folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yaşamak Ve Üremek İçin Neden Bunlar Gerekiyor?

Yaşamak Ve Üremek İçin Neden Bunlar Gerekiyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Tanri dinozorlari yaratti. Tanri dinozorlari yoketti. Tanri insani yaratti. Insan Tanriyi yoketti. Insan dinozorlari yaratti.

Diyesim geldi bu sözü bi an.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    emrah20 bunu yazdı
    Tek hücreli canlılar birbirlerini yiyerek büyüyorlar ve fazla büyüdüklerinde bölünüyorlar. Tabiat daha sonra daha barışçıl ve daha gelişmiş bir yöntem keşf etmiş.

Tek hücreli canlılara ornek verilirse prokaryot  canlılar derim. Çok hücreli canlılara ornek verecek olursak okaryot canlılar derim. Peki hocam bakteriyofaj lar nasıl çoğalıyor veya terliksi hayvanlar yani basilisler nasıl çoğalıyor. 

Işık Savaşçısı...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kurtismail
    Kurtismail's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@florenzi hocam valla bunun adına ensest derim. İslamiyete gore ol dediyse oluyor ne yapalım derler o zamanlar çiftleştirme yapmak için başka hic kimseyi bulamamışlar canlıların devamlılığı için çiftleştirme yapmışlar iki kardeşi.iki kardeşinde ensest ilişki sonucu çocukları olmuş çocuklarının da çocukları olmuş. Hz Peygamberin esi Hz Aişe 6 yaşındayken Hz Peygamberle evlendi gerdek gecesinede  Hz Aişe tam 9 yasında Hz Peygamberle girmiştir. Ben bu olaya sapikliktir desem valla birileri kızar bana. Hadislerde geçer bunu ben kendim demem. Allaha inancım sonsuz. Ateist degilim.Hz Peygamber boyle yapınca Zeyitin karisini zorla alıp evlendi ya tüm bunları hadislerde gördüm diye Deistim  derim. 

Işık Savaşçısı...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cohndoe
    cohndoe's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı
    patates bunu yazdı

penis ve am ?

penis ve vajina ok

yarrak am   ok

sik am ok

sik amcık ok

yarrak amcık ok

pipi kuş ok

pipi kuku ok

ama penis am no

vajina denildiginde sadece belli bir kismini karsiliyor penis ise bir butunu. sanıyorum türkçede "am" dan başka bütünü kapsayan bir kelime yok, daha "kibar". 

:) olsun senin sorunun içeriğinde 'vajina' da kulllansan 'am' ile anlatmak istediğini anlayacaktı herkes, yani konuya o kadar terim bazlı bakma, profeseörler olarak çok komplike bir konuda tartışılmıyor :)

esprisindeyim he polemikte değil. 

ek olarak insan aklını kullanmalı, contayı yakacak kadar kullanması gerekse de ancak herşeyi anlayabileceği ukalalığına düşmemeli, insan beyninden daha büyük şeyler var bu ahmete göre A'dır, mehmete göre 'din', mustafaya göre 'C' dir, atomdur odur budur şudur :)

unutmamalı ki bilim kırçıllı gerçekli üzerine kuruludur, yenisi gelene kadar gerçek olan bu olayı üzerine

cohndoe ///// ygzkoc ///// R10 YaÖzKo
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Dünya ilahi bir takdir ile ''ol''duruldu mu, yoksa bir güneş patlaması sonucu meydana mı geldi ?

İnsanlar inanışlar söz konusu olunca 3 e ayrılıyor; geçmişte yaşayanlar, anı yaşayanlar ve geleceği düşleyenler.

Pratikte hepsinin bir ahmaklık olduğunu söyleyebilir miyiz ?

Kaderci bir insan olduğunuz ve ilahi kudrete inandığınızı varsaydımızda, geçmişe takılıp kalmış, bağnaz ve vizyonsuz olarak nitelendiriliyorsunuz,

Vurdum duymaz, olsa da olur, olmasa da, şeklinde düşünen ve günü yaşayan, gelecek kaygısı güdmeyen bir insansanız, birey niteliklerini bulundurmadığınız için toplumdan itiliyorsunuz,

Geçmişi bir kenarı koyup, gözlerinizi de üzerinde tutuyorsanız, şüphelerinizle geleceği tırmalayıp geçmişi teyit veya inkar durumuna girer vaziyetteyseniz ise hayalperest veya inançsız ilan ediliyorsunuz.

Şöyle ki; ruhen ne olduğunu gayet iyi bilse de, duruma ve kişiye göre ideolojilerini değiştiren insanlarız. İstisnalar kaideyi bozmaz. 

Soruna gelecek olursak, yaşamak ve üremek için gereken tek şey, ruh gibi çalışan bir beyindir. Düşünme yetisi gerçekten çok tehlikeli bir cevher. Bahsettiğin organlarla tanışma, nasıl çalıştıklarını kavrama ve birbirleri ile irtibatlarının çözülmesi durumlarının işleyişini hayal ettiğim zaman bile ne kadar ruhsuz, bugün yaşadıklarımızdan ne kadar uzak eylemler olduklarını tahmin edebiliyorum.

Yaşamın başlangıcından, insana evrilmesine kadar olan kısım için bir kısım biyolojik gelişme ve bir kısım ise takdir-i ilahi diyecektir. Elinde zerre kadar okunabilir veri olmadan, asırlar önce meydana gelen bir olay hakkında yargıda bulunabilecek, fikir yürütebilecek derecede ukala olan beyinlerimizle, bu mucizeyi öldüren beyinler aynı. Yaşam her form için zamanında heyecan verici olabilir fakat bugün cana verilen değere ve canın geldiği boktan duruma ufaktan göz atınca, aklıma bunca satırdan ziyade bahsettiğin organları içerisinde bol miktarda bulunduran cümleler diziliyor. 

Son zamanlarda şunu yapmayı çok seviyorum; Bilmiyorum. Sorunun cevabı hakkında hiçbir fikrim yok. Deneyin; gerçekten çok daha insan gibi hissedeceksiniz.

Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

penis ve am ?

penis ve vajina ok

yarrak am   ok

sik am ok

sik amcık ok

yarrak amcık ok

pipi kuş ok

pipi kuku ok

ama penis am no

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

Bütün soruların tek bir ana sorusu var biz neden yaratıldık? neden varolduk? dünya neden var uzay neden var? Bizi yaratan neden sınava tabi tutuyor ve neden cezalanmamak için bazı kuralların izinde hareket ediyoruz? kafa yakan soru baslıgı bence düşün düşün ömür yetmez.. bulunmaz .. 8 milyar nufus 2017de peki ondan oncesi cennet cehennem bukadar nufus nerde 8milyarx kaç sene hesaplamak istemiyorum cogalanlar oldu sonucta ama ortalaması vardır yine :) kafa yakıo kafa bosverin biz üretmeye bakalım hem insan uretelim hemde robot bişiler üretsin bu ülke yoksa yakında baska seyler üretcez.. arkadaslar.. saglıkcakla kalın..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    opusdei bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    opusdei bunu yazdı

TEORI:

Yaşam hücrelerinin amacı hayatta kalabilmek için zaman kazanmaktır. Ve bunu yapabilmenin 2 yolu var. Ölümsüz olmak veya Çoğalmak. Eğer ortam gelişimine yeterince uygun değilse hücreler ölümsüzlüğü seçer. Yani kendi kendine idare edebilmeyi...  Ama eğer ortam gelişimine yeterince uygunsa çoğalmayı seçerler. Çoğaldıklarında elde etmiş oldukları bilgi, birikim ve bilinci bir sonraki nesle ölmeden önce aktarırlar. Çoğalmanın zamanla en mükemmel gelişimi bir çift olma noktasına gelmiştir. Evrim... Zaten evrim olmadığında ortama bağlı olarak ölümsüzlük veya yokoluş gerçekleşir.

Edit: Ayrıca inançsal açıdan bakıldığında özellikle semavi dinlerde yaratıcının insanları ve hayvanları en mükemmel şekilde birer çift olarak yarattığı belirtilmiş ve şartlandırılmıştır. Ancak bu konuda neden böyle olduğu noktasında kesin bir açıklama yok. Sadece en iyisi bu denilmiş. Sadece tanrı yalnız olabiliyor...

Ben olaya Ruhsal boyuttan bakıyorum, yaşamı deneyimlemek isteyen canlının, öğrenim için geleceği varlık derecesi ve o varlık derecesinin yaşam şartlarına uygun bir biçimde hücreleri yönlendirmesi..! Kısacası hücrelerin kendi kendilerine bebek olamayacağı ve güzel şekil alamayacağınıda söylüyorum, tohumun başlangıcından beri olayda Ruhun parmağı vardır..! Olayın özü DNA ve görünmesi güç iplikçiklerine kadar gitmektedir..

Kısacası öyle denizden çıkan bir canlının, milyonlarca yılda başka bir canlıya dönüşmesi, sav olarak çok saçma geliyor bana. Ayrıca Uzaylı olarak tabir ettiğimiz varlıklarında canlı türlerini etkilediğini düşünüyorum, bazı eski tabletlerde DNA yapımıza Niburu gezegeninden gelenlerin müdahale ettiklerine dair bilgilere rastlanılmış.! Kayıp halka meselesini kurcalayan varmı acaba?

Ruhsal açıdan değerlendirmedim ama LUCY filmine bakmanızı öneririm. 

Güzel filme benziyor insin izleyeceğimm.. Tavsiye için teşekkürler.. iyi geldi. :)

Hocam filmi 3 kez izledim. Forumda herkese tavsiye ediyorum. Bence gerçekten güzel film. 

Film dehşet Beynini yüzde yüz kullanırsan Tanrı olursun diyor. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

"bir düşünsenize 13 milyar yıl önce yaratıyorsunuz. bekliyorsunuz bekliyorsunuz yaklaşık 9 milyar yıl sonra güneş 

sistemi oluşuyor sonra dünya oluşuyor sonra yine bekliyorsunuz bir kaç milyar yıl daha geçiyor çok hücreli canlılar ortaya çıkıyor, kambriyen dönemi..

geliyor geliyor yine bekliyorsunuz maymunlar iki ayak üstünde yürümeye başlıyorlar, evrimleşiyorlar. 

200 bin yıl önce atamız homo sapiens ortaya çıkıyor. yine bekliyorsunuz mağara döneminde insanlar birbirini yiyor yamyamlık var.

buraya kadar hiçbir müdahale yok geliyor geliyor 2000 yıl önce gökten vahiy iniyor.

böyle bişeyin olmayacağı zaten belli."

soruna gelicek olursak dünyanın yaşına oranla bizim dünyadaki varlığımız, kendi hayatımızdan ele alırsak bir erken boşalma süresinden daha hallice değil. 

evreni komple düşündüğümüzde ise dünya olarak kütlesel hacmimiz, yine bizim dünyamızdan örneklendirecek olursak bir küçücük toz tanesinden bile çok daha küçük.

yani zaman olarakta hacim olarakta evrende bir bok değiliz.

bu kadar takılmayın bizden sonra da yaşayan organizmalar ve evrimleşen hücreler hep olucak. ( izmarit o kısımları zaten iyi açıklamış )

tabi lan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

ilk canlı kendi kendine üreyip çoğalabiliyorken 

Demişssin fakat ilk canlının kendi kendine üreyip çoğaldığını nereden biliyoruz ki, yani dini olarak düşünecek olursak, Adem ve Havva yaratıldığı sırada, cinsel birleşim olduktan sonra Adem ve Havva'nın çocukları olmadı mı. 

Ben konuyu yanlış mı anladım bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla cinsel birleşme zaten ilk insan var olduktan sonra başladı. Bu şekilde üremeye başladı insan.

🥒
Toplam Hit: 8781 Toplam Mesaj: 64
evrim biyoloji yaşamak üremek