folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yazici Uzmani Muridler Bu Yazici Alinir Mi ?

Yazici Uzmani Muridler Bu Yazici Alinir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Selamlar muridler. Artan fotokopi maliyeti artik can sıkıyor bi yazici alayim dedim.

Normalde siyah beyaz isimi goruyor. Lazer yazicilara baktim direkt. Murekkep ile ugrasmak istemiyorum donmasi, kafasi ayari vs kanser ediyor.

Siyah beyaz

Yukaridaki yaziciyi siyah beyaz icin gozume kestirdim. Eski 1070lerin devami gibi sanirim. Hizli yazdiriyor kullanimi basit ve wifi var kâfi benim icin.

Ama ararken canon'un asagidaki yazicisini gordum renkli lazer yazici. Cok fiyat farki yok aralarinda. Cocuklara daha iyi olur arada renkli cikti almak. Bazi etkinliklerde hayat kurtariyor. Ama lazer renkli nasil olur bilemedim. Cok yuksek bi baski kalitesi beklemiyorum zaten. Gunluk kullanim icin derdim. 

Renkli yazici

Bu iki yazici icin ne dersiniz ? Renkli olani uzer mi yoksa tozunu doldur 3 5 yil kullan icin uygun mudur ? 

Birde bunlari orijinal tonerleri ile mi alsam omru dolunca muadil ve cipi kirilmislara geceyim ? 

Yoksa direkt mudail tonerli paketlerden mi alsam. Orji tonere dolum yapiliyor mu omru dolana kadar emin degilim. 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

Siyah alacaksan kesinlikle bunu al tonerin muadili ucuz düzgün kullanın ömür yetmez eskitmeye 285a muadil toner kullanır doldurma vs uğraşma al yedek toner dursun kenarda bitince tak çıkardığını toner dolduran birine hediye et 

https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&sca_esv=17ab544e82164aa4&q=lbp6030&tbm=shop&source=lnms&fbs=AEQNm0DGJh9YizzddPAhY_WYXcZf7HY24ELUzVf_WkjvJaaRZC67tweipVr6yfDrXdqHH9VMp7HEXYfkNEYpzGOG7EPaJTBmgS2uJBRyfbSmav3SOgPahayJWhJfx4rMXvBH_Ni6jgiW8cKmD_HRTZ2XDfoeUHK3nPvMwAcbDctTIvsNDQaGFu4uQIZCTBRMNUIbXFBbimHTtPqpo9Oq01lMprbVHLfj8h-x2NQpFU18C9nuJHUMkvPzFRFTeoS1vaBJqHusxOQw&ved=1t:200715&ictx=111&biw=360&bih=560&dpr=3

Renkliye bulaşma derdi çok onların verim alamazsın 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

https://www.trendyol.com/dpitoner/ce285a-435a-436a-crg-725-universal-uyumlu-toner-p-669759274?boutiqueId=61&merchantId=146604

Toneride bu senin yazdigin yazıcıdan 3 kat fazla yazı çıkarır 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

hocam yer varsa e çocuk varsa tanklı renkli al muhakkak işini görür.

https://www.akakce.com/murekkep-puskurtmeli-yazici/en-ucuz-epson-ecotank-l3260-fotokopi-tarayici-wifi-direct-tankli-fiyati,1488855940.html

Yok bana sürekli belge çıktısı olacak renkliye gerek yok dersende brother 1211 al wifili. Toneri epey uzun gider doldurması da orjinalini de rahat bulursun. 

tanklı aldığında eskisi gibi değil hemen tıkanmıyor ayda 1 birtane template çıktsı al bütün renklerden kullanan yeter, hatta programına ekliyorsun mesela fişe takılı olduğunda belirli dönemlerde kendisi çıktı alıyor kağıt olması yeterli.

tanklı yazıcılarda paraya kıyıp muhakkak orjinal mürekkep kullan 3 4 sene sonra yaşlanında riske girersin

erebos tarafından 08/Eyl/24 13:43 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Homo

pandemide tanklı bi canon aldım.

2 şişe siyah mürekkep  + 1 tur renkli mürekkep geldi yanında

3 bin küsür siyah çıktı almışım, hala 60% da siyah mürekkep.

renkli olan zaten 99% da duruyo :P 

2. siyah mürekkep şişesi duruyo açmadım

yıllarca ne sikmiş bizi yazıcı firmaları. yon toner yok lazer bilmemne

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

Hocam çocuk varsa tanklı yazıcı al sonra iyi ki almışım dersin.. Epson L3250 aldım WiFi var 2 seneyi geçti depolar dolu yedek siyah mürekkep duruyor hala o kadar çıktı almamıza rağmen. Lazerli yazıcıdan tek eksi puanı yazma hızı..

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Epsonun Mono Lazerlerinin anasini sikm diceklerim bu kadar

Kurtlar tasma takmaz....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

4 yıldır renkli canon vardı tanklı memnun değilim iyi dayanıyor fakat yavaş hocam ağır iş yapıyor. bi süre sonra tilt oldum epson aldım tavsiye ederim.

insidae tarafından 08/Eyl/24 14:37 tarihinde düzenlenmiştir

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    insidae bunu yazdı

4 yıldır renkli canon vardı tanklı memnun değilim iyi dayanıyor fakat yavaş hocam ağır iş yapıyor. bi süre sonra tilt oldum epson aldım tavsiye ederim.

Epson yine tankli mi aldin hocam ? 

Okul icin bayagi kullanacam ve dedigin gibi yavas olmamasi onceligim. 9 aylik surecte nerdeyse 15 top cikti almayi planliyorum. sinifta isimi bayagi kolaylastiracak.

O yuzden lazer yaziciya yoneldim. Tek seferde 200 sayfa cikti alacam misal dakikada 10 tane filan yazarak bitmez o is gibi geliyor.

Diger muridlerin tavsiyelerini de inceleyecem. Ama benim senaryoda tankli yerine lazer daha mantikli gibi duruyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Bi up olsun konu hala karar veremedim.

Renkli lazer cok avantajli duruyor ama muadil kartus is gorur mu emin olamiyorum. Orjinal kartusa dolum yapabilir miyim cozemedim bi turlu crg-069 lazer toner icin.

Tanklilara bakmaya basladim epsonlar avantaj duruyor kagit basina maliyet konusunda. Evet yavas dakikada 10 sayfa diyorlar o biraz eksi yaziyor ama ozellikle bu tikanma isi can sıkıyor. Yazin 2 ay hic evde olmadigimiz oluyor. Tikaninca illa servise mi bayilmak lazim parayi yoksa basit mi acilmasi vs. soru isareti hep.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Neden özellikle lazer tonerli?

Orijinal olani pahali, muadiller kötü tozu sebebiyle yazicini bozabilir.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 779 Toplam Mesaj: 14
yazici tavsiye renkli yazici