Yatırım Tavsiyesi Hakkında
-
Merhaba aylık 3-8 bin tl arası kenara para koyuyorum dolar veya altın olarak.
Toplamda 200 k tl civarı birikimim var dolar altın olarak.
Aklıma takılan burlar dolar altın olarak durmalımı yoksa araba değişmimi yapmak.(şuan megan 4 aracım var)
Kolay kazanabildiğim bir para değil en azından değerini korunması istiyorum.
-
-
-
seninle aynı durumdayım abi ben de :D aylık 300- 400 dolar arası para ayırabiliyorum. Şuan henüz çok birikmedi ama öncesine göre çok şükür kenara koyabiliyorum diyorum.
Maaş dolar ile aldığım için direk 300 dolar ayırıp kenara koyuyordum. Belirli bir meblağ birikti, gittim yarı yarıya olacak şekilde euro yaptım. Amacım daha karlı ve güvenilir bir yatırım bulana kadar sepet yapmak. dolar/ euro / altın / japon yeni ve isveç frankı almayı düşünüyorum.
Fakat @kaan hocamın tavsiyesi ile bir kaç gündür https://www.youtube.com/@cihatecicek şu amcayı takip ediyorum. Amcamın genel mantığı anladığım kadarı ile ucuz para bulup, döviz cinsinden fiyatlanan ürünler üzerinden yatırım yapmak. Genellikle fon öneriyor. Temel mantık ise şu, dövizin yükselmesi durumunda senin fonun tl karşısında yükselmiş olacak, fon içerisindeki ürünler de yükseldiğinde de fon üzerinden tl değer kazanmış olacaksın. Bir kaç bankadan baktım euro, dolar ve altın cinsinden fonlar var. Bunlardan almak mantıklı, fakat burada da kafama takılan bu fonları fiziki olarak alamadığım için bankaya güven konusunda sıkıntılar yaşıyorum.
-
Birilerini takip edip tavsiyelerine uyma. Uzun vade planların varsa Altın/dolar yapabilirsin. Borsa kripto hisse bono vb. bulaşma
naçizane tavsiyemdir
-
hemen sat dolar ve altını, üzerine de ödeyebileceğinden daha çok kredi çek borçlan ya alabildiğin evi al ya da arabayı değiştir.
-
araba modellerinden anlamam ama
bence araba orta düzeyde işini görüyorsa çok dökülen kendini zor götüren bir araba değilse kalsın.
sen kazancını tek bir bankada olmamak kaydıyla farklı farklı bankalara bölerek
hatta varsa imkanın yurtdışındaki bankalarda dahil
bir kısmıda fiziksel olarak yanında olarcak çekilde
altın dolar euro gümüş pilatin ne varsa bölerek biriktir.
-
Aynı şekilde bende birikim yapıyorum altın en iyi yatırım hep altın yaparım ve hiç kaybettirmez
-
Ben olsam,şehir fark etmez 700-800k'lık 1+1 ev bulurum. 200k lık yatırımı bozup üstüne 500-600klık konut kredisi çekerdim. Kredinin ödemesi aylık 10k civarı olacak. Kira getirin 3-4k civarı olur minimum. Yani aylık 6-7k kredi ödeyeceksin. Altına, dolara aylık 8k ayıracağına hem ev yatırımın olacak hem de 1-2klık yine her ay altın ve dolar yatırımı yaparsın.
-
Konut alımı zorlaştı. Bakmayin sürekli kampanya acikladiklarina. Oyle yuz iki yuz pesinatla konut alinamaz. Alinamiyor.
Satıcı once ne kadar kredi cekeceksiniz diye soruyor vergiden kacmak icin.
Zaten bankalarda zorluk cikartiyor kredi vermek istemiyor.
Bu yuzden alım satım hic olmadigi kadar azaldi.
Fiyatlardaki şişlik ise devam ediyor.
Altin ve dolar ise secime kadar baskılanacak bu cok net.
İmamogluna yasak getirdiler dolar yerinde saydi deprem oldu yerinde saydi. Bu gelismeler ile uçması lazimdi dolar ve altının halbuki. Ustelik bi yandan da politika faizi indiriyoruz banamisin demiyor.
Ben olsam secime kadar yuzde 30 mevduat faizi alirdim. 200k eder sana aylık 5000 tl.
secime ramak kala gecerdim dolar ve altina.
-
bugun bankadan beni aradılar gram altınım var bankada 3 ay mevduata koyun düşerse aldığımız fiyattan vericez yükselirse hjem yüksek fiyatını 4 faizini vericez dedi ne ayak bunlar ?