Yaşama Geçirdiğiniz Pratik Çözümler
-
HolyOne bunu yazdıantivir-US bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Ev bitki sulama makinamı hayata geçirmek üzereyim, çinden ısmarladığım su pompasını bekliorum onun yerine led koydum
1. videoda topraktaki nemi nasıl ölçtüğünü gösterdim
2. videoda ise koyduğum limitin altında nemi detect edince ledi yaktığını görebilirsiniz. onun yerine su pompasını koyacam.
Bu pompanın bi özelliği var mı? dalgıç pompa felan, yoksa arabaların sileceklerinde kullanılan su püskürtücü pompadan kullansana hocam, oldukça ucuz malzemeler var piyasada.
Bunu ısmarladım hocam. tek sorunum şimdi bu aletle 10 bitkiyi sulamak istiyorum bunun için 10 pompa almam gerekiyor. oysa suyu istediğim yöne akıtacak 10 switchli bir malzeme olsa tek pompa ile hallederdim. ama bulamadım.
http://dx.com/p/szf280-pvc-mini-water-pump-motor-beige-205304
yani tamam üretkensin cinsin mucidsin ama
şeyhim artık bu üşengiçliğin alasına giriyor :D
yahu 10 tane saksıyı sulamak bu kadarmı zor geliyor -
sabah oldugundan daha erken uyanmam gerekiyorsa
telefonun alarm melodisini telefonun zil sesi olarak ayarlarim.
alarm caldiginda telefon geldigini zannederek daha hizli uyanirim
benim icin cok etkili bir yontemdir :)
-
Sabah uyanmak için önemli günlerde alarm sesini değiştiririm her zaman aynı melodiyle uyanılmıyor = )
-
hsyN bunu yazdıruhii bunu yazdırappermcs bunu yazdıDestinatioN bunu yazdı
İstanbuldakıler bılır ana duraklarda metrobuse bınmek ıcın metrobusın kapısının duracağı hizada beklenilir ama yeni çıkan sarı otobüsler kısa olduğu için hesap karışıyor. Sen 2 uzun metrobuse göre hıza alırsan 1 kısa 1 uzunda kapı hızası seni geçer. Ondan sonra bir ileri bir geri debelenirsin yarım saat. Hesabı ıkı uzuna göre yapın :)
Güzzel tespit :) Bu gün bende geldim durağa baktım gene kapı hizası toplanmış millet 2 grubun ortası bomboş girdim ortaya bi şekilde bineriz artık dedim. Baktım sarı otobüs geldi tam benim önümde kapı açıldı otobüs bomboş.. :) Dedim istanbul sen mi büyük sün ben mi bu sefer de ben oturmuyorum aq dedim ve oturmadım :)
hocam senin ki fantezi ye kaçmış :))boş otobüste oturcan abi yanlış anlaşılıyo sonra :) ya da bunu burda anlatmıcan
hsyN Bak onu hiç düşünmemiştim fortçu değilim hacım :)
ruhi fantezi bizim işimiz :)