000 dolar koy git doviz burosuna bozdur . Kimse kimlik bule sormaz . Git ev al kimse sorma bu para nerden die.

15. Pendikte ara mahallelerde (yeminle soyluyorum ve cok merak ediyorum ) 600.000 TL ye daire satildi bizim alt taraf bu millet bu parayi nerden buluyor + salakmi 600.000 faizi taksitle ev alir Tamam herkez fakir olmak zorunda degilde 600000 binde deli para . 

16. 1 kahveye 15 20 tl veren tuhaf insanlar var . 

17. Dogu yangin yeri iken biz neden bisey yapamiyoruz

18. Dolar 2.9 tl avro 3.2 tl iken en dandik market alisverisi 150..200 tl  neden hala ekonomi iyi diyorlar . 

19. Kumar oynanmasi yasakken sayisa..sans topu. Super loto .. on numara ... iddaa oynamak neden serbest 

20. Emekliye zam vericekleri zaman enflasyon nasil % 3 cikabiliyor.

21. Icki sigara benzin den alinan vergi neden bu kadar asiri yuksek 

22. Neden her devlet mali araplara satiliyor. 

23. Bizim tarafta isler bu kadar kotuyken nasil oluyorda thy 150 milyon yolcu tasiyor . 

24. Her gun et fiyato pahali derken alttan caktirmadan ekmege 0.25 krs zammi nasil cakabiliyorlar .

25. Egitimin ucretsiz oldugu bi memlwkette ogrenciler neden sinav kagidi parasi bile veriyor. Suurekli para toplaniyor.

26. Kayyum nedir mq 

27. Sucsuz yere hapis yatan komutanlar gazetecilere pardonmu denecek yine 

28. Tbmm deki vekillerin birer suc makinasi olmasi tesadufmu  iftirami .

29. Kendi parasini 100 lerce kere cikarmis bogaz kopruleri icin neden gecis ucreti oduyoruz.

30. Her yerde polisler taranirken nefen kimse korkmuyor . Neden kimse umursamiyir .

31. Aklima hic iyi bisey gelmiyor . 

32. Turizim batik

Dusundukce kotuler geliyor aklima iyi bildiklerinizide yazin icim karardi dusundukce .

1 paket sigara 8 tl

1 kutu bira 6 tl 

Bunu yapanin ben herseyini zikim 

Minimalist Değilim Tembelim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

ben cs oynıcam. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Parti tutmayıp Saadet'e oy vermek gibi ilginç bir kafası vardır arkadaşın. Zaten bu zihniyet ile şu anki iktidarın kafası birebir aynıdır. Çünkü tabanları aynıdır. Aynı derenin farklı kollarıdır bunlar. Düne kadar hocasının dizinin dibinde oturan haklı dediği adamın " Ben Milli Görüş gömleğini çıkardım" sözünden sonra diş bileyip bugünkü gücünü görünce adeta tapınması da bu yüzdendir. Ne Erbakan'ı anlamış, ne zulme karşı çıkmış bu bireyler yüzünden bu ülke(abartısız) bu haldedir. Kafaları birebir aynıdır diyorum  çünkü hoşuna gitmiyorsa git başka ülkede yaşa diyebilecek kadar pişkindir. Koskoca ülkeyi babasının çiftliği, vatandaşları da maraba sanır. Beline kadar çamura batmış ama elleri hâlâ alkıştadır. Saftır, uysaldır. Herkesin hakkını aramasını söyler ama hakkını göz göre göre yiyeni de haklı bulur. Dindarlık haksıza haksız, hırsıza hırsız diyebilmektir. Dindarlığı da iktidardan öğrenmediysek tabi...

Ne zamandır tutuyorum kendimi yazmayayım diye ama artık biraz akıl be kardeşim. Az biraz inan. Sonrası çok güzel günler, umutlu günler...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
Toplam Hit: 8792 Toplam Mesaj: 74
tecrübe aydınlanma