Yüksek Maaş Düşük Prim Mi Düşük Maaş Yüksek Prim Mı ?
-
Selamlar arkadaşlar..Emlak ofisi açma çabalarım sürerken ilk etapta bir personel alımı ile işe başlamayı düşünüyorum.Emlak sektörünün yanında temizlik ve peyzaj sektöründe de çalışmalar olacak.O açıdan çalışacak kişinin iş yoğunluğu normal bir ofise göre fazla olacak...Daha önce bir çok personel ile çalıştık ancak sistemi değiştirmeyi düşünüyorum.Daha önce ki sistemde yüksek prim + asgari ücret veriyordum ancak istediğim performansı tam olarak alamıyordum maalesef.Bu sefer başlangıç asgari ücret yerine 20-22 bin civarı maaş vererek daha düşük prim vererek personel almayı düşünüyorum.Bu durumda sizin tercübelerinizden faydalanmak istiyorum.
SaNaL_AjaN tarafından 06/Ağu/24 21:07 tarihinde düzenlenmiştir -
düşük maaş yüksek primden daha çok verim alırsın hocam
-
Dusuk maas + kota + kotayi gectikten sonraki tutar icin %.
Bir adami it gibi calistirip, calisan adami da patrondan zengin edecek formus budur.
-
Antikky bunu yazdı
Bir adami it gibi calistirip, calisan adami da patrondan zengin edecek formus budur.
Çalışan adamın anasını skip yine de bi bok kazanamayacağı sistemdir nasıl patrondan zengin oluyor hocam.
-
zeybekustasi bunu yazdıAntikky bunu yazdı
Çalışan adamın anasını skip yine de bi bok kazanamayacağı sistemdir nasıl patrondan zengin oluyor hocam.
Calisan adamin kumasinda satiscilik yoksa yapabilecegim bir sey yok hocam, bazi adamlar satisci dogar.
-
Sıfır maaş , yüksek prim Ver % 65- 70 - 75 - 80 prim + sigorta yap geç
Kazan kazandır olur
Şevkle çalışırlar
-
SaNaL_AjaN bunu yazdı
Selamlar arkadaşlar..Emlak ofisi açma çabalarım sürerken ilk etapta bir personel alımı ile işe başlamayı düşünüyorum.Emlak sektörünün yanında temizlik ve peyzaj sektöründe de çalışmalar olacak.O açıdan çalışacak kişinin iş yoğunluğu normal bir ofise göre fazla olacak...Daha önce bir çok personel ile çalıştık ancak sistemi değiştirmeyi düşünüyorum.Daha önce ki sistemde yüksek prim + asgari ücret veriyordum ancak istediğim performansı tam olarak alamıyordum maalesef.Bu sefer başlangıç asgari ücret yerine 20-22 bin civarı maaş vererek daha düşük prim vererek personel almayı düşünüyorum.Bu durumda sizin tercübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Hocam valla artık fabrikada vasıfsız personel 28-30 alıyor. 20-22'ye yorulacak adam bulabilir misin bilmiyorum. Primi de düşük tutarsan bence eleman bulamazsın. Tabi bu işin bencesi.Bulunduğun şehrin dinamiklerini bilmiyorum
-
eger adam ahlaksiz ise istedigini yap yerinde sayar . ahlakliyida cok ezmedigin surece paraya cok bakmadan calisir.
senaryo yüksek maas dusuk pirim
aman kanka maasim iyi ..kim ne yapsin parami alir keyfime bakarim. satmakla mi ugrasacagim
senaryo dusuk maas yüksek pirim
ben bunu satayimda nasil olursa olsun musteriye tonla yalan attim kakaladim allahin salagina verdim gitti. ben prime bakarim bosver.
sonra musteri ile papaz sen olacaksin yada bosveeer bu maas yeter bana deyip isi umursamayadabilir.
bazi kisiler kovulana kadar ne toplasam derdinde oluyor.
gecen biriyle konustum istanbulda oyun yazilim sektorundeymis. bayagi birsey anlattida neyse özetle diyor ki bir tabe serefsiz eleman var. yapmadigi projeleri yapmis gibi cv ye yaziyormus. bilmeden sirketlere biliyor gibi basvuruyor diyor. sirket yuksek maastan ise aliyor 2 ay sonra kovuluyor. baska sirkete istifa etmis gibi gidip öteki maasindan daha yuksrk masasa girip orada da 3 ay durup cikiyor...
adam yolunu bulmus. 2 ay iki aydir deyip dolaniyormus.
kisinin zihniyeti ile ilgili. maasla elimde tutarim diye birsey yok. sen eli yuzu duzgun ic anadoluda doguda yetismis , bir univ ögrencisi birini bul calistir. batinin adamindan bir cacik olmaz. hep para odakli insanligi hice saymislar.
özellikle asla trakyali calistirma. ben hayatimda böyle para icin ailesini serefini satan bir kitleyi bir arada görmedim.
trakyalilar alinmasin iyiside vardir elbet ama okumusuda ayni cahilide.
birde kadin isci alma. yok cinsiyetcilik falan demeyin. kadinlar seytan gibi.1 kadinla yasadigim sorunu 10 erkekle yasamadim.
ben senin iyiligini istiyorum.
-
İşyerinde 9 kişi çalışıyoruz daha önceden prim sistemi vardı kaldırıldı. Direk yüksek maaşa geçtik. Prim sisteminde çalışanlar arasında sıkıntı çıkıyor senin musterin benim müşterim diye ayrıca yüksek prim almak için müşteriye yalan dolanla mal satmaya çalışıldı birkaç defa bunun üzerine prim sistemine son verildi. Çalışanlar memnun müşteri memnun sıkıntı yok.
-
@Mutubilir Doğrudur hocam fabrikalarda o maaşları alıyorlar ancak bizim sektörde 1 satış priminde o maaşı kazanma durumları da olabiliyor.Maalesef ben dahil yeni jenerasyon insanlar fabrika tarzı yerlerde çalışmıyorlar.Cafede çalısırım fabrikada çalışmam şeklinde düşünüyorlar.Fabrika maaşları nedir bilmiyorum ancak böyle bir sorun var maalesef.
@nigdeli Yalan ve emlak asla yan yana gelmeyecek 2 kelime :)) Bizim işte performans için prim çok önemli maalesef.İnsanlar bir şeyleri kaybetmediği zaman onun için savaşmıyorlar..Emlak sektörünün primleri gerçekten iyidir..1 satıştan 1 maaşı kazanmak cok zor değil o açıdan savaşçı personel çok kıymetli.
@futurist Sen Antalya'ya yerleşme git üj bejler ile uğraş sonra onlara sitem et :))) Dediklerinde çok haklısın..Kafamda yüksek maaş vermek var aslında.Bİzim toplum şu an garantici oldugu için garanti olmayan işler için savaşmıyor ama o işi kaybetmemek adına kotayı tutturmak adına deli gibi savaşmak istiyor :) Tüm işleyişin olmasada %90 kısmında ben olacağım.Ben yönlendireceğim ben o günü programlandırmasını yapacağım.Bununla görüşmek gerekiyor,bu mülk sahibi aranacak arandıysa sonuç nedir gibi gibi..Bende erkek personel isterdim ancak bizim sektörde kadın/bayın hangisi doğruysa o cins mutlaka olması gerekiyor.Evde tek yaşayan bayanlar oluyor yanımızda bayan oldugu zaman cok daha rahat oluyoruz.Hatta bayan arkadaşımız bende geleceğim ne zaman müsaitsiniz diyerek randevu alabiliyoruz.Aksi halde kocam gelsin,sevgilim gelsinler başlıyor maalesef..Temizlik için bayan ağırlıklı çalışmak zorunda olacağım için ofis Adnan Oktar Hoca Efendinin yeri gibi olacak :)) İşler arttıkça düzenli personeller de artacak inşallah..Trakya'da 1 yıl askerlik yaptım iyi bilirim oraları :))
O yazılımcı arkadaşın yaptığını maalesef her sektörde başımıza gelebiliyor.Bilgisayar biliyorum diyip bilgisayarda zor yazı yazanlar ile karşılaşmak hayal kırıklığı oluyor.Özellikle yeni nesil bilgisayardan anlamıyor çok saçma gelecek ama kadınlar gerçekten anlamıyor :)) Tek dünyaları cep telefonu ve cep telefon yazılımları.Bizim için bilgisayarı aktif kullanmaları gerekiyor.
@C-force Bizim sektör ağırlık olarak o mantıkla çalısıyor ama 2 ay iş olmasa insanlar kaçıyor maaşlı işe girmek istiyor.Haklılık payları elbette vardır.Ödemeler vs vs ama belli süre çalışan kişiye ek olarak o tarz sistem de önereceğim elbette
@Antikky Düşük maaş + satış başı maaşı kadar prim verdik yine yok yine kuyruk sallanıyor
SaNaL_AjaN tarafından 06/Ağu/24 22:56 tarihinde düzenlenmiştir -
nigdeli bunu yazdı
İşyerinde 9 kişi çalışıyoruz daha önceden prim sistemi vardı kaldırıldı. Direk yüksek maaşa geçtik. Prim sisteminde çalışanlar arasında sıkıntı çıkıyor senin musterin benim müşterim diye ayrıca yüksek prim almak için müşteriye yalan dolanla mal satmaya çalışıldı birkaç defa bunun üzerine prim sistemine son verildi. Çalışanlar memnun müşteri memnun sıkıntı yok.
as. benzer şeyler aklıma gelmişti.
bence önce çalışanlarla otur bi konuş. günlük yaşamayı düşünenler 20-22 bin maaşı kabul edecektir. yaşlılığı emekliliği düşünenler yüksek primi isteyecektir.
örneğin ben; kendi işimi yapıyordum sgk'mı kendim ödüyordum ben emekliliğimde de kendi işimi yapmaya devam ederim diye düşünüyordum, emekli maaşım bana extra gelir olur diye primleri öderken asgari ne kadarsa o kadar ödüyordum. işte şuan en düşük emekli maaşı alıyorum ki benim gibi adama her türlü yeter (; bu kazam falan olmasaydı kendi işimi yapmaya devam ederdim ben yine sgk'yı en düşük ödemeye devam ederdim. çünkü kendi yaptığım işe güvenirdim.
tekrar söyleyim; çalışanlarını iyi tanı.