Yeni Macbook Pro
-
touch bar kalktı mı ? neden göremedim bir sey acikladilar mi bunun için.
yeni sarj aleti gelmiş te, typeC den olan sarj aletleri artik calismayacak mi :( bu üzdü.
rakkoc tarafından 19/Eki/21 09:32 tarihinde düzenlenmiştir -
şu touchbar ı seven bi ben miydim? ek portlar da getirmişler hdmi falan. normalde kalın olmasın diye koymuyorlar sanıyordum. herhalde yeni işlemciyle kalınlık mecburen arttı ve artmışken koyalım dediler. yoksa insanlar alışmıştı thunderbolt ile idare etmeye. sanırım ev kullanıcısı için gereksiz yüksek seviye modeller olmuşlar. piyasa liderliği açısından bakınca intel amd anca fiyatla öne çıkabilir artık. 40-50bin liralık üst seviye windows notebookların bi anlamı kalmadı.
-
rakkoc bunu yazdıFCN bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıFCN bunu yazdı
şu apple'ın tanıtımlarına iinanılmaz kıl oluyorum. 3 kat daha hızlı 5 kat daha büyük 10 kat daha bilmem ne tamamda base değeri ne diyen yok
doğru düzgün izlemeden yorum yapınca böyle oluyor.
m1 işlemciler ile i7 ve i9 macbook pro modellerin kıyaslamalarına göre 3-5 kat diyorlar.
Bu inceleme yapan kanalların kendi yaptıkları benchmark testleri vs.sonucu ulaştıkları kendi incelemeleri. Hangi apple sunumunda 1 kere teknik bilgi verdiler ? ben görmedim. hem öncekinden daha hızlı,öncekinden daha renkli öncekinden bilmemne
Haklisin dostum, Direk değer vermiyorlar. fakat neye gore kiyaslama yaptiğini da soylerler. Genelde bir onceki nesilde ki ürünü seçerler. Örneğin ipad 7. nesili tanitirken, ipad'in 6. nesline göre kiyasliyorlar. Bende senin gibi teknik bilgi bekliyorum ama onların hedef kitlesi sen ben değiliz. onların bu tanitimlarda ki hedef kitlesi şunlar :
https://www.youtube.com/watch?v=saOPCv9NVTQ
evet maalesef böyle + olarak önceki nesille karşılaştırıyorlar ama önceki nesilde de herhangi bir teknik bilgi yine olmadığı için 10 katı hızlı olması beni yine aydınlatmıyor :)
Bu arada şu m1 mevzusunada hala ısınabilmiş değilim. + macbook proda 2 tane giriş koyuyorlar. ya bunu kullanacak adam zaten profesyonel biri adı üstünde. fotoğrafcı kullanıyor desek bu adam minimum takıcağı şeyler : harici disk, kart okuyucu,kamera, monitör dahasıda varda neyse sonra alet ince, şarjı bitmiyor diye övünürken yanında kablolarla geziyorsun
-
söyle bir grafik var, burada fark rahatca görünüyor. 8 core pc'den (MSI GP66 Leopard ile karsilastirilmis) 1.7 kat daha fazla performansi varmis
-
yurt dışı için makul dediğiniz 2 bin dolar :d o paraya hayvani cihazlar var intelde de.
-
kafamı s...
2 hafta evvel m1 13inch aldım. keşke bekleseydim..
-
zputnik bunu yazdı
kafamı s...
hiç mi araştırmadın abi 1-2 aydır airpods macbook duyurusu yapılacak almayın diye yazıyor söylüyor herkes :d ben almayacak olmama rağmen kırk tane yerde denk geldim.
-
whopper bunu yazdızputnik bunu yazdı
kafamı s...
hiç mi araştırmadın abi 1-2 aydır airpods macbook duyurusu yapılacak almayın diye yazıyor söylüyor herkes :d ben almayacak olmama rağmen kırk tane yerde denk geldim.
Valla bakmadım ya :)
bir de bu kadar yenilik olacağı aklıma gelmedi hiç. Neyse, 5-6 sene sonra ölmezsek yenisini alırız :=)
-
Sanki en son olarak Radeon kullanmışlardı aynen devam mı acep bilgi yoktu.
-
Şimdi, bu sürümde touch bar koymamış, seneye touch bar koyar öyle satar :D