Yurt Dışı Araç İthalatı Hakkında Bilgi Sahibi Veya Tavsiye Firma?
-
Konu başlığında belirtildiği üzere bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi müritler var ümidiyle konuyu açtım...
Şimdi aklınıza lüks araba filan mı getirecek bu mürit diye düşünebilir siniz? Tabi ki hayır. Arkadaş dolar dı euro ydu, falan dı filandı da bu nedir yahu? Hem sıfır hem 2. el fiyatlar saçma sapan. Yani tarif edecek kelime bulamıyorum o kadar yani.. Avrupa ülkelerindeki fiyatlara ve araçlara bakıyorum içim gidiyor. Bir de bunu araştırayım dedim, hem de genel bir fikir olur ...
Not: Konu araç tavsiyesi konusu değildir, yorumlar ona göre olursa sevinirim.
-
hacı devletten uyanık mı sanıyon kendini :) dediğin gibi olmaz lakin burdan hurda arabayı ucuza alıp, gürcistana gidip orda ucuza toplatabilirsin.
-
yolbulucu bunu yazdı
hacı devletten uyanık mı sanıyon kendini :) dediğin gibi olmaz lakin burdan hurda arabayı ucuza alıp, gürcistana gidip orda ucuza toplatabilirsin.
Konuyu anlamamışsın, amaç toplama veya vergisiz araç getirme vs değil. Bazı marka / model araçların Avrupa fiyatları buraya kıyasla çok çok uygun. Kaba taslak ötv - kdv filan koysan da uyguna geliyor ..
-
Hocam bu mumkun olsaydi inan bu zamana kadar illaki duyardik ve araci firmalar olurdu alim icin yada galericiler getirip satardi
-
Fabrika cikis fiyati neredeyse heryerde aynı, vergileri boku pusuru pahali hale getiriyor. Yaş o iş biraz.
-
Tnrsk bunu yazdı
Hocam bu mumkun olsaydi inan bu zamana kadar illaki duyardik ve araci firmalar olurdu alim icin yada galericiler getirip satardi
Aracı firmalar ve ithal edip satan galericiler var zaten dostum ..
-
GoQaN bunu yazdıTnrsk bunu yazdı
Aracı firmalar ve ithal edip satan galericiler var zaten dostum ..
Dogrudur hocam bilmiyorum arastirmadim, demek istedigim arada ciddi fiyat farki varsa piyasa bu araclarla dolardi herkes duyardi ve bu alana yonelirdi, ben ne sokakta ne internette duymadim bu piyasaya dair bisey artisi eksisi nedir bilmiyorum
-
GoQaN bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Konuyu anlamamışsın, amaç toplama veya vergisiz araç getirme vs değil. Bazı marka / model araçların Avrupa fiyatları buraya kıyasla çok çok uygun. Kaba taslak ötv - kdv filan koysan da uyguna geliyor ..
anladım hocam bold yaptığım kısmın farkında değildim
ben de merak edip araştırdım şöyle bir şeyler buldum https://www.gumrukleme.com.tr/sektorel-bilgiler/arac-ithalati/
net bir şey yazmıyor ama bu adamları arayıp sorarsak bilgi alabiliriz
-
TR'de bulamayacağım özellikler için istiyosan mantıklı oluyor, onun haricinde pek bi avantajını göremiyorsun. Fiyat almıştım daha önce.
Mesela BMW 550, 540, 340i gibi modeller Türkiye'de yok, öyle bişe bakıyosan al getir.
Borusan, Kosifler tarzı firmaların adetten kaynaklı fabrika çıkış fiyatı indirimi de var.
Bol şans
-
Ordan arabayı alınsa parçalayıp burda hurda gibi toplansa nasıl olur
-
erdem358 bunu yazdı
Ordan arabayı alınsa parçalayıp burda hurda gibi toplansa nasıl olur
Olmaz, sase numarasi var. Yakalarlarsa kacakciliktan hapis yatarsiniz.
Olabilecek olani da @yolbulucu soylemis. Sahibinden'e girip kaza yapmis araclari ucuza alip yurtdisindan aldigin aractaki saglam parcalarla degistirebilirsin anca.