folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder YÖK Den Meslek Lıselerını Sevındırecek Haber

YÖK Den Meslek Lıselerını Sevındırecek Haber

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

GeFORC3 bunu yazdı:
    -----------------------------

Geenmeboo bunu yazdı:

şöyle bişey war meslek lisesine gidenler başarılı öğrenciler mi?- hayır. o zamana kadar çalışıp fen lisesi, anadolu lisesi vb. liselere başarılarıyla giren öğrencilerle aynı katsayıyı hakediolar mı o zaman? - Hayır.  burda sadece imam hatip liseleri düze çıkartılcak ki devletin ve piyasanın üst kademelerine arkadaşın da dediği gibi junior tayyipçikleri sokmak daha kolay olsun. Meslek liseleri burda paravan olarak kullanılıo ki zaten kullanılcak bi yanları yok bence haketmiyolar kusura bakmayın aramızda belki meslek lisesi mezunları olabilir ama bence böle yıllarca ders çalışıp adam gibi okumaya çalışanla götü sıkışınca okumaya çalışan arasında fark olmalı.

Fark eğitim kısmında zaten var..Fen lisesine giden adamın aldığı derslerle, meslek lisesine giden adamın dersleri arasında dünya kadar fark var.Meslek lisesinde daha çok mesleki eğitim veriliyor ve aynı sınava giriliyor asıl adaletsizlik burda bence.ee meslek lisesinde okuyan adam zaten baştan kaybetmiş oluyor zaten burda bir fark var ve buna kimsenin itirazı yok.Birde üzerine katsayı eklenince iyice umut kaybediliyor ve myo'na gitmekten başka çare kalmıyor.Myo'nun bir geçerliliği olsa yine birşey değil askerde bile lise mezunundan farkı yok.

Neyse, birde meslek lisesine gidenler nie başarısız öğrenci olsun ki? bu bir tercih meselesidir tmm başarısız olduğu için gidenlerde var ancak bu bile ordaki öğrencilerin başarısız olduğunu göstermez, mesleki eğitim diye birşey var sonuçta Türkiye'de pek etkin olmasada.

babam beni meslek lisesine yazdıracaktı dedim gitmek istemiyorum

sonra dedi

turizm otelcilik lisesine yazdırayım dedim yok

onra gitti beni üsküdar burhan felek lisesine yazdırdı(üsküdar ve ümraniye de oturanlar bilir nasıl bir lise olduğunu)

lise 1 de iken ilgimin olduğu bölümler sayısal daydı sayısal bölüm seçtim

lise 2 nin ikinci döneminde kafayı takmıştım fizikçi olacam diye

şuan uludağ üniversitesinde fizik okuyorum

"Neyse, birde meslek lisesine gidenler nie başarısız öğrenci olsun ki? bu bir tercih meselesidir tmm başarısız olduğu için gidenlerde var ancak bu bile ordaki öğrencilerin başarısız olduğunu göstermez, mesleki eğitim diye birşey var sonuçta Türkiye'de pek etkin olmasada."

sorunun cvbı aslında sorunun kendisi ki meslek lisesi okuyanların iş bulma ihtimalleri daha yüksektir ben üniversite bitirmeme rağmen iş olanağım daha kısıtlı

mesela bir projede

en tepede bilim adamları olur onların altında mühendisler olur onlarında altında sadece söyleneni yapan teknikerler olur

tepede bir bilim insanı varsa altında 5 mühendis vardır o 5 mühendisin herbirinin altında 10 tane tekniker olur bildiğin pramit sistemidir

bak bir bilim insanına ihtiyaç 1 tane tekniker ihtiyaç 50 tane

şimdi sen meslek lisesi okudun mühendismi olmak istiyorsun olamazsın

lisede matematik fizik kimya vsvsvs temelini almadan olamazsın

yukarıdaki proje örneğinde göreceğin gibi mühendisler teorik ten pratiği bir köprü görevi görür

bilim insanları teorik/pratik bilgisi 85/15 gibi bir orandır

bu mühendiste 55/45 gibi bişey

siz bahsettiğinizde ise teknikerlerde teoriğe dair hiç bişey yok

şimdi burada kusura bakma ama ben bilim adamı olacam diyip

meslek lisesine gidiyorsan afedersin ama s.kt.r git demezlermi insana

he şunu dersin şimdi ama mühendis olacam

yukarıdaki gibi teoriği pratiğe çeviren adam olacam diyorsun afedersin ama sende teorik bilgide yok nasıl mühendis olacaksın?

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

mortyr bunu yazdı:

meslek lisesi adı altında imam hatiplerin önünü açarak kendi ideolojilerine uygun yeni Junior Tayyipler üretiolar...

imam hatipliler 1 ise meslek liseliler 10' dur. Buna sağ gösterip sol vurmak denir.Sende kullanılan beyinlerden bir tanesin. Ayrıca her yerden her türlü insan çıkar.Bunun önüne katsayı ile geçilmez,geçilemez!. Türkiye de demokrasi denilen bir şey olsaydı katsayı denilen bir şeyde olmazdı. Bu insanların amacı, inan bana düşündüğünden çok daha farklı

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XsyNcmast3r
    XsyNcmast3r's avatar
    Erkek

Neden illa olayları imam hatip liselerine bağlıyorsunuz anlamıyorum.. Bu ülkede üniversite okuyan mezun olanlar bile artık hiçten sayılırken Myo mezunlarının halini hepimiz görüyoruz.4 Yıllık okuyan adamında hakkını yememek lazım elbette.Başta kasıyor kazanıyor ve hakkını alıyor sonunda.Ama Ülkemizde eğitim sistemi ezber eğitim olunca ben 4 yıllık okuyan adamın bile sadece ezberden ileri gidebilceğini sanmıyorum.Kaldı ki öğretmenlik okuyan insan ben lise de okurken bilgisayar hakkında soruları bana soruyordu.Bunun gibi çok örnek var.Tabi ki 4 yıllık mezun bi insan pratikten çok teori kısmına daha ağırlıklı.Çalışıyor elbette ama bi kere sistemimiz berbat düzene girmeli bi şekilde.Zaten 4 yıllık mezun bi insanla 2 yıllıktan 4 yıllığı tamamlamış insan arasında yine bi ayırım olucaktır emin olun.Şimdiye kadar yapılan çalışmalardan pek bi sonuç alınamadı.Ama değişik teorilerin pratiğe dönüşüp denenmesinde bi sakınca görmüyorum.İngilterede uygulanmaya devam eden bu sistem çok düzenli ve başarılı bi şekilde işliyormuş.Tabi ki Türkiye ve İngiltere arasında kıyaslama biraz saçma olur ama bence denenmesinde bi sakınca yok.Çünkü ülkemizde gerçekten MYO mezunlarını adam sınıfına sayan yok.Bi şekilde şartları eşit tutmasan da kaliteyi yükseltme açısından iyi bir uygulama olabilir. Yanlız merak ettiğim konu her yüksekokul mezununun böyle bi şansı olucakmı ki?Mesela ben 2 yıllık mezunum ve bu sene de Aöf işletme bölümünü bitirmek üzereyim 4 yıllık.Bu gibi durumlarda ne olucak acaba..

Yanlızlık bir ilaç mıdır?,Yoksa hastalığın ta kendisi mi ? Kusursuz işlediğin aşk cinayetlerinin kurbanı olmak zorundamıydı bu beden ? Yoksa yüzünde bir kartanesi kalınlığında ki beyaz düş kırıklıklarının ıslanmış halimi.. ? Bir başlangıcın son haykırışlarıyla can çekişip bittiği anda,hiç ummadığın bir birliktelik tekrar nasıl başlar? Başlarsa ne kadar sürer ? Sürse de tazeliğini nasıl saklar? << XsyNcmast3r >>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek

wert bunu yazdı:

GeFORC3 bunu yazdı:

Geenmeboo bunu yazdı:

şöyle bişey war meslek lisesine gidenler başarılı öğrenciler mi?- hayır. o zamana kadar çalışıp fen lisesi, anadolu lisesi vb. liselere başarılarıyla giren öğrencilerle aynı katsayıyı hakediolar mı o zaman? - Hayır.  burda sadece imam hatip liseleri düze çıkartılcak ki devletin ve piyasanın üst kademelerine arkadaşın da dediği gibi junior tayyipçikleri sokmak daha kolay olsun. Meslek liseleri burda paravan olarak kullanılıo ki zaten kullanılcak bi yanları yok bence haketmiyolar kusura bakmayın aramızda belki meslek lisesi mezunları olabilir ama bence böle yıllarca ders çalışıp adam gibi okumaya çalışanla götü sıkışınca okumaya çalışan arasında fark olmalı.

Fark eğitim kısmında zaten var..Fen lisesine giden adamın aldığı derslerle, meslek lisesine giden adamın dersleri arasında dünya kadar fark var.Meslek lisesinde daha çok mesleki eğitim veriliyor ve aynı sınava giriliyor asıl adaletsizlik burda bence.ee meslek lisesinde okuyan adam zaten baştan kaybetmiş oluyor zaten burda bir fark var ve buna kimsenin itirazı yok.Birde üzerine katsayı eklenince iyice umut kaybediliyor ve myo'na gitmekten başka çare kalmıyor.Myo'nun bir geçerliliği olsa yine birşey değil askerde bile lise mezunundan farkı yok.

Neyse, birde meslek lisesine gidenler nie başarısız öğrenci olsun ki? bu bir tercih meselesidir tmm başarısız olduğu için gidenlerde var ancak bu bile ordaki öğrencilerin başarısız olduğunu göstermez, mesleki eğitim diye birşey var sonuçta Türkiye'de pek etkin olmasada.

babam beni meslek lisesine yazdıracaktı dedim gitmek istemiyorum

sonra dedi

turizm otelcilik lisesine yazdırayım dedim yok

onra gitti beni üsküdar burhan felek lisesine yazdırdı(üsküdar ve ümraniye de oturanlar bilir nasıl bir lise olduğunu)

lise 1 de iken ilgimin olduğu bölümler sayısal daydı sayısal bölüm seçtim

lise 2 nin ikinci döneminde kafayı takmıştım fizikçi olacam diye

şuan uludağ üniversitesinde fizik okuyorum

"Neyse, birde meslek lisesine gidenler nie başarısız öğrenci olsun ki? bu bir tercih meselesidir tmm başarısız olduğu için gidenlerde var ancak bu bile ordaki öğrencilerin başarısız olduğunu göstermez, mesleki eğitim diye birşey var sonuçta Türkiye'de pek etkin olmasada."

sorunun cvbı aslında sorunun kendisi ki meslek lisesi okuyanların iş bulma ihtimalleri daha yüksektir ben üniversite bitirmeme rağmen iş olanağım daha kısıtlı

mesela bir projede

en tepede bilim adamları olur onların altında mühendisler olur onlarında altında sadece söyleneni yapan teknikerler olur

tepede bir bilim insanı varsa altında 5 mühendis vardır o 5 mühendisin herbirinin altında 10 tane tekniker olur bildiğin pramit sistemidir

bak bir bilim insanına ihtiyaç 1 tane tekniker ihtiyaç 50 tane

şimdi sen meslek lisesi okudun mühendismi olmak istiyorsun olamazsın

lisede matematik fizik kimya vsvsvs temelini almadan olamazsın

yukarıdaki proje örneğinde göreceğin gibi mühendisler teorik ten pratiği bir köprü görevi görür

bilim insanları teorik/pratik bilgisi 85/15 gibi bir orandır

bu mühendiste 55/45 gibi bişey

siz bahsettiğinizde ise teknikerlerde teoriğe dair hiç bişey yok

şimdi burada kusura bakma ama ben bilim adamı olacam diyip

meslek lisesine gidiyorsan afedersin ama s.kt.r git demezlermi insana

he şunu dersin şimdi ama mühendis olacam

yukarıdaki gibi teoriği pratiğe çeviren adam olacam diyorsun afedersin ama sende teorik bilgide yok nasıl mühendis olacaksın?

bu kadar yazının sonuna tek kelime ile cevap vermek kadar aşağılayıcı bir şey olacağını zannetmiyorum: Meslek liselilere sayısal ders verdilerde meslek liseliler mi istemediler.

Al şimdi eklenmiş...istediğin oldu. Meslek liseli  mühendis:   pratik=teori=%100

Düz liseli  mühendis: teori:70 pratik:0

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eagleofcondor
    eagleofcondor's avatar
    Erkek

Değerli Müridlerim

Meslek liselerini karalamaya hiç gerek yok . bazı pek değerli müridler . diyorki meslek lisesine giden adam başarısız. başarılı olsaydı anadoluya giderdi. peki bu düşünceye nereden vardın .  Hiç düşünüyormusun düz liseli öğrenci üniversite okuyup bitirip işe girebildiğini gördünmü memlekette iş bitmiş aş bitmiş adam neyapsın meslek okuyumda elimde bi sanatım olsun 'ki aç kalmayayım . ne var bu adam üniversite okusa iyi olmazmı bende Meslek Bilişim teknolojileriyim imam hatiple bizi bir görmeyin . imam hatip bu ülkeye resmi imammı yetiştiriyor yoo ozaman daha ne imam olunca paramı kazanıyorsun yoo ozaman imamlığı meslekçi olarak görmemek lazım . İmam hatip veya din görevlisini üniversitelerde yetiştirmek lazım. haksızlık ama imam olacaklara bişey demiyorum ama biz meslekçiyiz arkadaş . nevar 4 yıllık biyere istediğimiz bölüme girsek kötümü olur veyahut ben avvukatlık okusam kötümü olur. başkasının zorunamı gider peki yoo ben çalıştıktan sonra anlımın teriyle kazanmışım ister meslek oluyum ister düz bu hiç kimsenin zoruna gitmesin . bence şartlar açık ve eşit olmalıki hak sağlansın çalışan kazanır derim .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GeFORC3
    GeFORC3's avatar
    Erkek

Bence asıl sorun imam hatip falan da değil, sonuçta eğer imam hatipli biri çok rahat ilahiyat veya aöf işletme,iktisat v.s. bölümleri okuyarak eğer torpilide varsa istediği yerde junior tayyip olabilir, doktor,mühendis falan olmasına gerek yk sonuçta bazııııı cemaatler yeterince doktor, mühendis v.s. yetiştiriyor yani junior tayip olabilmek için imam hatipe falanda gitmeye gerek yk aslında.

Bence asıl sorun ekonomik kaygıdan başka birşey değil.Sonuçta eğitimden kimseye zarar gelmez, birinin fazladan eğitim alabilmesi demek hem kişi hem ülke için pozitif bir gelişmedir.Ancak ve ancak işsizliğin kol gezdiği bir ülkede tabiki bir kısım yeni rakipler istemeyecektir.En basitinden bilgisayar konusunda örnek vermek gerekirse,  normalde teknikerin yani myolunun yapması gereken işi mühendisler yapıyor, Üst seviye işide 1 yada 2 mühendis yapıyor.En alt seviye işide meslek liseliler.MYOlu ise biryerlere kaynamaya çalışıyor sadece (orta yada alt) :))) Burda orta seviyedeki mühendis tabiki pastası bölünsün, rekabet artsın istemez :)

Birde şu var meslek yüksekokulu bitiren adama geçerli bir ünvanda verilmiyor, ne imza yetkisi var, ne tekniker diye bir ünvanı var.Durum böyle olunca tabiki bu adamda level atlamak istiyor.Tabi bir sorunda, myoların haklarını arıyor olmamaları, sadece nette hak aramakla birşey olmaz :) Bak mühendislik odalarına pastamız bölünmesin diye herşeyi yapıyorlar :))))

Son olarak hayırlısı olsun diyorum :P artık bu tarz haberlerden bir sonuç çıksada asıl sorunlara gelsek :)) evet asıl sorun ekonomi yani işsizlik :S buda çözülmedikçe biz daha çok birbirimizi yeriz :P

Toplam Hit: 3364 Toplam Mesaj: 27