Ytong Ve Ponza Taşı Aynı Mı?
-
Hani duvar örülen ytong dedikleri beyaz briketler var ya
onlar ayni zamanda topuk tasi ponza mi oluyor?
Asıl soru su.
bunlardan bizde çok. ben bunları sekillendirip gıda boyasiyla boyayip topuk taşi olarsk hediye etmeyi düşünüyorum
sağliğa zarari olup olmayacagini arastiriyorum.
arastirdim ama emin olmak istedim
-
Ytong oldukça pürüzsüz. Olabileceğini sanmıyorum pek...
-
Bu dediğin ytong tan yapılıyor. Ayağım kaşınıyor. Valla hediye gönderebilseydin sevinirdim.
-
Farklı şeyler
-
Açılın ben yapı kimyasalları boya vs. kaba inşaatın tüm malzemelerinin satıldığı bir yerde 10 gündür işe başladım ilk öğrendiğim şeylerden biri bu gaz beton (ytong).
Ytong çimento, su ve ince taneli kumların karıştırılmasıyla elde edilen bir yapı malzemesidir. Kum, çimento ve çakıldan oluşan bir karışımdır.
Ponza taşı ise tamamen bazaltın kısmi erimesiyle oluşan magma cepleri bulunmaktadır. Bu madde lav kraterlerinden lav ile püskürür.
Biri tamamen yapay yollarla üretiliyor diğeri ise tamamen doğal yollarla üretiliyor. Fakat ponzada inşaatlarda ısı ve ses yalıtımı yalıtımı amacıyla ponzanın bir türü çimento ile karıştırılır.
Pazarda ytongu boyayıp ponza diye satar mısın neden satamayasın yeterki fiziksel karakteristiği aynı olsun dikkat çekmesin :)
-
-
Ytongları kesip ponza taşı diye sattıklarını duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum :))))
1 Çuval kimyasal gübreyi özel bir ambalaja koyup çılgın kârlar yaptıkları bir ürüne çevirdiklerini biliyorum. Ytongtan ponza taşı hikayeside olabilir.
1 Ytongtan baya bir ponza taşı çıkar gibi , iyi kar bırakır -
-
farkli malzemeler
ytong dedigin sey marka malzeme adi gazbeton suni bir malzeme en yalin haliyle kirectasi cimento
ponza dogal malzeme yanardag kenarlarinda bulunur. sonmus lavlar sekillendirilerek elde edilir. hatta gormussunuzdur peyzaj calismalarinda ciceklerin kenarlarinada kahverengi olur su tutma amaciyla dokerler.
-
hayır ytong gaz betondur, yani sıvı beton sıvı alçı karışımına alüminyum tozu ilave edilerek kalıp içinde sıcak ortamdan geçirildiğinde ortaya çıkan gaz ile karışımda meydana gelecek kabarcıklar kuruma ile içi boş hale gelir ytong bloklar(gaz beton bloklar) böyle elde edilir. veya alçı çimento karışımına köpürtücü ajan ilave edilir kalıba dökülür köpük sönmeden karışım donduğunda gazbeton elde edilir. ponza taşı volkanik taştır makinelerde parçalanır un ufak edilir, un ufak edilen ponza taşları çelik kalıpla sıkıştırılır, sıcak nemli hava verilirken basınca tabi tutulur ve bims adı verilen bloklar elde edilir. volkanik olduğu için kısmen radyoaktif bileşenler de içerebilir bims den örülmüş evde oturmak sağlıklı olmayabilir. en sağlıklısı ytong veya tuğladır (radyoaktif açıdan) mermer de öyle dikkat edilmesi gereken husustur granit eve sokulacak şey değildir, mezarlık mermeri dediğimiz mermer en sağlıklı mermerdir.
-