Yüzlerce Öğrenci Sütten Zehirlendi
-
Yurt genelinde bugün başlatılan "Okul Sütü Projesi" kapsamında dağıtılan sütler Diyarbakır, Edirne, Sivas, Adana, Antalya, Samsun, Kırıkkale, Sakarya ve Konya’da yüzlerce öğrencinin rahatsızlanmasına yol açtı.
türkiye genelinde 9 ilde yüzlerce öğrenci zehirlenmiş
önceden süt mü vardı biz niye içmedik. öğrencilerin genetiğini mi değiştiriyolar?bu bir katliamdır :) muhahaha rezaletin rezaleti beceriksizliğin daniskası..
edit : http://www.ntvmsnbc.com/id/25345219/
-
bizim zamanımızda fındık dagıtıyorlardı yiyen hastanelik oluyordu götlerinemi sokuyorlar anlamadım nasıl fındık bu
-
valla ben acacaktım da konuyu, nasıl olsa tartısma cıkar silinir diye ellesmedim.
milli egitim bakanının yorumu : "zehirlenme yok, cocukların süte karsı hassasiyeti var."
bülent arınc : "asırı dozda süt ictikleri icin böyle oldu."
diyarbakır valisi : "okuldaki diger cocuklar psikolojik olarak etkilendi."
sivas valisi : "zehirlenme degil, herhalde süt biraz bozuk." (WTF ?!?!??!?!)
konya valisi : "zehirlenmediler, etkilendiler."
edirne valisi : "acsalar mideleri bulanmıstır."
resmen tesbih cekiliyor milletle. internethaber'de adana'daki sütlerin son kullanma tarihinin 2005 oldugu yazıyor ama o bence kolpa haber, o kadar da degildir yani. sanırım 200512 yazan yeri karıstırdı onlar, normalde 20.05.12'dir ama sütlerde bitisik yazıyor genelde.
ya bu cocuklar hayatlarında ilk defa süt ictilerse, 10 senedir bu hükümet ne yaptı acaba ? onların ayıbı degil mi yüzlerce cocugun ilk defa süt icmesi ?
ben demiyorum, arınc kendisi diyor "ilk defa süt icmis olabilirler." diye.
-
ya öğrenciler insan değil yada bunlar uzaydan geldi
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/okul-sutu-ilk-gun-zehirledi.html?position=2
zehirlenmedi diyenlere : burdaki öğrencilerin hastanede ne işi var ?
-
Bide şu ilgimi çekti haberlerde, ilk defa süt dağıtımı işini bu hükümet yapıyormuş gibi anlatıyorlar ama sene 2000 de falan bizim okulda vardı bu hizmet :)
-
aciklamalara bak akillara zarar
-
hava sıcak, ulaşım kaynaklıdır. Yapılan açıklamalar zaten bakanların zeka seviyesinin dışa vurumu.
-
şimdi şuda var ilk defe süt içenlerde yada aç felan içerse karın agrisi yapıyor ishal yapıyor zehirlenme olmayabilir cocgu cocuk süt içmiyor günümüzde birden bire de içince rahatsizlanıyor bende eskiden süt içince bayılacak gibi oluyordum ama sık sık içe içe alıştım.
-
arınç:büyütülecek bişey yok..zaten kutunun üstündede yazıyor alerjisi olan öğrenciler öğretmenlerine başvurup süt içmeyebilirlerdi.
bu nasıl bir zihniyet arkadaş 7 yaşındaki bir çocuk alerjisi olduğunu bilecek ve bu bilinçle sütü içmiycek
-
Bünye alışık değil tabi :)
-
Bir ülke düşünün laktoza alerjili insan oranı %50 olsun (ki mümkün değil), bu ülkede bir sınıf düşünün 50 kişinin 50si de rahatsızlanmış olsun, beyni olan bir birey oturup düşünür, bir sınıftaki 50 kişinin 50sinin %50içinde olma ihtimali kaçtır ? Ki %50den çok daha azdır, anlamaz ama bir takım insanlar bunu anlamaya beyin lazım beyin. Şimdi ne olacak ? Hiçbişi devlet süte parayı basacak yandaş cebini dolduracak çocuklar da sütü içmeye korkacak zaten sevmiyordur bir çoğu sütü adam havadan para kazancak.
edit, 1/2^50dir. Yani bir bozuk parayı 50 kez havaya atacaksın 50 kez tura veya 50kez yazı gelecek .