folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ytong Ve Ponza Taşı Aynı Mı?

Ytong Ve Ponza Taşı Aynı Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Hani duvar örülen  ytong dedikleri beyaz briketler var ya 

onlar ayni zamanda topuk tasi ponza mi oluyor?

Asıl soru su.

bunlardan bizde çok.   ben bunları sekillendirip gıda boyasiyla boyayip topuk taşi olarsk hediye etmeyi düşünüyorum 

sağliğa zarari olup olmayacagini arastiriyorum. 

arastirdim ama emin olmak istedim

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Ytong oldukça pürüzsüz. Olabileceğini sanmıyorum pek...

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheErne
    TheErne's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu dediğin ytong tan yapılıyor. Ayağım kaşınıyor. Valla hediye gönderebilseydin sevinirdim. 

Renegadealien
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Farklı şeyler

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikilller
    Antikilller's avatar
    Erkek

Açılın ben yapı kimyasalları boya vs. kaba inşaatın tüm malzemelerinin satıldığı bir yerde 10 gündür işe başladım ilk öğrendiğim şeylerden biri bu gaz beton (ytong).

Ytong çimento, su ve ince taneli kumların karıştırılmasıyla elde edilen bir yapı malzemesidir. Kum, çimento ve çakıldan oluşan bir karışımdır.

Ponza taşı ise tamamen bazaltın kısmi erimesiyle oluşan magma cepleri bulunmaktadır. Bu madde lav kraterlerinden lav ile püskürür.

Biri tamamen yapay yollarla üretiliyor diğeri ise tamamen doğal yollarla üretiliyor. Fakat ponzada inşaatlarda ısı ve ses yalıtımı yalıtımı amacıyla ponzanın bir türü çimento ile karıştırılır.

Pazarda ytongu boyayıp ponza diye satar mısın neden satamayasın yeterki fiziksel karakteristiği aynı olsun dikkat çekmesin :)

Retired UCI MTB Racer DÜ Faculty of Economics and Administrative Sciences Stock Management Coordinator
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

ytong dedigin gaz beton olarak gecen yapi malzemesidir ve yapaydir

ponza dedigin ise dogal olusumdur 

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Ytongları kesip ponza taşı diye sattıklarını duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum :)))) 
    1 Çuval kimyasal gübreyi özel bir ambalaja koyup çılgın kârlar yaptıkları bir ürüne çevirdiklerini biliyorum. Ytongtan ponza taşı hikayeside olabilir. 

1 Ytongtan baya bir ponza taşı çıkar gibi , iyi kar bırakır

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

aynı değil ve ponza gibi kullanılabilse de hemen eriyor ytong. ponza çok uzun zaman boyunca kullanılabiliniyor. 

Çok sıkılıyom
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    grpngy
    grpngy's avatar
    Erkek

farkli malzemeler

ytong dedigin sey marka malzeme adi gazbeton suni bir malzeme en yalin haliyle kirectasi cimento

ponza dogal malzeme yanardag kenarlarinda bulunur. sonmus lavlar sekillendirilerek elde edilir. hatta gormussunuzdur peyzaj calismalarinda ciceklerin kenarlarinada kahverengi olur su tutma amaciyla dokerler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

hayır ytong gaz betondur, yani sıvı beton sıvı alçı karışımına alüminyum tozu ilave edilerek kalıp içinde sıcak ortamdan geçirildiğinde ortaya çıkan gaz ile karışımda meydana gelecek kabarcıklar kuruma ile içi boş hale gelir ytong bloklar(gaz beton bloklar) böyle elde edilir. veya alçı çimento karışımına köpürtücü ajan ilave edilir kalıba dökülür köpük sönmeden karışım donduğunda gazbeton elde edilir. ponza taşı volkanik taştır makinelerde parçalanır un ufak edilir, un ufak edilen ponza taşları çelik kalıpla sıkıştırılır, sıcak nemli hava verilirken basınca tabi tutulur ve bims adı verilen bloklar elde edilir. volkanik olduğu için kısmen radyoaktif bileşenler de içerebilir bims den örülmüş evde oturmak sağlıklı olmayabilir. en sağlıklısı ytong veya tuğladır (radyoaktif açıdan) mermer de öyle dikkat edilmesi gereken husustur granit eve sokulacak şey değildir, mezarlık mermeri dediğimiz mermer en sağlıklı mermerdir.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Hayır aynı değil.

Ytong kum, çimento, kireç ve su karışımından oluşan bir gaz beton türü ama ponza taşı ise doğal kendiliğinden oluşan volkanik bir kayaç türüdür, magmanın çok çabuk soğuması sonucu olulşmuştur.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
Toplam Hit: 1102 Toplam Mesaj: 24
topuk ytong ponza gaz beton briket banyo nasır